Wednesday, 12 October 2016

Pilihan Ibu Moden : Set Berpantang Shaklee


Menerima pm dan whatsapp daripada customer mengenai set berpantang shaklee menggerakkan hati saya untuk berkongsi kepada mereka di luar sana mengenai set berpantang yang super ohsem ni bagi saya. 


Shaklee Bachok


Melalui pengalaman sendiri,set berpantang Shaklee sangat lah terbaik kerana membantu saya lebih bertenaga,tidak cepat letih,luka cepat sembuh,susu badan meriah dan banyak lagi kesan yang dapat ketika berpantang anak kedua. Jika nak dibandingkan dengan anak pertama dimana masa anak pertama belum berkenalan lagi dengan produk Shaklee.

Kelebihan SET BERPANTANG SHAKLEE :
✔Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin
✔Boleh terus diambil walaupun anak ade juandis (kuning)
✔Sesuai untuk ibu yang bersalin secara normal ataupun pembedahan
✔Dapat membantu ibu mengurangkan stress
✔Dapat membantu ibu memberikan tenaga sepanjang tempoh bersalin

1) Zinc Complex membantu mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin, samada bersalin secara normal atau pembedahan. Ia juga membantu mengurangkan masalah rambut gugur yang kerap dialami oleh wanita yang baru lepas bersalin.

2) Vita-C yang diambil bersama Zinc Complex merupakan kombinasi yang baik untuk penyembuhan luka dalaman selepas bersalin dan mencantikkan kesan luka luaran. Ini kerana Vita-C dapat membantu pembentukan kolagen dan memperbaiki tisu yang rosak selepas bersalin. Vita-C juga dapat meningkatkan imunisasi ibu dalam pantang kerana kebiasaannya wanita akan berasa lemah dan kurang antibodi selepas proses melahirkan anak. Demam ketika dalam pantang akan lebih memburukkan keadaan dan proses berpantang.

3) B-Complex berfungsi sebagai penenang (anti-stress) untuk mengelakkan kemurungan atau meroyan ketika berpantang. Wanita yang baru lepas melahirkan anak memerlukan masa untuk menstabilkan hormon. Tekanan yang dialami ketika berpantang boleh mengakibatkan meroyan. B-Complex membantu menstabilkan hormon di samping memberi tenaga kepada wanita yang sedang berpantang.

4) Vita-Lea membantu melengkapkan keperluan nutrisi harian wanita dalam pantang. Ini kerana ketika berpantang, banyak makanan yang perlu dielakkan (pantang tradisi Melayu) yang menyebabkan kita kekurangan nutrisi. Vita-Lea juga mengandungi formula zat besi yang penting bagi wanita berpantang kerana kita telah kehilangan banyak darah ketika proses melahirkan anak.

5) OsteMatrix sangat diperlukan wanita dan keperluannya meningkat ketika mengandung sehingga melahir dan menyusukan anak. Ini kerana bayi akan "menarik keluar" simpanan kalsium dari tubuh ibu untuk keperluannya ketika menyusu. Simpanan kalsium yang makin hilang akan menyebabkan masalah osteoporosis berlaku dengan lebih cepat di kalangan wanita. Keistimewaan OsteMatrix ialah ia juga membantu proses penghadaman. Antara masalah terbesar wanita dalam pantang adalah sembelit (constipation). Ia amat menyakitkan kerana luka bersalin masih belum sembuh. Banyak pengguna OsteMatrix telah memberikan testimoni yang hebat tentang kemampuan OsteMatrix memudahkan proses penghadaman ketika dalam pantang.

6) ESP banyak membantu proses berpantang buat ibu yang baru lepas melahirkan anak. Ia membantu meningkat, memekat dan menambahkan kualiti susu ibu. Ia juga dapat menguat dan mengencangkan kembali otot wanita yang lembik dan menggelebeh selepas melahirkan anak. Tisu dan otot yang rosak ketika proses kelahiran juga dapat dibaikpulih kembali di samping memberi tenaga buat ibu-ibu yang sedang berpantang.

Testimoni Pengguna Set Pantang Shaklee

Harga berbaloi dan penggunaanya juga tahan lama. Tidak salah laburkan sedikit wang kerana kesannya kita dan baby akan dapat. Tidak memberi kesan kepada orang lain. 


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019 958 2426/ 012 982 7229

0 comments: