Friday, 21 October 2016

Bagaimana Sel Kanser Membiak?


Bagaimana sel kanser membiak?

Hakikatnya semua orang mempunyai potensi untuk menghidap kanser. Bagaimana? Jika sel yang tua tidak mati dan seterusnya sel yang tidak mati itu akan berganda,ia akhirnya akan menjadi kanser. Lihat,betapa pentingnya sel diperbaharui.

vivix shaklee

Cegah dan Rawat Kanser Dengan Vivix

Vivix merupakan satu rawatan alternatif bagi merawat penyakit kanser terutamanya kanser payudara. Kelebihan yang ada dalam sebotol vivix memberikannya cadangan terbaik untuk mengatasi dan merawat kanser.

Bagaimana Vivix boleh membantu?

Kandungan utama dalam Vivix adalah RESVERATROL yang merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan pertumbuhan tersebut daripada penyakit. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh bertindak sebagai antioksidan terhebat dan anti inflammatory.

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan penyakit kanser.

- Menurut laporan dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011,beberapa kajian awal menunjukkan bahawa resveratrol mungkin mempunyai kesan anti-kanser.

- Dalam satu kajian 2008 pada kultur sel,resveratrol membantu menyekat perkembangan kanser payudara di peringkat awal. Diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser,kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser. 

- Menurut laporan yang diterbitkan pada 2007 oleh Biologi Kanser & Terapi. Penulis laporan itu mendapati bahawa resveratrol muncul untuk menjejaskan semua karsinogenesis (dimana sel-sel normal berubah menjadi sel-sel kanser).

- Diterbitkan dalam jurnal karsinogenesis,satu lagi kajian tahun 2008 menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen).

Hasil Kajian Keberkesanan Resveratrol Terhadap Sel Kanser

1. Kanser Payudara : Resveratrol mendorong merencatkan pertumbuhan sel kanser daripada bermutasi pada kanser payudara.2. Kanser Kolon3. Kanser Prostat : Gambarajah menunjukkan resveratrol menyekat perkembangan kanser prostat secara signifikan.


4. Kanser Peparu : Resveratrol dengan poliganum cuspidatom membantu menyekat pertumbuhan sel kanser daripada bermutasi kepada peparu.♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

0 comments: