Monday, 24 October 2016

Keistimewaan ESP Kepada Ibu BerpantangBerpantang memang seronok,sebab ibu boleh berehat dan ada baby baru. Tapi,tak semuanya indah tentang berpantang. Semua ibu pasti akan mengalami situasi seperti ini..

1. Sembelit ketika berpantang.
2. Kencing kotor selepas bersalin.
3. Bengkak payudara sebab bayi kurang menyusu. Walaupun di pam tidak menyelesaikan masalah.
4. Masalah emosi.
5. Letih,kurang bertenaga sebab perlu berjaga malam.
6. Lambat sembuh selepas proses bersalin,sehingga 40 hari baru elok.

Masalah-masalah di atas,jika tidak di atasi boleh memudaratkan ibu dan bayi. Contohnya masalah sembelit,hoho memang seriau. Nak meneran pun risau takut koyak lagi. Kesian ibu-ibu..aduhai..

Saya dulu alami bengkak susu,kalau kita tak paksa bayi untuk menyusu memang tidak boleh. Jika berterusan boleh menyebabkan ibu deman dan lagi teruk jika terkena duct clog yang memerlukan pembedahan (pun dah kena masa anak sulung.)

Saya pernah terbaca di website Dr Zubaidi,beliau yang merupakan doktor pakar perubatan turut mengesyorkan ibu berpantang mengambil ESP dan Vitalea untuk membantu penyembuhan semasa proses berpantang. Boleh cuba rujuk blog beliau.

Set Bersalin Shaklee telah diyakini oleh para ibu di Malaysia sejak tahun 1990an lagi untuk khasiat makanan tambahan yang diperlukan oleh tubuh. Suplemen Shaklee mudah untuk ditelan dan kesannya amat positif untuk mempercepatkan penyembuhan luka. Ini termasuklah ESP.Salah satu produk dalam set berpantang Shaklee adalah ESP.  Ya,ESP yang femes tuuuuu. Fungsi ESP dalam set berpantang ialah :

- Membantu menghasilkan hormon dalam badan,serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin adalah sangat penting kepada ibu menyusu.

- Komponen utama susu ibu adalah protin (selepas air). Justeru protin adalah penting untuk penghasilan susu. Kurang protin boleh menyebabkan ibu mengalami masalah kurang susu.

- Membantu penyembuhan luka secara menyeluruh.

- Membantu memekatkan susu,justeru bayi akan lebih cepat kenyang dan kurang meragam.

- Mengenyangkan dan memberikan tenaga.

Dah ramai pengguna berpuas hati,seperti saya dan pengguna di bawah ni :

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

0 comments: