Wednesday, 11 January 2017

VITAMIN IBU MENGANDUNG : PENTING SANGAT KE?


Penting sangat ke nak telan vitamin semasa mengandung? Bukan ke kalau telan vitamin anak dalam kandungan nanti jadi besar? 

Inilah mitos mak-mak kita dulu. Mereka andaikan jika mengambil terlalu banyak vitamin,anak nanti akan keluar besar. Kaknira sendiri pun semasa hamilkan anak sulung tak makan sangat vitamin. Kira culas lah,sebab dimitoskan bila ambil vitamin tiap hari anak jadi besar. Masa ni ilmu belum ada dan belum jadi ahli shaklee lagi. Maka,nak jadi anak mithali dengar lah petua orang lama-lama.

Sebenarnya,anak besar atau tidak itu faktor semulajadi. Kenapa kaknira beritahu macam tu? Sebab,berbalik kat atas,"orang cakap ambil vitamin anak dalam kandungan besar". Kaknira pun tak makan tiap hari,tetapi anak sulung kaknira semasa dilahirkan seberat 4kg! Bila kaknira tanya cikmisi,biasa apa punca anak kecil atau anak besar? Jawapannya,FAKTOR SEMULAJADI. 

Jom kaknira kongsikan apa yang kaknira baca dalam Majalah Pa & Ma. Semoga bermanfaat buat ibu hamil diluar sana.




BUKAN BAWA BABY DOLL DALAM PERUT 😂😂

Disebabkan dalam perut bawa satu nyawa lain,kaknira pilih yang terbaik buat anak dalam kandungan. Brand vitamin pilihan kaknira ofkos SHAKLEE daripada anak nombor 2 lagi. Sekarang diteruskan dengan anak no 3.

Alhamdulillah. Semua yang dinyatakan dalam Majalah Pa & Ma tu semua ada dalam SET KEHAMILAN SHAKLEE yang kaknira amalkan. 😘

1) B COMPLEX WITH ASID FOLIC. Ada 120 tablets. Kegunaan sehingga 6 BULAN.
2) PROTIN (ESP SHAKLEE) . Berat 850g. Boleh diambil 2-3 BULAN.
3) ZAT BESI (VITALEA IRON FORMULA). Ada 120 tablets. Kegunaan sehingga 4 BULAN. (Jika hB low,kaknira consult cara makan khas untuk HB LOW).
4) KALSIUM (OSTEMATRIX). Ada 120 capsule. Kegunaan 1 BULAN.
5) OMEGA-3 (OMEGA GUARD SHAKLEE). Ada 90 capsule. Pengambilan selama 3 BULAN.
6) VITAMIN C kaknira add untuk elakkan kulit baby sensitif dan elakkan kaknira mudah terkena jangkitan. Ada 180 tablets. Pengambilan sehingga 6 BULAN.


Kenapa kaknira pilih brand shaklee? 100% NATURAL,SELAMAT & BERKESAN (melalui pengalaman sendiri)

Tak mampu beli sekaligus? Takpe,meh kaknira arrange IKUT KEUTAMAAN 


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229






Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016