Sunday, 30 December 2018

Youth Murah! Diskaun 10% Dengan Pembelian Starter Set!

Assalamualaikum Semua.

Sempena promosi Jom Shaklee,kaknira nak kongsikan salah satu set yang menjimatkan sebanyak 10% ada Starter Set YOUTH!

Set ini mengandungi 4 item penting iaitu,
- Pencuci Muka @ Luminous Gel Oil Cleanser 125ml
- Toner @ Perfecting Skin Toner 177ml
- Pelembap dan Pelindung UV @ Age Defense Moisturizer 50ml
- Krim malam @ Advanced Renewal Night Cream (Light) 50ml

Tunggu! Jangan stop pembacaan anda. Jom kaknira share lagi berapa penjimatan yang anda boleh buat jika order set ini sekarang.

Harga Biasa untuk 4 item ni adalah,

- Luminous Gel Oil Cleanser RM 193.75
- Perfecting Skin Toner RM 200
- Age Defense Moisturizer - SPF50 RM 206.25
- Advanced Renewal Night Cream RM 250.00 

Jumlah RM 800

Harga Promosi Jom Shaklee lebih Murah?

Ya. Betul. Harga lebih murah. Bukan tu je layak dapat diskaun 10% dan juga keahlian percuma! 

Bestkan?

Apa Kelebihan Jika beli pada tempoh promosi Jom Shaklee?

- Percuma yuran keahlian Shaklee RM 65
- Belian pada harga ahli RM 612 (JIMAT RM 188)
- Diskaun 10% (khas untuk ahli baru sahaja)
- Bonus tunai RM 29 (akan dikreditkan terus ke dalam akaun pada 14 hb)
- Percuma kos pengeposan (jimat rm 10)
- Percuma Youth Magnifying Mirror (bernilai RM 43)

Jumlah Penjimatan? Lebih RM300. 

Tunggu apa lagi? Cepat order dengan kaknira. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Starter Set Youth murah!


Sepintas lalu mengenai Youth.

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
3-dalam-1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, menyuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Hadapi dunia dengan seri semulajadi anda.


PERFECTING SKIN TONER
Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan tunjukkan kepada dunia, diri anda yang lebih cerah, berseri. Lakukan lebih daripada biasa untuk membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisibersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit yang berseri.


AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50
Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. Lindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan Botani bernutrien melembapkan kulit anda dan menambahbaikkan penampilan kulit anda secara menyeluruh.


ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT
Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.



Kaknira, Shaklee Independant Distributor
Pengedar Aktif Shaklee
012-9827229
Klik Sini ; whatsapp



Continue Reading

Sunday, 23 December 2018

Promosi Jom Shaklee 2019

Promosi #JomShaklee ni khas untuk mereka yang belum berdaftar sebagai ahli Shaklee. Tapi, untuk mereka yang dah lama jadi ahli Shaklee dan ingin grab promosi #JomShaklee ni boleh contact kaknira. Nanti kaknira semak samada keahlian korang masih wujud atau tidak. Jika da tak wujud maka korang boleh grab promosi ni. 


Apa yang ada dalam Promosi #JomShaklee ni?



Ada 3 set pilihan untuk membuat pembelian.

1. Set Wellness - Set ni satu keluarga boleh amalkan. So,apa yang ada dalam set ni?
- Anak-anak boleh ambil Omega Guard dan Meal Shakes.
- Sesuai untuk ibu berpantang/ menyusu / hamil.
- Untuk sakit sendi ambil Omega Guard dan Ostematrix.
- Untuk tambah berat badan boleh ambil Vitalea,B Complex dan Meal Shakes.
- Untuk energy boleh ambil ESP, Vitalea dan Coqtrol Plus.
- Alat pembersih serbaguna Basic h.


2. Youth Starter Set - Set penjagaan kulit wajah. Merawat kulit dari luaran dan dalaman. Hak penting 100% vegan maksudnya tidak diuji ke atas haiwan dan tidak menggunakan sumber haiwan.


3. Twin Pack Vivix - Paling hot! Ramai paling suka minum Vivix ni untuk jaga kesihatan mereka. Bukan hanya diambil oleh mereka yang ada sakit kronik saja. Mereka yang sihat lagi lah elok ambil Vivix sebab ia bantu baiki sel-sel badan supaya bertambah sihat.


Kelebihan Untuk Ahli Baru.

  • Mendapat keahalian percuma (jimat RM65).
  • Diskaun 10% setiap set.
  • Boleh membeli ketiga-tiga set ini dalam masa 60 hari. Tapi,terhad untuk 1 set sahaja pada setiap set.
  • Tapi, selagi stok masih ada.
  • Mendapat full point. Layak dapat cash back dan ianya akan dikreditkan terus ke dalam akaun anda!
Serius kaknira cakap,harga yang ditawarkan ni sangat murah dan berbaloi. Rugi rasanya jika korang terlepas sebab bukan selalu shaklee buat offer macam ni. Setahun sekali pun belum tentu. Jadi, pastikan korang rebut peluang keemasan ini tau. 

Cara Nak Order?
Hubungi kaknira terus untuk pembelian.

Kaknira, Shaklee Independant Distributor
Pengedar Aktif Shaklee
012-9827229
Klik Sini ; whatsapp
Continue Reading

Monday, 10 December 2018

Cara Kurangkan Risiko Penyakit Jantung

Assalamualaikum semua. Entri kali ni kaknira nak share dengan anda semua cara untuk mengurangkan risiko sakit jantung.

Umum kita tahu,orang Jepun mempunyai risiko paling rendah untuk mendapat serangan jantung. Kenapa agaknya?

Menu utama mereka ialah ikan

Bila diuji,rupanya mereka memiliki kadar asid lemak omega-3 fatty yang paling tinggi didunia. Ini kerana menu utama mereka ialah ikan!

Sukar kita jadi seperti mereka

Inilah rahsia kenapa mereka mempunyai risiko rendah untuk terkena penyakit jantung, strok, dan darah tinggi. Susah untuk kita makan ikan setiap hari macam mereka. Ikan pula harus pilih ikan laut dalam. Harga kemain mahal!

Dorang makan ikan tuna segar. Kita makan ikan tuna dalam tin. Hak diproses. Jadi, kita harus topup dengan Omega Guard.

Alternatif lain yang kita ada adalah Omega Guard.

Kajian yang shaklee bentangkan semasa Diabetis Conference di US, Pihak syarikat Shaklee turut dijemput.

Mereka bentangkan level darah pengambilan Omega Guard selama berpuluh tahun memiliki kadar asid lemak omega-3 fatty yang tinggi seperti orang Jepun.



Apa kata pengguna Omega Guard


Jika berminat untuk order boleh terus whatsapp 012-9827229.



Continue Reading

Sunday, 9 December 2018

Youth Shaklee : 3 Testimoni Bergambar Penggunaan Starter Set

Hai semua! Harini kaknira nak share dengan korang testimoni daripada pengguna yang menggunakan starter set youth! Dalam starter set ni mengandungi 4 item saja,iaitu,

1. Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
2. Perfecting Skin Toner (177 ml)
3. Age Defense Moisturizer SPF 50
4. Advance Renewal Night Cream (50 ml)

Puan Zubaidah punya masalah pori besar, jeragat,jerawat dan kulit kasar. Hasil penggunaan secara konsisten selama 3 bulan itu hasilnya! Sangat mengujakan.





Jom kaknira share dengan korang kenapa Youth menjadi pilihan pada masa kini.

1. 8 TAHUN KAJIAN 
- Youth mengambil masa selama 8 tahun kajian untuk menguji formulasi YOUTH dan memastikan YOUTH ni betul-betul berkesan dan semulajadi.

2. PADAT DENGAN NUTRISI
- Shaklee yang mempunyai kepakaran dalam bidang kesihatan selama 103 tahun sejak ia ditubuhkan. Hebat!

3. 100% VEGAN
- Setiap produkYOUTH semuanya berasaskan tumbuhan dan tidak langsung menggunakan sumber haiwan atau melakukan ujian ke atas haiwan. Maksudnya 'cruely free'

4. BEBAS DARI 1500 BAHAN KIMIA
- Ya! Tidak ragu-ragu lagi. Bila guna youth kulit kita rasa lebih selamat dan bebas dari bahan kimia yang berbahaya pada kulit.

5. SESUAI UNTUK SEMUA KULIT
- YOUTH betul-betul diuji agar sesuai untuk semua jenis kulit. Juga tiada alah pada kulit.

6. NON-COMODOGENIC
- YOUTH juga tidak akan menyebabkan liang pori kita tersumbat bila kita sapu pada kulit. Seronok kan?

7. DIUJI OLEH OPHTHALMOLOGY
- YOUTH selamat untuk mata dan tidak merengsakan mata kita.

8. SKIN AGE INDEX
- Ia direka oleh pakar dermatologgist antarabangsa untuk mengkaji keberkesanan produk dan mengukur tanda-tanda penuaan pada kulit kita.

Promosi Youth sepanjang disember. 

Pembelian starter set dapat percuma cermin berharga RM 48!

Pembelian renewal and maintain akan dapat percuma radiance c and e yang bernilai lebih rm 400.


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)





Continue Reading

Saturday, 24 November 2018

BAHAYA HB RENDAH KEPADA IBU MENGANDUNG & BAYI. APA NAK BUAT?



"Fuh! Pen merah lagi result hb kali ni. Habislah kena makan bebel dengan kakak misi"

"HB low" benda biasa yang terjadi dalam kalangan ibu mengandung.

Apa sebenarnya hb low dan mengapa kita kena jaga bacaan tersebut setiap kali temujanji?

Dari segi perubatan, anemia berpunca daripada kekurangan hemoglobin (hb) dalam sel darah merah. Anemia dikesan melalui ujian darah iaitu paras hb dalam sel darah merah kurang daripada 11gm/dl.

Hemoglobin ini mempunyai fungsi yang amat penting kerana ia bertindak sebagai pengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan.

Walaupun ia benda biasa, ibu hamil tidak boleh ambil ringan perkara ini sebab ada beberapa risiko untuk ibu hamil dan baby dalam kandungan.

Berikut adalah antara risiko apabila seseorang mengalami kekurangan Hemoglobin dalam darah.


Pertama sekali, anemia boleh membuatkan seseorang berasa letih, lesu, dan lemah. Anda akan sering terasa pening, sesak nafas, atau berasa sukar untuk fokus.

Ia berlaku akibat kekurangan oksigen dan nutrien yang amat diperlukan oleh badan. Wajah seseorang juga cenderung kelihatan pucat serta tidak bermaya.


Sekiranya anemia berada pada tahap yang serius, tubuh akan tidak berupaya lagi menanggung proses kehamilan, lalu menyebabkan keguguran janin yang dikandungkan.


Apabila bacaan Hb anda tidak menunjukkan kemajuan sehinggalah waktu bersalin, apa yang membimbangkan adalah ia berisiko menyebabkan tumpah darah.

Jika ini berlaku, kebarangkalian untuk seseorang memerlukan pemindahan darah (blood transfusion) akan meningkat demi menyelamatkan nyawa.


Menurut laman kesihatan Web MD, bayi yang dikandungkan juga berisiko mengalami masalah tumbesaran serta keterlewatan perkembangan. Malah, bayi mungkin turut terdedah kepada risiko anemia.


Selain itu, bahaya kurang Hb juga memberi kesan kepada kesihatan fizikal bayi, di mana sejak dalam kandungan lagi bayi tidak dapat membesar dengan normal.

Bayi IUGR (IntraUterine Growth Restriction) biasanya lahir dengan berat badan yang kurang daripada normal dan memerlukan perhatian khusus daripada pihak hospital. Kes sebegini juga boleh berpunca daripada kelahiran bayi pramatang oleh ibu yang mengalami anemia.



Komplikasi-komplikasi akibat kekurangan Hb dalam darah boleh menjadi punca bayi meninggal dalam kandungan.


Dalam sebuah jurnal kesihatan, kajian oleh Intercollege Physiology Program and the School of Nursing mendapati bahawa wanita yang memiliki bacaan Hb rendah selepas bersalin lebih berisiko mengalami masalah tekanan perasaan / meroyan / postpartum depression.


Dalam kes yang paling teruk, anemia yang tidak dirawat boleh menjadi punca kematian ibu hamil.


Antara sumber makanan kaya zat besi yang baik terdiri daripada beberapa kumpulan makanan berikut:

Sumber haiwan:

daging
hati
ayam
limpa
kerang
ikan
sotong
ikan bilis
Sumber sayuran

pegaga
pucuk paku
kangkung
bayam
kailan


VITALEA = Mengandungi zat besi yang membentuk hemoglobin,mengelakkan keletihan dan anemia. Mengandungi cooper yang membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin.

VITAMIN C = Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik.

B COMPLEX = Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat,dan antibodi,merangsang sirkulasi darah dalam tubuh,merawat dan mencegah anemia,pening dan keletihan.

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

PELUANG JANA PENDAPATAN HANYA DARI RUMAH

Seronok pulak terjebak dalam business shaklee. Kaknira lebih tahu tentang kepentingan kesihatan diri, jaga penampilan diri untuk suami. Lebih confident berbanding sebelum ni.

Sebelum ni serabai gila. Tapi, bila terjebak dengan shaklee ni, makin improve lah. Yer la, kita nak jual produk kesihatan, kita sendiri kena sihat dan cergas. Lepas tu kena lah segak sikit. Tak boleh nak serabai jumpa customer.

Hak paling penting cantik untuk suami ðŸĪŠ.

Bukan tu je, bila dah terjebak dengan business shaklee ni, kaknira juga boleh jana income melalui dari rumah saja.
Pada awalnya, aim extra RM 500 je sebulan. Cukup untuk kaknira belanja diri sendiri, bagi mak sikit, bayar topup phone, belanja anak-anak makan dan baju baru.

Tapi, siapa sangka rezeki kaknira ada dalam business shaklee. Tu keta kat belakang dah masuk usia 1 tahun 7 bulan shaklee bayarkan tiap month.




Boleh la jugak merasa ada kereta sendiri sebelum usia 30 tahun.

Sungguh tak pernah terlintas pun nak pakai kereta sebab kaknira bukan orang yang berharta. Asal anak penjual kuih saja. Asbab semangat nak berjaya dalam hidup dan ubah taraf hidup, tidak pernah kenal erti penat lelah, ini hasilnya.

Kaknira juga sangat bersyukur ada suami yang sangat supportive. Dia penyokong paling kuat di belakang kaknira. Hehe.

Tenkiu suami!

Jom siapa nak cari extra money tiap month, kita sembang lebih detail kat whatsapp. Kaknira akan ajar dan train korang untuk buat business.

Jom kita bangkit berniaga! 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading

Friday, 19 October 2018

BUKU PINK KE 4 | Due Date 15 April 2019

Uiksss dah berkurun nak share tentang kehamilan keempat ni,tapi tak sempat jaaa.

So harini kaknira nak share tentang kehamilan ke 4. Alhamdulillah sekarang kandungan kaknira dah nak memasuki 4 bulan. Sekejap je masa berlalu. 

Alhamdulillah semua diperumudahkan oleh Allah SWT. Kaknira takda apa-apa alahan. Bab makan sangat berselera. HAHAHHAA. Juga semua result masih dalam keadaan yang baik. 

Part energy juga sangattt baik. Maybe sebab kaknira dah sedia topup dengan vitamin sebelum kehamilan ke 4. Btw, kaknira juga masih menyusukan anak yang ketiga sepenuhnya. 

Mmmmm. Gayanya penyusuan ni memang non stop. Kalau ikut pengalaman kehamilan ketiga pun,kaknira menyusukan anak kedua sehinggalah adik dia keluar. Rasanya, peristiwa ini akan kembali macam ni jugak. Abang ketiga akan stop menyusu bila adik dia dah keluar dunia. 

Hhahhaaa. Takpelah dik. Asalkan ummi tak skip suplemen untuk 3 orang. 



Kehamilan ke empat ni,buat kaknira cravings benda manis. Sehari kalau tak jumpa atau tak makan benda manis,seolah hidup kaknira tak lengkap. Iskkk risau jugak sebenarnya.Kanggg, terkena GDM memang nayaaaa woii.

Haritu dah kena minum air gula. Alhamdulillah semua result okay dan kaknira bebas GDM! Wuhuuuuu.

Tapi kan, orang cakap kalau suka benda manis kita sedang hamil anak perempuan. Kaknira tak tau lah itu fakta ke auta. Kaknira aminkan saja sebab kaknira belum ada anak perempuan. Mana tau rezeki anak keempat ni perempuan, so next year kaknira dah ada gengg untuk melawa. 

Yabedabeduuuu. Sukanyaaaa!

Erm. Tak kisah lah lelaki ke perempuan ke, janji anak dalam kandungan kaknira ni sihat tubuh badan dan juga sempurna kejadiannya. Aminnn.





Kaknira amalkan set kehamilan shaklee. Serasi dengan badan sebab kaknira menggunakannya sejak anak kedua lagi. Setakat ni sangat berpuas hati. Result semua sangattt cantik.

So kalau ada ibu hamil yang preggy dan nak try set kehamilan shaklee boleh terus contact kaknira. Kaknira akan consult ikut pengalaman sendiri. Btw,set ni juga bagus diamalkan dalam pantang. Cuma kita akan add few item. 

Harga berbaloi dan mampu milik.



✔️Vitalea = multivitamin. Bantu tingkatkan bacaan hb.

✔️B complex = asid folic. Utk pastikan motor sensor baby dalam keadaan baik. Juga bantu elakkan kecacatan tiub neutral.


✔️Vitamin C = kuatkan sistem imun badan. Kuatkan otot baby yang kuat. Elakkan kulit baby sensitif.


✔️Ostematrix = kalsium. Pastikan tulang belakang baby dalam keadaan normal. Bantu elakkan sembelit ibu hamil, elakkan sakit gigi dan cramp kaki.


✔️Omega Guard = untuk kecerdasan otak baby.


✔️ESP = berikan energy pada ibu hamil. Kuatkan otot rahim. Bagi kulit mak dan baby cantik.



JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam 
  • Selamat
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan sejak lebih 50 tahun lalu dan kini masih teguh berpegang kepadanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?
Saya ialah Kaknira merupakan pengedar Shaklee yang jujur,amanah dan mementingkan kesihatan anda. Hubungi kaknira supaya dapat bantu anda dan keluarga lebih sihat. Jadual pengambilan vitamin juga akan disediakan khas kepada anda dan keluarga. Konsultasi istimewa juga akan disediakan.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke Seluruh dunia samaada menggunakan khidmat Poslaju,Gdex,Citylink,Skynet dan lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank dan juga Cimb.

KAWASAN COD
Bachok,Jelawat,Kubang Kerian,Pasir Tumbuh dan Sekitar Kota Bharu. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat untuk menjadi pengedar shaklee dan menikmati bonus tunai dan lain-lain? Jom sertai team kami, #ThePrestigesGroup (TPG) yang mempunyai ahli aktif,kelas online percuma dengan masa yang fleksibal.

Jika berminat untuk pembelian atau pertanyaan boleh contact kaknira seperti detail di bawah.

No. Handphone :012-982 7229 (klik link ni untuk terus whatsapp)
Continue Reading