Saturday, 22 October 2016

OmegaGuard Shaklee


Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang yang di temui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan,menggalakkan fungsi otak,sistem saraf,dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandugi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

omega guard shaklee


Omega 3 asid lemak yang penting (EFA) dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita. Kebanyakan orang tak mendapat cukup omega-3,an orang yang dalam darahnya ada trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3.

Asid lemak omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA,makala walnut,flaxseed dan minyak zzaitun mengandungi ALA. ALA ini akan diuraikan kepada EPA dan DHA,jadi ia bergantung pada tubuh juga.

Kalau enzim dalam badan tak berapa bagus,tak banyaklah ALA yang diuraikan..haaaa,jangan tak tau dalam Omega Guard Shaklee semua tu ada..DHA,EPA,ALA.

EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi,manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak.

Faedah dan Kepentingan Omega-3

- merendahkan tahap trigliserida dalam darah.
- mengurangkan risiko serangan sakit jantung.
- mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya.
- mengurangkan risiko stroke.
- melambatkan pembentukan plak atherosclerotic. 
- merendahkan tekanan darah.
- mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi.
- mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa Omega-3 mengalakkan kesihatan kardiovaskualar dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak,visi,dan fungsi sendi yang sihat.

Mengapa Omega Guard Shaklee?

Shaklee dah berada di dalam pasaran dan terbukti berkesan sejak 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure,dibuat dengan begitu sempurna,penyulingan 3 peringkat secara semulajadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard diperbuat dari ikan,bukan hati ikan yang boleh memberi toksik.

Siapa Yang Sesuai Ambil Omega?

- ibu hamil.
- ibu menyusu.
- pelajar sekolah.
- kanak-kanak (1 tahun ke atas).
- lelaki.
- warga emas.
- mereka yang mengalami darah tinggi,kolestrol tinggidan diabetis.
- mereka yang ada masalah sendi.
- mereka yang pentingkan kesihatan yang lebih baik.


Anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee ni dengan saya.. minyak ikan terbaik,bebas bahan kimia dan semestinya halal!

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

0 comments: