Thursday, 6 October 2016

Ostematrix Melegakan Kaki Cramp Ibu Hamil
Bila dapat feedback positif daripada kastemer yang amalkan vitamin,perasaan tu happy. Macam nak lompat bintang jer. 😊 simptom krem kaki masa preggy sangat normal. Hakak pun memang selalu jer krem..tapi tu dulu la.. Sebelum kenal #Ostematrix.. Tapi,sejak amalkan,boleh say good bye dah. Hahah. Gituuu.

Siapa yang tengah preggy tu dan nak elakkan krem kaki,bolehla amalkan ostematrix shaklee jugak. In Sha Allah awak-awak akan dapat kesannya.
10 Fungsi dan Khasiat yang terdapat dalam OSTEMATRIX keluaran SHAKLEE
1. Menguatkan tulang - kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang. Kalsium membantu menjadikan tulang berada dalam keadaan yang baik dan mencegah sakit tulang yang boleh menjejaskan pergerakan selain dari ia amat menyakitkan.
2. Mencegah obesiti - kalsium dapat membantu dalam mengekalkan berat badan optimun bagi lelaki dan perempuan. Sekiranya terdapat mana-mana kekurangan kalsium dalam diet harian anda,badan akan lebih cenderung untuk melepaskan hormon paratiroid. Di mana ia akan merangsang tulang untuk melepaskan kalsium ke dalam aliran darah anda untuk mengimbanginya. Dari sisi lain,hormon ini juga merangsang pengeluaran lemak dan mencegah pembuangannya,yang sekalilagi boleh menyebabkan anda gemuk. Kesimpulannya,pastikan anda mengambil jumlah kalsium yang betul supaya obses tidak terjadi dengan bahaya kesihatan lain yang berkaitan.
3. Melindungi otot jantung - Jumlah kalsium yang mencukupi membantu otot jantung untuk melakukan pengucupan dan pengembangan yang betul. Kalsium juga membantu sistem saraf untuk mengekalkan tekanan di dalam arteri kita. Jika terdapat penurunan kalsium,sejenis hormon yang dipanggil calcitrol dilepaskan yang bertindak dengan otot lembut arteri,,dan dengan itu akan meningkatkan tekanan darah. Otot jantung memerlukan ion kalsium extracelullar untuk pengucupan. Apabila kepekatan intraselullar kalsium meningkat,ion kalsium berkumpul bersama-sama dengan troponin protin yang merangsang cecair extracelullar dan ruang intraselullar,malah otot rangka ,yang hanya diaktifkan oleh kalsium yang disimpan dalam reticulum sarcoplasmic.
4. Mengelakkan kanser kolon - Pengambilan kalsium yang mencukupi boleh mengurangkan risiko keseluruhan kanser kolon dan mengelak pertumbuhan polip yang boleh membawa kepada kanser. Suplemen kalsium dapat mengurangkan risiko adenomas,juga dikenali sebagai tumor nonmalignant di dalam kolon ini. Ini sebenarnya adalah pelopor kepada kanser kolon,namun ia tidak diketahui jika pengambilan kalsium boleh mengurangkan risiko kanser sepenuhnya. Kalsium yang berlebihan akan tinggal di dalam usus anda setelah badan anda menyerap apa yang diperlukan. Dalam perjalanan melalui kolon,kalsium yang diserap ini dipercayai untuk mengikat sel-sel kanser supaya ia dikumuhkan bersama-sama dari badan. Kajian telah menunjukkan bahawa kedua-dua makanan sumber kalsium dan suplemen kalsium memberikan perlindungan ini.
5. Mencegah blue-pra haid - jumlah kalsium yang mencukupi boleh mengurangkan gejala-gejala sindrom prahaid pening kepala,perubahan mood,tekanan darah tinggi dan sebagainya. Tahap kalsium yang rendah mungkin mencetuskan pengeluaran hormon yang menyebabkan hilang mood termasuk cepat marah dan kemurungan.
6. Mencegah Batu Karang - Batu karang sebenarnya deposit terhablur kalsium dan lain-lain mineral dalam saluran kencing manusia. Bentuk yang paling umum batu karang ialah batu-batu oxalate. Sebelum ini,ia di anggap bahawa pengambilan kalsium yang tinggi atau penyerapan kalsium tinggi membangunkan batu karang,tetapi kajian terkini menunjukkan bahawa pengambilan kalsium diet tinggi mengurangkan bahaya batu karang dengan baik. Secara ringkasnya,kalsium tidak menyebabkan batu karang tetapi kalsium yang hadir berlebihan di dalam air yang mengakibatkan batu karang. Faktor-faktor lain seperti penggunaan oxalate tinggi daripada sayur-sayuran berdaun seperti kale dan bayam,kekurangan minum air boleh menjadi punca besar untuk batu karang.
7. Memastikan tahap pH alkali yang sihat - Makanan ringan,gula yang berlebihan dan barangan di dalam tin menyumbang pembentukan asid dalam badan,yang boleh menimbulkan pelbagai penyakit kanser,batu karang dan darah tinggi. Kalsium membantu untuk mengekalkan tahap pH yang sihat,seterusnya meningkatkan kecergasan dan kesihatan secara keseluruhan.
8. Kawalan Tekanan Darah - Beberapa penyelidikan mengisytiharkan bahawa diet vegetarian dengan jumlah yang tinggi kalsium,magnesium dan kalium dan serat akan mengurangkan tekanan darah. 
9. Mengekalkan gigi dan gusi yang sihat - Kasium melindungi gigi anda dengan menjaga tulang rahang yang kuat dan kukuh sepanjang kehidupan anda,yang seterusnya memastikan gigi kuat di mana bakteria tidak berkembang. Justeru,sebelum gigi dan gusi anda mulai memberi masalah,amalkan diet yang kaya kalsium dengan teratur. Pengambilan kalsium seharusnya tinggi terutama dari usia muda,jadi anak anda secara semulajadi membesar gigi dan tulang yang kuat.
10. Membantu pengangkutan nutrien - Kalsium membantu nutrien bergerak mudah melintasi membran sel.


Kalsium adalah mineral paling penting,tetapi kita sering mengabaikannya. Jika anda ingin mendapatkan OSTEMATRIX SHAKLEE boleh order terus melalui nira ya!.Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019 958 2426


0 comments: