Saturday, 12 August 2017

6 Kelebihan Solat Sunat Dhuha


Solat Dhuha mempunyai kedudukan mulia. Disunnahkan untuk kita mengerjakannya.

Kaknira kongsikan 6 kelebihan solat dhuha yang mungkin ramai tidak tahu. Semoga sedikit perkongsian ini memberi manfaat untuk kita semua dan semoga kita istiqomah melakukannya. In Sha Allah.


Orang yang Solat Dhuha akan diampuni dosa-dosanya oleh Allah SWT.

"Barangsiapa yang selalu mengerjakan solat Dhuha akan diampuni dosa-dosanya walaupun buih di lautan."

- HR Tarmidzi.


Barangsiapa yang menunaikan solat Dhuha ia tergolong sebagai orang yang bertaubat kepada Allah SWT.

"Tidaklah seseorang selalu mengerjakan solat Dhuha kecuali ia telah tergolong sebagai orang yang bertaubat."

- HR Hakim


 Orang yang menunaikan solat Dhuha akan dicatat sebagai ahli ibadah dan taat kepada Allah SWT.

"Barangsiapa yang solat Dhuha dua rakaat,maka dia tidak ditulis sebagai orang yang lalai."

"Barangsiapa yang mengerjakan sebanyak empat rakaat,maka dia ditulis sebagai orang yang ahli ibadah."

"Barangsiapa yang mengerjakannya enam rakaat,maka dia diselamatkan di hari itu."

"Barangsiapa mengerjakannya lapan rakaat,maka Allah tulis dia sebagai orang yang taat."

"Barangsiapa yang mengerjakannya dua belas rakaat,maka Allah akan membangunkan sebuah rumah di syurga untuknya."

- HR At-Thabrani


Orang yang istiqamah melaksanakan solat Dhuha,kelak ia akan masuk syurga lewat pintu khusus;iaitu pintu Dhuha yang disediakan oleh Allah SWT.

"Sesungguhnya di dalam syurga terdapat sebuah pintu bernama pintu Dhuha. Apabila kiamat telah tiba maka akan ada suara yang berseru,

"Di manakah orang-orang yang semasa hidup di dunia selalu mengerjakan solat Dhuha? Ini adalah pintu buat kalian. Masuklah dengan rahmat Allah Subganahu Wata'ala."

- HR At-Thabrani


Allah SWT mencukupkan rezekinya.

"Wahai anak Adam,janganlah engkau merasa lemah dari empat rakaat dalam mengawali harimu,nescaya Aku (Allah) akan mencukupimu di akhir harimu."

- HR Abu Darda


Orang yang mengerjakan solat Dhuha ia telah mengeluarkan sedekah.

"Hendaklah masing-masing kamu bersedekah untuk setiap ruas tulang badanmu pada setiap pagi."

Sebab setiap kali bacaan tasbih itu adalah sedekah,setiap tahmid adalah sedekah,setiap tahlil adalah sedekah,setiap takbir adalah sedekah,menyuruh kepada yang ma'ruf adalah sedekah,mencegah yang mungkar adalah sedekah.

Sebagai ganti dari semua itu,maka cukuplah mengerjakannya dua rakaat Solat Dhuha.

- HR Muslim

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Friday, 11 August 2017

4 HARI 3 MALAM


Hai semuaaa. Korang sihat ke tak? Aduhai lama sungguh tak menulis kat sini. Bizi sangat-sangat sekarang ni. Heeehe. Maaf tau kalau korang tertunggu-tunggu entri baru daripada kaknira. Miahahhaa bajetttt retis sangat weyh!. 

Okaylah,mulai harini kaknira akan cuba konsisten update jugak belog ni setiap hari ye. Kaknira akan cuba sedaya upaya okay! In Sha Allah. 

4 hari 3 malam? Woha! Tetntu korang dah imagine kaknira pi menginap kat hotel 5 star,pi mandi kolam,berjemur kat tepi pantai,makan hotel yang best-best kan? Betul tak? 

Sebenarnya bukanlah pi tidur hotel. Tapi,kaknira dengan 'Affi Naaeil pi tidur kat Hospital selama 4 hari 3 malam. Hahahaaaa. 

Sebenarnya,bermula hari selasa 1hb lagi budak gemuk ni batuk. So,malam tu kaknira dan abam nazri decide untuk bawa pergi Hospital kat emergancy. Selepas hampir 2 jam tunggu turn,jumpa doktor bagai dan cek suhu budak gemuk ni dia tak deman. Doktor cakap,budak-budak biasalah kalau batuk memang take time untuk reda. So,malam tu doktor cakap paru-paru semua clear dan takde apa yang membiimbangkan. Doktor hanya bekalkan ubat deman untuk standby kot-kot lepas tu budak gemuk ni deman.

Makaaa,hari pun berlalu macam tu dan dia masih lagi batuk berkahak,deman on off. Hari khamis mertua pergi kenduri dengan anaknya yang sulung so tinggal lah kami 5 beranak. Hari jumaat abam nazri cuti,so kaknira pun buat kerja rumah macam biasa. 

Hari sabtu,kaknira tengah ligat kat dapur,bagi budak gemuk ni ubat deman dan kaknira teruskan buat kerja rumah,masak,basuh kain dan jemur baju. Masa tu yang sulung dah siap mandi,yang no 2 jer ligat sikit nak mandikan. 

Bila dah siap jemur baju,kaknira tengok budak gemuk ni lain macam jer. Tengok cara dia bernafas macam laju dan tak lepass. Terus kaknira siapkan anak no 2,dan call jiran cakap nak tumpangkan anak-anak rumah dia. Kaknira call abam nazri tapi dia tak jawab. Biasalah dalam tugas. Lepas beberapa minit abam nazri return call dan kaknira info nak bawa affi ke klinik kesihatan kat rumah.

Sampai kat klinik terus kaknira call staff yang bertugas. Bila cek semua keadaan Affi,MO bagi neb dan selepas checkup kali kedua,dia minta kaknira ke Hospital. Kaknira hanya ia kan lah dan plan nak bawa ke Hospital malam nanti. Tunggu abam nazri habis kerja. 

Kemudian MO cakap,awak kena pergi sekarang juga,sebab anak dah lama deman dan dia still batuk berkahak. Dalam paru-paru masih ada bunyi. Okay,kaknira pasrah asalkan anak baik-baik jer. Pergi dengan tak prepare apa-apa,hanya bawa kad klinik anak,duit dengan handphone jer. Hahahaa. 

Phew,kena pulak naik ambulance. Tu lah pengalaman pertama kali naik ambulance. Kecut perut weyh. Laju jugak pemandu tu bawa. Nasib dia tak buka siren jer. Hahhaaa.



Sampai kat kecemasan,terus refer kat zon kuning. Masa ni abam nazri memang tak putus-putus call untuk tahu keadaan baby. Sampai sini kena neb 2x. Mula-mula tu doktor cakap takde pape,so boleh balik. Wah. dah berbunga hati kaknira sebab tak payah nk admit ward. hehhee. 

Tapi,datang pulak doktor lain,dorang suruh buat xtray dan ambil darah. Kaknira dah mula cuak. Sebab bila xtray memang banyak giler sel yang mati. Adehla. Tapi,apakan daya untuk pastikan semua okay terpaksalah akur. Settle semua xtray,result ada sikit tak cantik kat paru-paru. Maklumlah budak batuk berkahak dan kahak tu dia tak pandai nak buang. Dia pi telan pulak. Aiyoyooo. 



Time ni adik dah datang so kaknira minta dia balik rumah dan bawa keperluan kaknira untuk menginap di Hospital. Huhuhu. Hampir waktu asar baru lah kaknira dapat masuk wad. Daripadapagi satu nasi pun tak sempat nak jamah. Minum ESP saja. 

Bila dah masuk dalam wad dan adik dah datang,kaknira minta diri untuk solat asar jap. Settle solat tu,kaknira tengok Affi berada dalam bilik rawatan. Doktor tengah cucuk tangan untuk masukkan air,sebab dia dah kurang menyusu. Risau terhidrasi. 

Kaknira tak dapat nak teman Affi dalam tu,sebab kaknira hati tisu. Sebab tengok anak nanges. Dengan kaknira un nangis sampai doktor minta kaknira tunggu jer kat bilik,nanti dorang settle kan. Masuk jer dalam bilik,kaknira nangis. Jarak bilik dengan bilik rawatan tak jauh so dapat dengar anak meraung. Yang tengah mengunyah makan nasi pun boleh berhenti. Tak boleh nak telan. Allah. Kuatkan lah semangat aku. Tidak aku sanggup dengar suara anak sampai serak sebab menangis. 



Masa ni memang down giler,huhu tapi tetap buat iklan macam biasa. Business tak boleh nak stop sebab ni lah punca rezeki kaknira. Walau apa pun yang terjadi,memang tak boleh nak stop iklan,sebab sekali dah stop,nak buat balik memang akan lost,akan mati idea. So,kaknira tetap akan cukupkan iklan sampai 7x. 

Tipulah kalau rasa tak down dalam keadaan anak kena admit ward,anak-anak yang kat rumah pun deman. Tapi,kekuatan yang hilang hanya kita yang dapat kutip balik. Kena kuatkan semangat dan tidak boleh mengalah. Kaknira positifkan diri dan alhamdulillah sepanjang anak kena admit ward rezeki tidak putus-putus. Ada jer yang order barang,yang whatsapp tanya itu ini. Allah. Benarlah janji Allah,setiap kesulitan ada kemudahan. Hanya yakin danredha saja apa yang berlaku.



Alhamdulillah selepas 4 hari 3 malam,kami dapat discaj. Syukur sangat-sangat. Bila balik kaknira teruskan on Nutriferon untuk boostkan sistem imun badan budak gemuk ni. In Sha Allah kaknira dapat supply kebaikan melalui susu ibu. Bila sistem imun anak kuat,mereka dapat melawan virus yang datang. Abang-abang dia pun teruskan juga dengan Nutriferon ni. 

Shaklee Bachok


Kaknira usahakan yang terbaik untuk kesihatan mereka,sesungguhNYA Allah yang menyembuhkan. Sekurangnya bila kita dah berusaha dapatkan yang terbaik untuk mereka,dan ditakdirkan apa-apa yang jadi kita dah tak ralat. Ralatnya bila kita ambil endah tentang kesihatan mereka sedangkan kita jamu makanan yang tak berkhasiat untuk mereka. 

Wahai ibu,wahai ayah..Kesihatan keluarga satu nikmat dan harganya sangat mahal. Usahakan yang terbaik buat diri dan keluarga kita. Pada Allah kita mohon segalanya. 

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Friday, 14 July 2017

VIVIX BANTU RAWATI TIROID


Bagaimana Vivix Membantu Merawati Penyakit Tiroid?

Keistimewaan Vivix adalah iamerawati sehingga ke perigkat DNA. Dalam badan kita ada..


Sistem --> Organ --> Tisu --> Sel --> DNA

Semua sel dalam badan kita mengandungi DNA kecuali sel darah merah. DNA adalah bahan genetik asas yang terkandung dalam badan bagi setiap individu dimana separuh dari ciri DNA diwarisi daripada ibu kandung dan separuh daripada bapa kandung. Setiap individu mempunyai corak DNA yang unik kecuali pasangan kembar seiras.

Biasanya kalau DNA rosak,ada 2 keadaan berlaku iaitu sel akan repair itself atau sel tersebut akan mati dengan sendirinya. Penyakit terjadi kalau DNA yang rosak tersebut dan tidak dibaiki dan tidak juga mati..tapi sebaliknya sel yang mengandungi DNA rosak ini menjadi sel baru yang tidak diperlukan oleh badan. Sel baru tu pula sama cirinya dengan DNA yang rosak. Macam copy,dia copy yang rosak pula. 

Bagaimana vivix bertindak untuk memperbaiki DNA yang rosak dan seterusnya menghalang dari membiak menjadi sel tidak sihat? Ada 4 mekanisme tindakan VIVIX.



Vivix Bantu Rawati Tiroid


Tentu anda tertanya-tanya,bagaimanakah Vivix membantu merawati tiroid. Vivix merupakan bahan yang kaya dengan resveratrol polifenol yang mempunyai ciri-ciri antioksidan,anti radang dan apoptopic yang mana memberikan sumbangan besar kepada pencegahan penyakit kardio.

Bagi tiroid,Vivix membantu dari segi :


  • Resveratrol membantu mengawal metabolisme,penuaan dengan memperbaiki enzim SIRT 1.
  • Berkeupayaan mengaktifkan mitogen yang mengaktifkan protein kinase,(MAPK),enzim P53 serta penfosforlilan,seterusya membantu mencegah pertumbuhan sel dalam papilari,dan folikel kanser tiroid.
  • Membantu meningkatkan fungsi tiroid dengan meningkatkan rembesan TSH melalui pengaktifan enzim sirtuin (SIRT1),phosphatidylinositol,fostat,dan kinase yang akhirnya memberikan kesan baik ke atas metabolisme. 
  • Membantu menormalkan sistem imun (tiroid bekait rapat dengan penyakit autoimun-SLE).
  • Membantu memperbaiki tenaga pada peringkat sel (mitokondria).
  • Membantu mengurangkan keradangan dan mencegah keradangan.
Tak salah untuk kita mencubakan,dan sebenarnya daripada terus bergantung kepada ubat dan pembedahan,penggunaan suplemen juga merupakan alternatif untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik. Sekurang-kurangnya suplemen shaklee merupakan suplemen natural dan selamat,bukan sintetik dan mengandungi bahan beracun yang membahayakan kesihatan.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. 


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229



Tuesday, 4 July 2017

CANTIK TANPA MENYIKSA BADAN! TAK PERLU CUCUK-CUCUK!!



Ya Allah..lama sungguh tinggal belog ni.. bersawang.. ampunnnnn... ampunnnn.. kekangan masa untuk update *hahhahaa a-l-a-s-a-n* jer kan? okaylah untuk entri ni kaknira nak share gambar adik cantik nih.. dia hanya consume 2 produk jer. Tapi kesan sangatttt "WOW"

Pengedar Shaklee Bachok


CANTIK TANPA MENYIKSA BADAN! TAK PERLU CUCUK-CUCUK!!

Rahsia konsisten alfalfa untuk detox dan lakukan masker Alfalfa setiap malam.
Vitamin C setiap hari.
Jerawat hilang dan kulit cerah gebu!!

Alfalfa:-
Keluarkan toksin
Hilangkan bloated (angin)
Menstabilkan hormon wanita
Memberi tenaga
Mempunyai campuran minerals dan vitamin di dalamnya
Kuatkan tulang
Kecutkan jerawat
Lawaskan najis
Tambah susu
Jamu ibu berpantang

Vitamin C:
Anjalkan kulit
Pudarkan parut
Cerah dan gebukan kulit

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Tuesday, 11 April 2017

Kenapa Saya Harus Pilih Collagen Powder Shaklee?



Selalu kita dengar orang sebut kolagen dikaitkan dengan penjagaan kecantikan kulit. Tapi,sejauh manakah anda tahu apa yang dimaksudkan dengan KOLAGEN?

APA ITU KOLAGEN/COLLAGEN?

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit,rambut,kuku,ligamen,otot,tulang,sendi,tendon,mata,gusi,dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit kita adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolegan. FYI,kornia mata kita ni pun sebenarnya adalah kolagen.

FUNGSI KOLAGEN

Kolagen bertindak untuk melindungi organ kita seperti hati,perut,jantung,peru-paru,saluran darah,sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran pula,kolagen membantu dalam kecantikan (yang ni ramai wanita suker!) dan kesihatan. 

KESAN COLLAGEN KE ATAS BADAN 

⏩ memelihara ketegangan dan keanjalan kulit.
⏩ menelihara kelembapan kulit.
⏩ menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang.
⏩ menguatkan otot dan tulang.
⏩ membantu hati dalam proses detoksifikasi.
⏩ memelihara kelenturan sendi.
⏩ mengurangkan keradangan.
⏩ memberi tenaga.
⏩ memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

APA BEZA SHAKLEE COLLAGEN POWDER SHAKLEE DENGAN BRAND LAIN dan KENAPA SAYA HARUS PILIH COLLAGEN POWDER SHAKLEE?

Shaklee Collagen Powder (SCP) ni di buat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,00 Dalton sahaja. Asid amino pulak tinggi. Anggaran 3000. Jika jisim molekul biasa,lebih dari 30,000  Dalton lepas tu asid aminonya 20-25 je. Woha! Sangat beza kan.. sebab tu SCP berkesan..ngeeeengeeee.. ;)

FYI,bila jisim molekul ni sangat rendah maka mudahlah diserap badan dan usus kita. Bila senang diserap dapatlah bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita dengan berkesan.  Faham tak? Moga faham lah ye!

Bukan tu je,SCP ni mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 litre. Hebat kannn?

Ramuan yang ada dalam SCP ni takde bahan pengawet dan bahan tiruan ye. Pewarna pun takde. Gula takde dan bahan terlarang yang lain pun tak de..Semuanya natural 100%. 

Lepas tu kan,senang je nak bawak.. sebab SCP ni packetnya kecikkecik. Cuteee je. Nak letak dalam poket seluar,celah stroller anak atau kat mana-mana pun boleh.

Last sekali,mudah larut. Takyah nak shake bagai. 


KANDUNGAN YANG ADA DALAM COLLAGEN POWDER 

  • Kolagen Ikan - Memberikan kesan elastin,mengekalkan kulit lebih anjal.
  • Ekstrak Kulit Kerangan - Mengandungi glukosamina sebagai pelincir sendi,menghidrat mata,dan melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.
  • Ekstrak Biji Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.
  • Ekstrak Pfaffia - Merawat rambut gugur,ketidakseimbangan hormon,dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga. 
  • Vitamin C - Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
  • Vitamin B2,B6 - Membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.
APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

  • meningkatkan kelembapan kulit
  • mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
  • mengurangkan kekasaran dan kekeringan kulit
  • meningkatkan dalam penampilan keseluruhan
  • meningkatkan keserian dan menyeratakan tona kulit
  • meningkatkan keanjalan,ketegangan dan elastisiti
  • meningkatkan ketebalan rambut
  • muka yang kusam,akan berseri bak anak dara
  • hilangkan tanda-tanda penuaan
  • menegangkan payudara dan juga kulit
  • mengurangkan parut-parut degil
Banyaknya!

Ujian klinikal ke atas SCP membuktikan 71% pengguna mempunyai tekstur kulit yang lebih gebu selepas menggunakannya selama 8 minggu berturut-turut.

  • 69% peningkatan terhdap kelembapan kulit.
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit.
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit.
  • 80% pengurangan kedutan di wajah.

SIAPA YANG PERLU AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Jika anda tergolong dalam kalangan mereka yang nira list di bawah,kira wajib ambil lah ye :)

  • ada kedutan dekat wajah.
  • ada bintik hitam dan jeragat.
  • ada mata panda.."eye bag".
  • ada pori-pori besar.
  • kulit lesu dan mudah kering.
  • nampak tua dari umur sebenar.
  • sakit belakang dan sakit sendi.
  • kulit tona tidak sekata.
  • gusi tak sihat.
  • garis halus kat leher.
  • payudara kendur dan punggung tak perky. (hiks!)
  • kuku senang patah/pecah.
  • tumit merekah.
  • ada lingkaran hitam bawah mata.
  • rambut kering dan bercabang.

Jom kita tengok side effect mereka yang consume Collagen Powder Shaklee ni.











♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

Monday, 10 April 2017

Gabungan Vitamin C dan Vitamin E dan Hasilnya!


Cepat sunggguh masa berlalu. Tanpa sedar dah lama tak sharing kat sini. Aduhai.Sila tepuk dahi sendiri. Tapi,bukan kaknira taknak sharing cuma kekangan masa yang jelese jer dengan kaknira. Hahaha. Alasan jer kan? 

Untuk entri kali ni,kaknira nak share pasal Vitamin C dan Vitamin E dan produknya haruslah keluaran Shaklee. Kan kaknira ni pengedar Shaklee. Takkan lah nak cerita produk lain pulak kan? Hikhik. 

MANFAAT KESIHATAN & KECANTIKAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS



KESIHATAN 
Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya antioksidan yang berkuasa,mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah,mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghindari arteriosclerosis,thrombus,menghalang pendarahan dalaman,hidung berdarah,pendarahan selebral dan skurvi.

KECANTIKAN
Membentuk kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan. Oleh itu,ia mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. 

Mencantikkan Kulit - Ambil vitamin C saja setiap hari untuk kulit yang lebih cerah,melambatkan penuaan,dan menyekatpembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

MANFAAT KESIHATAN & KECANTIKAN VITAMIN E COMPLEX 

KESIHATAN
Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan penghasilan lipid,meningkatkan kolestrol HDL,mengurangkan tekanan darah,menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri,menghalang anemia hemolitik,penyakit jantung dan lain-lain.

Anti-Oksidan Yang Kuat - Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk antio-ksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser,mengukuhkan sistem imun,menghalang atau melambatkan pertumbuhan kanser,mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ia juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.

KECANTIKAN
Anti-Penuaan - 1 kapsul vitamin E setiap hari membantu melambatkan penuaan,mengurangkan kedut,garis halus,parut,jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan tona muka,dada dan otot peha.

Membaiki Parut - Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

FUNGSI VITAMIN C DAN VITAMIN E

Keperluan vitamin C bagi setiap tubuh orang adalah berbeza mengikut faktor seperti 

- gaya hidup
- tahap kesihatan dan
- usia

Bagi mereka yang sibuk,aktif bersukan,merokok atau sering terdedah kepada pencemaran,keperluan vitamin C adalah lebih tinggi berbanding dengan orang lain.

Vitamin C dapat :

- meningkatkan daya tubuh seseorang.
- mempercepatkan pemulihan.
- mengurangkan risiko penyakit jantung,strok,barah dan katarak.
- membantu mengurangi racun dalam badan.

Manakala Vitamin E adalah vitamin antioksidan yang mampu :

- meningkatkan kekebalan tubuh dari berbagai penyakit
- melindungi kesihatan kulit
- mencegah barah,penyakit jantung,katarak,glukoma,Alzhemeir,Parkinson.
- melindungi kesihatan kulit dan mengurangkan bekas luka (parut) di kulit anda.

Vitamin E Complex Shaklee membekalkan 400 IU vitamin E untuk memenuhi keperluan Vitamin E anda setiap hari. 

Manfaat Gabungan Vitamin C dan Vitamin E 

Manfaat Gabungan Vitamin C dan Vitamin E   Membantu mencukupkan keperluan harian vitamin C dan vitamin E. Meningkatkan dan memelihara daya tahan tubuh daripada berbagai serangan penyakit. Mempercepat pemulihan. Membantu meningkatkan kualiti sperma. Perlindungan dan mengoptimumkan kesihatan jantung dan pembuluh darah.



  • Membantu mencukupkan keperluan harian vitamin C dan vitamin E.
  • Meningkatkan dan memelihara daya tahan tubuh daripada berbagai serangan penyakit.
  • Mempercepat pemulihan.
  • Membantu meningkatkan kualiti sperma.
  • Perlindungan dan mengoptimumkan kesihatan jantung dan pembuluh darah.
TESTIMONI


Nak kulit cantik dan sihat? Boleh hubungi kaknira ye!



♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : shaklee_bachok
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016