Saturday, 22 October 2016

Atasi Gusi Bengkak dan Berdarah Dengan Produk Shaklee


Punca Gusi Bengkak dan Berdarah

Kebiasaanya, gusi berdarah disebabkan oleh radang gusi atau lebih dikenali sebagai GINGIVITIS. Sedikit info di bawah mengenai gingivitis.

Adakah gigi anda berdarah setiap kali menggosok gigi? Gusi berdarah kerap dikaitkan dengan radang gusi atau disebut gingivitis yang selalunya disebabkan binaan plak pada gigi. Plak yang kelihatan seperti simen terjadi disebabkan teknik pembersihan gigi yang tidak betul atau kecederaan pada gusi disebabkan teknik menggosok yang agresif.

Jika gigi tidak dijaga,dalam jangka masa panjang plak akan menjadi faktor utama gigi mereput. Plak mengandungi bakteria,mukus dan sisa makanan. Andai tidak dibuang ia berubah menjadi tartar yang boleh terperangkap di dalam akar gigi.

Plak dan tartar menyebabkan kesan radang pada gusi. Ia menyebabkan gusi membengkak dan lembut. Kecederaan atau trauma pada gusi,walaupun apa sebabnya (termasuk teknik menggosok gigi yang agresif) juga boleh menyebabkan gingivitis.

Selain itu,risiko gingivitis termasuklah diabetis yang tidak dikawal,hamil dan gigi tidak bersih. Gigi yang tidak teratur dan penggunaan alat penjagaan seperti berus gigi atau pendakap tidak bersih juga boleh menjejaskan kesihatan gusi.

Kadangkala pengambilan ubat-ubatan seperti pil pencegah kehamilan juga boleh dikaitkan dengan gingivitis. Satu lagi faktor yang kerap dikaitkan dengan gingivitis adalah diet yang tidak betul,terutamanya kekurangan vitamin C dan vitamin B selain kalsium.

Kalsium misalnya penting untuk mengekalkan kekuatan tulang termasuk tulang yang menyokong gigi. Vitamin C membantu mengekalkan intergriti tisu yang saling berkait. Ia juga adalah antioksidan yang kuat dalam menangani masalah radikal bebas yang memusnahkan tisu.

Justeru,kekurangan vitamin C boleh menyebabkan gingivitis memusnahkan tisu yang menyokong gigi termasuk gusi,ligamen dan tulang alveolar (yang bertindak sebagai soket kepada gigi).

- Sumber : Berita Harian -

Suplemen Shaklee Yang Dicadangkan Untuk Mengatasi Masalah ini adalah : 

Selain berkumur dengan air garam,minum air kosong yang mencukupi,memberus gigi selepas makan,dan memberus dengan betul. Shaklee juga boleh membantu mempertingkatkan kesihatan gigi dan gusi iaitu dengan Vitamin C dan Ostematrix Shaklee.

SUSTAINED RELEASE VITAMIN C

Berfungsi untuk memperbaiki simpton pendarahan. Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah. Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian. Vitamin C dengan pelepasan secara berperingkat dapat membantu menyalurkan vitamin C berterusan. Ia juga membantu dalam menyokong tulang,igi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.

Jom baca apa manfaat vitamin C kepada tubuh badan kita. 

 Melawan Kanser
Salah satu fungsi Vitamin C adalah melawan kanser. Mereka yang memilih makanan yang sarat dengan Vitamin C seperti buah-buahan dan sayur-sayuran memiliki risiko lebih rendah terkena kanser payudara. Bahkan ada sumber mengatakan Vitamin C dapat dijadikan sebagai racun bagi sel-sel kanser tertentu.
 Memperbaiki Kulit
Vitamin C mengandungi antioksidan yang sangat di perlukan oleh kulit,di mana antioksidan berfungsi untuk meneutralkan radikal bebas yang tersimpan akibat terkena sinaran matahari.
 Mencegah Diabetis
Vitamin C mampu untuk menurunkan kadar gula yang terdapat dalam tubuh dan dapat mencegah efek buruk daripada penyakit diabrtis pada penderitanya.
 Mengawal Tekanan Darah
Tekanan darah tinggi merupakan penyakit yang sangat berbahaya dan boleh menyebabkan kematian pada orang yang menderitanya. Mengambil Vitamin C dengan dos yang di tetapkan secara rutin dapat mengawal tekanan darah dengan lebih baik.
 Meningkatkan Mood
Kekurangan Vitamin C akan menyebabkan perubahan psikologi. Peneliti dari McGill Universiti mengatakan bahawa pengambilan suplemen vitamin C (500mg dua kali sehari) mampu memperbaiki mood dan menghilangkan rasa gelisah.
 Menurunkan Risiko Serangan Jantung
Vitamin C dapat menghilangkab aterosklerosis yang berada di dalam jantung. Aterosklerosi adalah suatu keadaan di mana arteri jantung menebal dan dapat meningkatkan terjadinya serangan jantung kerana darah menjadi tidak lancar.OSTEMATRIX

Merawat gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat. Ia membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium,vitamin D dan mineral zink,tembaga,manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.
Testimoni

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019-958 2426/ 012-982 7229

0 comments: