Monday, 13 June 2016

SET KESUBURAN SHAKLEE : BERJAYA HAMIL!


Wah,rasa dah lama tak hapdet blog.. busy jer sejak kerja ni.. eh,Nira kerja ke?Kerja selama sebulan jer pun..buat biskut raya dengan jiran. Hehe. Oklah,entri ni nira nak share pasal SET KESUBURAN SHAKLEE. 

Bila kita bercerita tentang anak..ramai yang memang inginkannya..Siapa yang taknak anugerah yang terindah tu kan? Anaklah yang akan menceriakan hari kita bersama pasangan. Yang akan buat kita rasa damai bila memeluknya. Yang akan hilangkan segala kekusutan yang melanda diri. Allah.. seronok. 


Namun,rezeki tiap pasangan tu berbeza. Ada yang dapat rezeki awal..ada yang lambat. Malah ada yang menanti "rezeki anak" tu sehingga bertahun. Duit? Usah dikira..tentu sekali dah banyak habis digunakan dalam usaha mendapatkan anak. Mana tempat berubat..mana pakar terbaik.. tentu dah dijumpanya.


Alhamdulillah..beberapa rakan bisness shaklee nira yang berjaya hamil asbab mengamalkan SET KESUBURAN SHAKLEE. Semua dengan izin Allah. Bahagian kita hanyalah berusaha..Tempat merayu,menangis hanyalah PADA DIA. Serahkan sebulatnya. 


Apa yang beliau amalkan adalah seperti di bawah. Cuma beliau add on VIVIX SHAKLEE dan juga ZINC COMPLEX.. 


SHAKLEE BACHOK

Bagaimana Vitamin Ini Membantu?

1. ESP (Protin) - Protin ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Protin yang tidak mencukupi dalam badan pula akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunyai masalah sel telur ovum yang tidak matang,sedikit,kecil dan tidak sihat,di sarankan mengambil ESP sebagai sumber protin. Ramai yang tersalah sangka bahawa ESP ni hanya untuk isteri,tetapi suami pun boleh ambil juga. Tapi,dalam kes ni biar isteri je ambil,suami ada vitamin lain yang dicadangkan.

2. VITALEA (Multivitamin) - Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vitalea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperm lelaki dan telur wanita atau ovum.

3. SUSTAINED RELEASE VITAMIN C - Membantu memproses hormon seks dan kesuburan.

4. B COMPLEX WITH ACID FOLIC - Memberi rasa tenang dan rileks serta menghindarkan stress. Seperti yang kita sedia maklum,tubuh dan otak stress menjadi antara faktor penghalang untuk kehamilan terjadi. Jadi,disinilah B Complex memainkan peranannya untuk menenagkan minda yang tertekan sekaligus meningkatkan peluang kehamilan.

5. VITAMIN E dan SELENIUM - Terkenal sebagai "vitamin cinta/vitamin seks". Menggalakkan sel-sel baru (termasuk RNA dan DNA). Membantu meningkatkan kelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu,lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Oleh itu,suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

6. ZINC - Bagi kaum lelaki,zinc merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosterone,mengekalkan kuantiti sperm,dan paras testosterone yang bersesuaian. Zinc juga berperanan dalam proses pembentukan genetik,iaitu DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Kesimpulannya,zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperm yang sihat. Kekurangan zinc bagi suami akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperm yang abnormal,low count sperm dan penyakit prostat. Zinc digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zinc akan melindungi sperm dan melawan bakteria dalam vagina.

7. ALFAFA COMPLEX - Sangat baik diamalkan oleh wanita,ianya membantu atasi masalah keputihan,masalah haid yang tidak teratur,atau sengguggut/sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (seperti kacip fatimah).

8. GLA COMPLEX - Sangat baik di amalkan oleh wanita,terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti,yang juga dikenali senagai "mukus servik putih telur ". Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperm berenang ke dalam ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari sekaligus memberi peluang untuk si isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur.

Jika anda plan nak hamil,nira syorkan mengambil produk ini kerana ramai yang dah berjaya termasuk diri nira sendiri. Kita usaha,Allah yang aturkan. Banyakkan berdoa dan bertawakal kepadaNya. In Sha Allah,akan hadir orang baru dalam kehidupan kita.




♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.




Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016