Monday, 10 October 2016

Vitamin Kanak-Kanak Shaklee


Fakta menarik.. Kita duk ingat anak2 kita elok jeeee, tapi sebenarnya, tak cukup nutrisi.. 

Apa tanda2 kanak2 tak cukup nutrisi ni? 


1. Rambut 

Kanak-kanak yang kekurangan nutrisi akan mengalami masalah rambut sepetri rambut yang mudah putus, kering, mudah gugur dan tidak bermaya.

2. Mata

Mata kanak-kanak yang kurang nutrisi ini kelihatan tiak bermaya, lesu, membran juga tidak bermaya, berbintik, kemerahan, lambat menyesuaikan dengan kegelapan. Harus di berikan perhatian jika anak kita mengahadapi masalah RABUN dari kecil. Rabun di kalangan kanak-kanak menandakan mereka kekurangan Vitamin A.

3. Gigi dan gusi 
Part paling dipandang ringan oleh orang dewasa terutamanya ibu bapa ialah tentang kesihatan gigi dan gusi anak-anak. Gigi kanak-kanak yang mudah rosak, mudah tercabut dan rongak, serta gusi mudah berdarah, bengkak dan spongy adalah tanda kekurangan nutrisi kepada anak kita.

4. Muka
Kulit muka kanak-kanak yang kurang nutrisi ni selalunya mudah menggelupas, bersisik, kulit yang merekah, mudah terkena jangkitan dan alergi.

5. Kelenjar 
Bengkak pada bahagian tengkuk dan pipi juga tanda seseorang kanak-kanak itu kekurangan nutrisi.

6. Lidah 

Ramai yang tidak tahu bahawa lidah manusia (tak kiralah kanak-kanak atau dewasa) sepatutnya berwarna PINK yer. Jika lidah berwarna PINK tandanya kanak-kanak itu cukup nutrisi, jadi jika berwarna selain pink atau mudah bengkak dan terlalu lembut tandanya anak kita kekurangan nutrisi.

7. Kulit
Sering kali kita lihat kanak-kanak yangterlalu kurus seperti di negara Afrika Selatan tu kulit mereka kering, kasar, berbintik, rasa kesat, tidak mempunyai lemak di bawah kulit. Ini adalah tanda mereka kekurangan banyak zat dalam makanan.

8. Kuku
Kuku kanak-kanak yang kurang nutrisi atau kurang zat ini biasanya berbentuk sudu, mudah patah, dan bergelang (ridget)

9. Organ dalaman 

Kadar degupan jantung, tekanan darah dan keadaan jantung tidak normal, pembengkakan atau pembesaran hati dan limpa, sistem penghadaman yg tidak normal, mudah tersinggung, kebingungan, kebas kaki dan tangan, ketidakseimbangan.

10. Otot dan Tulang
Penampilan otot yang kelihatan lemah, benjolan pada tengkorak ataupun hujung tulang, benjolan kecil pada tulang rusuk, kaki yang melengkung


Macam mana nak ckupkan nutrisi? Ambiilah suplemen yang sepatutnya. Especially yg ade landmark study dan tidak merosakkan buah pinggang seperti set kanak2 shaklee.


CADANGAN VITAMIN SHAKLEE UNTUK KANAK-KANAK



Meal Shake a.k.a multivitamin dalam bentuk serbuk yang sangat lazat..anak korang mesti suka coz rasa vanillanya yang sedap tu 😋

Omega Guard ialah minyak ikan tulen & berkualiti tinggi..selain daripada elok untuk perkembangan otak..Omega Guard juga yang sangat diperlukan especially untuk cairkan kahak bila anak korang batuk..

Chewable Vita C..sumber antioksidan untuk bantu melawan serangan penyakit dan radikal bebas..

Nutriferon..satu-satunya immune booster yang ada didunia..sangat penting untuk tingkatkan imuniti anak korang..


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019 958 2426
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016