Thursday, 13 October 2016

6 Sebab Kenapa Ramai Yang Memilih NutriFeron Sebagai Penggalak Imunisasi Kepada Tubuh


Tinggalkan paracetamol keluarga anda sekarang dan bertukarlah kepada NutriFeron Shaklee. Paracetamol mempunyai side effect kepada tubuh. Kenapa pilih paracetamol sedangkan ada pilihan alternatif lain yang bebas dadah,semulajadi,selamat dan berkesan?

Terdapat 10 kali ganda  bilangan sel-sel dalam sistem imun berbanding dengan sistem saraf anda,dan ia mengeluarkan kira-kira  40 agen imun yang berbeza untuk melindungi anda daripada penyakit. Tugas utama imun ialah melindungi anda daripada jangkitan virus,bakteria dan jangkitan lain seumpamanya.

Bagaimanakah Sistem Imun Berfungsi?

Kita mendapat penyakit daripada bakteria seperti kuman dan virus. Sesetengah bakteria tidak berbahaya atau bermanfaat (jutaan bakteria dalam usus membantu penghadaman makanan ),tetapi banyak yang menjadi berbahaya apabila masuk ke dalam tubuh atau aliran darah.

Apabila virus atau bakteria memasuki tubuh anda dan membiak,ia menghasilkan kesan sampingan yang menjadikan anda sakit. Contohnya,bakteria Streptokus menyebabkan radang tekak. Virus Polio pula membebaskan toksin yang memusnahkan sel-sel saraf dan menyebabkan kelumpuhan.


Jangkitan virus dan bakteria merupakan punca penyakit biasa. Contohnya selsema,campak,beguk, malaria dan lain-lain.

Oleh itu,tingkatkan sistem imun anda bagi pencegahan awal,pemulihan penyakit dan kesempurnaan badan dengan NutriFeron Shaklee.


Shaklee Bachok


NutriFeron Adalah Penggalak Imunisasi Kepada Tubuh


NutriFeron penggalak imunisasi tubuh (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo,Jepun pada tahun 1954.

Setelah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebtian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan,akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu NutriFeron. Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu,bunga safflower,honeysuckle jepun dan biji plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Nutriferon adalah satu formula ekluksif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat dimana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh didapati oleh pengedar Shaklee.

Mereka yang menghidapi masalah antibodi lemah,mudah sakit dan sakit yang lambat sembuh sangat digalakkan untuk mengambil NutriFeron.

Siapakah Yang Perlu Ambil NutriFeron?

1. Mereka yang sering sakit,selsema dan deman.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yang mana anaknya deman berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah kepada bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan,ACE boleh gantikan dengan NutriFeron sepaket setiap hari.


8. Mereka yang ada masalah eczema dan alergik.

Bagaimana NutriFeron bertindak?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN  badan. Kiranya anda sudah tidak perlukan apa-apa ubat lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ni,apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan ;

❥Ekstrak biji labu,yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon.
❥ Biji Plantago yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun.
❥ Bunga Safflower polisakarida,yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj,sejenis sel darah putih.
❥ Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle yang diguna dalam perubatan Asia.

Shaklee Bachok
6 Sebab Kenapa Ia Menjadi Pilihan Ramai?

1. Terbukti daripada Empat kajian Klinikal Pada Manusia ❥ Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

2. Meningkatkan paras interferon semulajadi ❥ Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. Nutriferon merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.

3. Di cipta oleh individu yang menemui interferon ❥ Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

4. Rumusan berpaten yang Ekluksif ❥ NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati menerusi Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah ekluksif kepada Shaklee. Ia telah melepasi satu ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan,ketulenan,keberkesanan dan prestasi.

5. 40 tahun kajian ❥ Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr Yashiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan semulajadi yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam tubuh. Menurut kajian terbaru,NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) - menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

6. Sejak NutriFeron telah dibangunkan,beberapa kajian klinikal manusia mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini,telah disiarkan dalam jurnal perubatan,seperti Journal Gastroenterology,Clinical Pharmacology and Therapy,dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine.. mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron.

Testimoni NutriFeron ShakleeSebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


TEMPAT COD : BACHOK & JELAWAT (caj penghantaran dikenakan jika perlu). Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah,Sarawak dan Brunei.

FB : Nira Nazri
Instagram : @anira_mustapha
No. Handphone : 019 958 2426/ 012 982 7229

0 comments: