Tuesday, 19 February 2019

Kebaikan Vivix Kepada Warga Emas

Sempena Vivix tengah promosi,ramai juga yang bertanyakan harga promosi sebab mereka nak hadiahkan kepada mak ayah. Entri kali ni, kaknira nak kongsikan kebaikan vivix kepada warga emas.

11 Kebaikan Vivix Kepada Warga Emas

1. Mudah ditelan - Biasanya mak ayah tak suka nak telan pil bagai ni. Bagi mereka ia sangat leceh. Jadi,Vivix ni dalam bentuk cecair. Senang untuk mereka ambil setiap hari. Rekomen dos 5ml saja.

2. Vivix membantu mengurangkan risiko Alzhiemer (nyanyuk) - Ada kajian menunjukkan Resveratrol dalam vivix membantu mengurangkan risiko nyanyuk.

3. Vivix membantu sakit gout - Vivix mempunyai anti-oksidan yang tinggi dan anti-radang. Sekaligus ia bantu mengurangkan rasa sakit dan bengkak pada sendi akibat gout.

4. Vivix memberi tenaga - Bila umur makin bertambah,tahap tenaga dalam badan kita juga akan lemah. Polifenol dalam vivix membantu meningkatkan tahap tenaga dalam   badan. Maka, badan akan lebih sihat,berstamina dan cergas.

5. Vivix membantu mengurangkan masalah sendi dan lutut - Kebanyakan mak ayah akan alami masalah sakit sendi dan lutut. Jadi, kita boleh berikan mereka vivix agar kesakitan mereka dapat dikurangkan sekaligus dapat menambahbaik dalam kesihatan mereka. Bila masalah ni dapat dikurangkan,mereka nak solat dan buat kerja pun dah takda masalah.

6. Vivix bantu melancarkan peredaran darah dan mengelakkan strok - Vivix bantu merangsang sel dan saraf pesakit strok agar aktif dan mampu berfungsi semula.

7. Vivix bantu mengurangkan kadar gula dalam darah - Polifenol dalam vivix boleh meningkatkan sensitiviti insulin dan merangsang insulin dalam badan.

8. Membantu mengurangkan rasa ketagih kepada rokok - Sel lidah dan tunas rasa yang dah rosak akibat nikotin dalam rokok akan direpair oleh vivix. Efeksnya, rasa rokok akan jadi pahit.

9. Vivix membantu mengurangkan risiko sakit jantung - Polifenol dalam vivix mengawal tekanan darah yang lebih sihat dan mengurangkan keradangan pada salur darah yang boleh membawa kepada masalah jantung seperti jantung tersumbat.

10. Vivix membantu warga emas mendapatkan kulit lebih muda dan tegang.

11. Vivix membantu menstabilkan hormon dan sangat disyorkan untuk wanita yang menapous.

Berita baik! Jika anda beli starter set,anda dapat menjimatkan duit sebanyak 10%. Sila grab sekarang sementara harga promosi. Sah sehingga 28 feb 2019 sahaja!!


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Beris Kubor Besar, Sekitar Bachok, Jelawat, Gunong, Pengkalan Chepa, Kubang Kerian, Kota Bharu.

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

Continue Reading

Sunday, 17 February 2019

8 Kebaikan Polifenol Kepada Kesihatan Kita

Sempena promosi Vivix masih berjalan, kaknira nak share dengan korang 8 kebaikan polifenol kepada kesihatan kita. 

Jom kaknira kongsikan.

1. RASA LEBIH BERTENAGA


2. KULIT KELIHATAN MUDA


3. JANTUNG LEBIH KUAT


 4. MEMBAIKI FLEKSIBILITI SENDI


5. MENGAWAL PARAS GULA


6. PENGLIHATAN MAKIN TAJAM


7. MEMBANTU MENGURANGKAN BERAT


8. RASA SIHAT BERPANJANGAN



Apa tunggu lagi,sila klik icon whatsapp untuk order promosi murah ni. Sangat jimat dan menguntungkan!


Continue Reading

Sunday, 3 February 2019

Meal Shakes : Tiada Lagi Sembelit,Selera Makan Pun Bertambah

Hidangan yang lazat,mudah di sediakan dan di gemari oleh seisi keluarga!

  • sarapan segera yang berkhasiat
  • lazat,sarapan segera yang mampu di beli
  • hidangan segera untuk para atlet
  • kudapan menarik pada bila-bila masa
  • hidangan yang ideal,rendah kolestrol,lemak dan sodium
Meal Shakes merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Juga,Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk asid amino pelru dan juga tidak perlu.

Manfaat utama Meal Shake Shaklee :

√ Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu. Ia turut mengandungi lesitin soya yg bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

√ membekal nutrisi kepada sell tubuh- Membantu pembinaan sel kulit,rambut,organ,darah, imun dan lain2.

√ membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin,kaya dengan kalsium dan magnesium yg diperlukan utk membina tulang dan sel2 utk proses membesar.

√ anti-oksida - mengandungi vitamin A,C,E,zink,selenium yg merupakan agent anti oksida yg bertindak melawan jangkitan dan melambatkan prose's penuaan.

√ mengembalikan Seri wajah - mengandungi vitamin B yg lengkap ,zat besi dan cooper yg cukup utk membina sel2 darah merah yg Sihat,sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yg lebih cantik.

√ detoksifikasi - kaya serta serat larut utk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

√ kelazatan rasanya - minuman yg lazat,tanpa sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat dinikmati oleh semua golongan.

Siapa yang sesuai ambil Meal Shakes Shaklee??
  1. Semua kanak-kanak terutamanaya yang kurang makan atau yang sembelit/kanak-kanak obes.
  2. Juga sesuai untuk sesiapa sahaja (ibu mengandung,ibu menyusu,pesakit2 yang selepas menjalani pembedahan,mereka yang inginkan kulit cantik,mereka yang ingin kekal sihat).
  3. Mereka yang tidak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet,kerana Meal Shakes didatangkan dalam bentuk serbuk. Hanya bancuh sahaja.
  4. Juga sesuai kepada mereka yang nak tambah berat badan.
BAHAYA KEKURANGAN PROTEIN

Berisiko untuk menghadapai masalah : anemia,penyakit buah pinggang,penyakit hati,ulser perut dan usus,penglihatan kurang baik,pengaliran darah yang tidak lancar,kolestrol tinggi,low blood sugar,tekanan darah rendah,saraf tidak stabil,kurang daya penyembuhan luka,ketahanan badan rendah terhadap jangkitan,kelesuan,penat,water retention.

TESTIMONI PENGGUNA






Cara Nak Order?
Hubungi kaknira terus untuk pembelian.

Kaknira, Shaklee Independant Distributor
Pengedar Aktif Shaklee
012-9827229
Klik Sini ; whatsapp
Continue Reading

Wednesday, 30 January 2019

PROMOSI VIVIX SEPANJANG BULAN FEB

Hai koranggggg! Sukacitanya kaknira nak share dengan korang promosi bulan februari best gilaaaa. Memang Shaklee ni saja je buat pengedar dan pengguna mereka meroyan. HAHAHAA.

Okay, sepanjang bulan 2 ni, sempena CNY ,ada promosi VIVIX. Paling best bila beli 2 botol Vivix korang layak dapat 1 angpau! Isk syiok sangattt! 

Bila bercakap pasal angpau ni,ofkos lah ada nilai kan? So, angpau ni bermula RM 30 hingga RM 475. Dapat hak RM 475 best kan?




Bukan dapat angpau je, malah korang akan banyak manfaat lain jika beli 2 botol vivix ni, antaranya,


  • Keahlian percuma (jimat RM 65)
  • Kos penghantaran percuma (jimat RM 10)
  • Cash back RM 38
  • 1 angpau (Berharga RM 30 hingga RM 475) 
  • papper bag comel gilaaa. 
Haa, kalau nak order sila bertindak cepat okay! Tekan saja gambar whatsapp kat blog ni. Terus masuk dalam kotak whatsapp kaknira.

hiks!
Continue Reading

Saturday, 26 January 2019

Cara Buat Bisnes Online Shaklee Tanpa Modal

Hai semua, dah berapa hari sebenarnya nak share dengan korang pasal entri kali ni. Tapi,makyong asyik bertangguh saja. Heeeee. 

Tahun 2019 adalah tahun terbaik untuk korang bermula. Mungkin ada yang sudah lama mengintai peluang bisnes yang ada dan mesra gitu contohnya hanya melalui online serta dari rumah saja. 


Kenapa perlu buat bisnes shaklee? Saya akan tunjukkan cara yang sangat mudah untuk memulakan bisnes ni tanpa menggunakan modal ribu riban yang boleh menjerat leher.

1. Tanpa Modal
Betul ke tanpa modal seperti yang dicanangkan oleh Pengedar Shaklee tu? BETUL, anda hanya perlu membayar yuran keahlian saja sebanyak RM 65 dan kos penghantaran RM 10. Anda akan dapat kit Shaklee ni.


2. Boleh terus bermula berniaga
Selepas urusan pendaftaran keahlian anda terus boleh bermula berniaga. Saya akan tunjukkan jalan dan beri bimbingan kepada anda.

3. Bimbingan diberi 
Jangan risau bila anda mendaftarkan diri di bawah Team saya. Saya secara peribadinya akan beri bimbingan kepada anda bagaimana hendak bermula untuk menjalankan bisnes ni. 



4. Stok sudah sedia ada
Bila dah jadi ahli shaklee,anda tidak perlu fikir kat mana nak dapatkan stok tersebut kerana semua sudah disediakan oleh Pihak Shaklee. Tugas anda hanyalah buat iklan dan ambil order saja.

Untuk mendapatkan stok ni,anda boleh membuat pembeliaan secara online atau walk in kat mana-mana branch yang sah sahaja.

5. Sistem Dropship
Sebenarnya,bisnes Shaklee ni umpama sistem dropship. Bila ada pelanggan yang buat pembelian,anda hanya selesaikan order mereka menerusi web khas Shaklee. Betul, bila dah berdaftar sebagai ahli,anda akan ada laman web sendiri dan anda tidak perlu fikirkan nak upah siapa untuk bina web kepada anda dan berapa kosnya. Semua sudah disediakan oleh kompeni. Mudahkan .

Shaklee Bachok

6. Hanya menggunakan telefon pintar anda
Anda tidak perlukan benda lain untuk menjalankan bisness ni,hanya sekadar anda punya telefon pintar. Kemudian,boleh akses internet dan dimana-mana saja anda boleh melakukanya.

7. Produk sentiasa mendapat permintaan ramai
Menjual produk shaklee ni,bukan seperti menjual produk viral yang sekejap saja permintaannya. Tetapi,produk yang sentiasa ada repeat order dari pelanggan. Ada sesetengah produk bermusim. Contohnya musim perayaan. Waktu tu je orang beli dan bila musim dah habis,orang akan beralih arah kepada produk lain. Berbeza dengan  produk Shaklee dimana mendapat permintaan tinggi setiap hari.

7. Berapa bonus Shaklee?
Mestilah ramai yang nak tahu kan? Jumlah bonus ni bermula 2 angka hingga 5-6 angka. Ia bergantung kepada usaha anda sendiri. Heeeee. Banyak usaha anda,banyaklah bonus yang anda akan dapat.

Contoh bonus yang ditawarkan oleh kompeni Shaklee ialah,

  • bonus peribadi
  • bonus leader
  • bonus kereta (tapi takdelah Shaklee bagi sebijik kereta. Bonus kereta dibayar dalam bentuk tunai setiap bulan)
  • peluang melancong dalam dan luar negara serta UMRAH.



Jom bertindak sekarang! Keluar dari zon selesa anda! Life begin at the end of your comfort zone!

Jika berminat nak sertai team saya boleh terus whatsapp 012-9827229
Continue Reading

Sunday, 20 January 2019

Promosi Januari 2019 : Energizing Soy Protein (ESP)

Rasanya belum terlambat lagi untuk kaknira update promosi sepanjang bulan Januari ni. Masih sempat if korang nak order. Tinggal beberapa hari je lagi duit gaji nak masuk. Kannnnnnn? Kannnn? HAHAHAA.

Bulan ni kita ada promosi ESP, rata-rata semua customer dah kenal apa itu ESP. ESP ni merupakan antara top suplemen dalam produk Shaklee. Femes sangat dah!

1. BELI 2 TONG ESP diskaun 5% . Jika order yang ni, korang hanya bayar RM 306 saja berbanding bulan biasa harga RM 322.50.

2. BELI 6 TONG ESP akan dapat PERCUMA 1 TONG! Fuh, sila lah grab 6 tong ni. Dapat free 1. Untunggg sangatttt tauuu.

Bukan tu je, if beli 6 ada lagi benefit lain yang akan dapat. Antaranya, 
  • Bayar dengan harga RM 774 saja berbanding harga biasa RM 1128.75.
  • Percuma keahlian Shaklee bernilai RM 65.
  • Percuma pengeposan bernilai RM 10.
  • Layak dapat bonus tunai dalam RM 37.50

Untuk tahu lebih detail pasal ESP boleh klik sini 


Kaknira, Shaklee Independant Distributor

Pengedar Aktif Shaklee

012-9827229

Klik Sini ; whatsapp
Continue Reading

PART 1 : BARANG KEPERLUAN BAYI KE HOSPITAL

Pejam celik,pejam celik dah tinggal 79 hari saja lagi kaknira bakal bersalin anak keempat. Rasa nervous tetap ada walaupun dah banyak kali push anak. Huhuhu. 

Biasalah,setiap proses meneran tu berbeza tiap orang anak and walau apa pun didoakan semoga dipermudahkan segala urusan nanti.

Okay korang, untuk entri kali ni kaknira nak buat checklist keperluan barang baby untuk bawa ke Hospital. Soon,kaknira akan share pulak untuk barang keperluan ibu. Semoga entri ni bermanfaat untuk bakal ibu yang nak bersalin nanti. Hiks!


1. Barang Bayi

Kaknira suka pack sesiap supaya mudah nak capai dan ia sekaligus memudahkan kerja orang yang jaga kita. Lagi satu ia bantu supaya beg kita tak bersepah-sepah. Hahaha. Ziplock ni kaknira beli kat Multiplastic (Lokasi berhadapan bangunan AEON MALL KOTA BHARU). If korang nak beli kat Daiso pun boleh. 

Setiap ziplock ni, kaknira akan letak 
- LABOUR ROOM = Baju lengan pendek dan seluar pendek jenis butang, set sarung kaki dan tangan, kain bedung dan pampers.

- WAD WAKTU MALAM = Baju lengan pendek dan seluar panjang jenis butang, set sarung kaki dan tangan, pampers. Bedung cycle je hak mana ada. 

- WAD WAKTU SIANG = Baju lengan pendek dan seluar pendek jenis butang, set sarung kaki dan tangan, pampers.

- BALIK RUMAH = Baju lengan pendek dan seluar pendek jenis butang, set sarung kaki dan tangan, pampers.

- Tuala dan Selimut.

Barangan Extra 

- Barut perut baby dalam 3 helai.
- Baju 2 pasang. (In case tak cukup,tinggal capai saja dalam ziplock)
- Pampers standby hak pek kecil. Biasa kaknira guna brand PETPET tapi tak beli lagi. Hehehe.
- Baby Care (Minyak Yuuyee, Losyen Herbal Blend)
- Baby Wipes.
- Botol Susu (wajib kosongkan breat walau anak direct breastfeed supaya elakkan saluran susu tersumbat dan susu penuh). 

Korang jangan risau,masih ada part 2 untuk barangan ibu. Harap sabar menunggu next entri. 


Kaknira, Shaklee Independant Distributor

Pengedar Aktif Shaklee

012-9827229

Klik Sini ; whatsapp


Continue Reading