Wednesday, 27 February 2019

Vitamin Shaklee Untuk Masalah HB Rendah

Ramai yang tanya, apa faktor sebenar yang menyebabkan hb low ni? 🤔

FAKTOR KEHAMILAN ✔️
Bila kita pregnant darah kita yang dulu nak supply untuk 1 manusia. Sekarang darah yang sama kena supply untuk 2 manusia.


So apa jadi?? Badan kita akan cairkan darah. Dilute sikit. Supaya volume bertambah untuk support dua manusia. So hb akan turun automatic sedikit. Then as we go along. Kita tak ckup iron intake dalam food.

Tak boleh support dua manusia dimana baby makin membesar dan hb makin low. So apa sebabnya hb low? Sebab pregnant.

So all mommies samada anemia ada ke tak suggested to take hematinics. Unless you memang include soecifically iron enriched food daily dan monitor to be normal.

What happen bila ibu pregnant ada hb low? Kemudian apa komplikasi pada baby? Baby small.

We call it SGA small gestational for age. Baby low birth weight. Sebab hb ni komponen penting dlm sel darah merah.
Sel darah merah ibarat kereta nak hantar makanan kat baby dan hantar oksigen. Kalau kereta tak ckup maka supply makanan dan oksigen tak datang sekerapnya. Baby lapar. Tapi baby nak membesar. Ibu tak dapat bagi makanan walaupun ibu gemuk. Makan banyak.

Ibu makan untuk diri ibu saja. Bukan untuk baby. So baby boleh tak pandai. Tak kuat imuniti bila besar. Tak sihat sangat.

Bila beranak darah tumpah. Hilang lagi darah. Menyusu badan. Fuhhhh fuhhhh power tak makan suplemen 😅. Sebab okay je ni. Makin letih. Jantung berdebar. Pening kepala. Arghhh aku kena sabar. Ini ujian.

Aduhai mommiesssss! Listen to your body. Your body is giving signal that u r getting sicker. Bukan suruh sabar. Suruh dapatkan rawatan.



Jika ada mommiess punya masalah hb low dan tak suka nak makan kerang,hati ayam dan lain-lain tu boleh amalkan Vitamin C, Vitalea dan B Complex. Nak makan pun senang je,buka penutup botol terus telan. 


BAGAIMANA SETIAP VITAMIN INI MEMBANTU?

Vitalea Iron Formula - Mengandungi zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel.

Vitamin C - Membantu penyerapan vitamin B1 dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan.

B Complex - Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. B Complex shaklee adalah lengkap dengan 8 kumpulan B vitamin B termasuk B12 dan folat.

TESTIMONI PENGGUNA





JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Beris Kubor Besar, Sekitar Bachok, Jelawat, Gunong, Pengkalan Chepa, Kubang Kerian, Kota Bharu.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.


Next
This is the most recent post.
Older Post

0 comments: