Saturday, 4 June 2016

LECITHIN SHAKLEE : PENGEMULASI SEMULAJADIhi semua.ada yang tanya nira,PROSES EMULSI tu apa dia?Macam mana proses tu?

Ok,semoga dengan gambar ni lebih jelas penerangan nira mengenai Emulsi.‪#‎lecithinshaklee‬ memang terbaik untuk diamalkan. 
.
Ibaratkan ada segelas air dan dalamnya ada minyak.sama seperti kita makan segala jenis lemak dan minyak.jika kita tidak ambil lecithin,lemak dan minyak yang masuk ke dalam badan kita semuanya akan menyerap terus ke salur darah.
.
Lecithin adalah agen Pengemulsi Semulajadi.Lecithin Emulsi lemak - Lemak dipecahkan molekulnya kpd lebih kecil supaya mudah bergerak dlm sistem pencernaan..
🍀Kebaikan Lecithin Shaklee🍀
.
Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai PELARUT LEMAK.
.
Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu MEMBAKAR LEMAK LEBIH CEPAT.
.
Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
.
Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
.
Lecithin sangat baik untuk TINGKATKAN DAYA INGATAN. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease.
.
Lecithin adalah makanan otak dan saraf. Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
.
Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
.
Lecithin bertindak sebagai PELINCIR KEPADA SENDI- sendi badan kita.
.
Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.0 comments: