Wednesday, 30 January 2019

PROMOSI VIVIX SEPANJANG BULAN FEB

Hai koranggggg! Sukacitanya kaknira nak share dengan korang promosi bulan februari best gilaaaa. Memang Shaklee ni saja je buat pengedar dan pengguna mereka meroyan. HAHAHAA.

Okay, sepanjang bulan 2 ni, sempena CNY ,ada promosi VIVIX. Paling best bila beli 2 botol Vivix korang layak dapat 1 angpau! Isk syiok sangattt! 

Bila bercakap pasal angpau ni,ofkos lah ada nilai kan? So, angpau ni bermula RM 30 hingga RM 475. Dapat hak RM 475 best kan?




Bukan dapat angpau je, malah korang akan banyak manfaat lain jika beli 2 botol vivix ni, antaranya,


  • Keahlian percuma (jimat RM 65)
  • Kos penghantaran percuma (jimat RM 10)
  • Cash back RM 38
  • 1 angpau (Berharga RM 30 hingga RM 475) 
  • papper bag comel gilaaa. 
Haa, kalau nak order sila bertindak cepat okay! Tekan saja gambar whatsapp kat blog ni. Terus masuk dalam kotak whatsapp kaknira.

hiks!
Continue Reading

Saturday, 26 January 2019

Cara Buat Bisnes Online Shaklee Tanpa Modal

Hai semua, dah berapa hari sebenarnya nak share dengan korang pasal entri kali ni. Tapi,makyong asyik bertangguh saja. Heeeee. 

Tahun 2019 adalah tahun terbaik untuk korang bermula. Mungkin ada yang sudah lama mengintai peluang bisnes yang ada dan mesra gitu contohnya hanya melalui online serta dari rumah saja. 


Kenapa perlu buat bisnes shaklee? Saya akan tunjukkan cara yang sangat mudah untuk memulakan bisnes ni tanpa menggunakan modal ribu riban yang boleh menjerat leher.

1. Tanpa Modal
Betul ke tanpa modal seperti yang dicanangkan oleh Pengedar Shaklee tu? BETUL, anda hanya perlu membayar yuran keahlian saja sebanyak RM 65 dan kos penghantaran RM 10. Anda akan dapat kit Shaklee ni.


2. Boleh terus bermula berniaga
Selepas urusan pendaftaran keahlian anda terus boleh bermula berniaga. Saya akan tunjukkan jalan dan beri bimbingan kepada anda.

3. Bimbingan diberi 
Jangan risau bila anda mendaftarkan diri di bawah Team saya. Saya secara peribadinya akan beri bimbingan kepada anda bagaimana hendak bermula untuk menjalankan bisnes ni. 



4. Stok sudah sedia ada
Bila dah jadi ahli shaklee,anda tidak perlu fikir kat mana nak dapatkan stok tersebut kerana semua sudah disediakan oleh Pihak Shaklee. Tugas anda hanyalah buat iklan dan ambil order saja.

Untuk mendapatkan stok ni,anda boleh membuat pembeliaan secara online atau walk in kat mana-mana branch yang sah sahaja.

5. Sistem Dropship
Sebenarnya,bisnes Shaklee ni umpama sistem dropship. Bila ada pelanggan yang buat pembelian,anda hanya selesaikan order mereka menerusi web khas Shaklee. Betul, bila dah berdaftar sebagai ahli,anda akan ada laman web sendiri dan anda tidak perlu fikirkan nak upah siapa untuk bina web kepada anda dan berapa kosnya. Semua sudah disediakan oleh kompeni. Mudahkan .

Shaklee Bachok

6. Hanya menggunakan telefon pintar anda
Anda tidak perlukan benda lain untuk menjalankan bisness ni,hanya sekadar anda punya telefon pintar. Kemudian,boleh akses internet dan dimana-mana saja anda boleh melakukanya.

7. Produk sentiasa mendapat permintaan ramai
Menjual produk shaklee ni,bukan seperti menjual produk viral yang sekejap saja permintaannya. Tetapi,produk yang sentiasa ada repeat order dari pelanggan. Ada sesetengah produk bermusim. Contohnya musim perayaan. Waktu tu je orang beli dan bila musim dah habis,orang akan beralih arah kepada produk lain. Berbeza dengan  produk Shaklee dimana mendapat permintaan tinggi setiap hari.

7. Berapa bonus Shaklee?
Mestilah ramai yang nak tahu kan? Jumlah bonus ni bermula 2 angka hingga 5-6 angka. Ia bergantung kepada usaha anda sendiri. Heeeee. Banyak usaha anda,banyaklah bonus yang anda akan dapat.

Contoh bonus yang ditawarkan oleh kompeni Shaklee ialah,

  • bonus peribadi
  • bonus leader
  • bonus kereta (tapi takdelah Shaklee bagi sebijik kereta. Bonus kereta dibayar dalam bentuk tunai setiap bulan)
  • peluang melancong dalam dan luar negara serta UMRAH.



Jom bertindak sekarang! Keluar dari zon selesa anda! Life begin at the end of your comfort zone!

Jika berminat nak sertai team saya boleh terus whatsapp 012-9827229
Continue Reading

Sunday, 20 January 2019

Promosi Januari 2019 : Energizing Soy Protein (ESP)

Rasanya belum terlambat lagi untuk kaknira update promosi sepanjang bulan Januari ni. Masih sempat if korang nak order. Tinggal beberapa hari je lagi duit gaji nak masuk. Kannnnnnn? Kannnn? HAHAHAA.

Bulan ni kita ada promosi ESP, rata-rata semua customer dah kenal apa itu ESP. ESP ni merupakan antara top suplemen dalam produk Shaklee. Femes sangat dah!

1. BELI 2 TONG ESP diskaun 5% . Jika order yang ni, korang hanya bayar RM 306 saja berbanding bulan biasa harga RM 322.50.

2. BELI 6 TONG ESP akan dapat PERCUMA 1 TONG! Fuh, sila lah grab 6 tong ni. Dapat free 1. Untunggg sangatttt tauuu.

Bukan tu je, if beli 6 ada lagi benefit lain yang akan dapat. Antaranya, 
  • Bayar dengan harga RM 774 saja berbanding harga biasa RM 1128.75.
  • Percuma keahlian Shaklee bernilai RM 65.
  • Percuma pengeposan bernilai RM 10.
  • Layak dapat bonus tunai dalam RM 37.50

Untuk tahu lebih detail pasal ESP boleh klik sini 


Kaknira, Shaklee Independant Distributor

Pengedar Aktif Shaklee

012-9827229

Klik Sini ; whatsapp
Continue Reading

PART 1 : BARANG KEPERLUAN BAYI KE HOSPITAL

Pejam celik,pejam celik dah tinggal 79 hari saja lagi kaknira bakal bersalin anak keempat. Rasa nervous tetap ada walaupun dah banyak kali push anak. Huhuhu. 

Biasalah,setiap proses meneran tu berbeza tiap orang anak and walau apa pun didoakan semoga dipermudahkan segala urusan nanti.

Okay korang, untuk entri kali ni kaknira nak buat checklist keperluan barang baby untuk bawa ke Hospital. Soon,kaknira akan share pulak untuk barang keperluan ibu. Semoga entri ni bermanfaat untuk bakal ibu yang nak bersalin nanti. Hiks!


1. Barang Bayi

Kaknira suka pack sesiap supaya mudah nak capai dan ia sekaligus memudahkan kerja orang yang jaga kita. Lagi satu ia bantu supaya beg kita tak bersepah-sepah. Hahaha. Ziplock ni kaknira beli kat Multiplastic (Lokasi berhadapan bangunan AEON MALL KOTA BHARU). If korang nak beli kat Daiso pun boleh. 

Setiap ziplock ni, kaknira akan letak 
- LABOUR ROOM = Baju lengan pendek dan seluar pendek jenis butang, set sarung kaki dan tangan, kain bedung dan pampers.

- WAD WAKTU MALAM = Baju lengan pendek dan seluar panjang jenis butang, set sarung kaki dan tangan, pampers. Bedung cycle je hak mana ada. 

- WAD WAKTU SIANG = Baju lengan pendek dan seluar pendek jenis butang, set sarung kaki dan tangan, pampers.

- BALIK RUMAH = Baju lengan pendek dan seluar pendek jenis butang, set sarung kaki dan tangan, pampers.

- Tuala dan Selimut.

Barangan Extra 

- Barut perut baby dalam 3 helai.
- Baju 2 pasang. (In case tak cukup,tinggal capai saja dalam ziplock)
- Pampers standby hak pek kecil. Biasa kaknira guna brand PETPET tapi tak beli lagi. Hehehe.
- Baby Care (Minyak Yuuyee, Losyen Herbal Blend)
- Baby Wipes.
- Botol Susu (wajib kosongkan breat walau anak direct breastfeed supaya elakkan saluran susu tersumbat dan susu penuh). 

Korang jangan risau,masih ada part 2 untuk barangan ibu. Harap sabar menunggu next entri. 


Kaknira, Shaklee Independant Distributor

Pengedar Aktif Shaklee

012-9827229

Klik Sini ; whatsapp


Continue Reading