Friday, 24 June 2016

Jom K-U-R-U-S

SET KURUS SHAKLEE PREMIUM  

Fungsi set kurus shaklee ni pula terbahagi kepada 3 bahagian:


shaklee bachok

Sebagai agen detoksifikasi
1) Herblax: 
merupakan detoksifikasi yang tinggi kandungannya. Sebab tulah hanya boleh ambil 4 kali sahaja seminggu. tidak boleh lebih.  Herb-Lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal. Ia Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh, Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut, Membantu masalah sembelit, Mengempiskan perut dan Melawaskan pembuangan air besar.
Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana2. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit. Jadi, berhati-hati ya.
Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. Herb-Lax boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan fungsi usus.

2) Alfalfa complex
Alfalfa adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dengan klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yang kaya dengan mutltivitamin membantu untuk badan yang tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dalam badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada product berasaskan haiwan. 

Fungsi Alfalfa dalam set kurus shaklee:

- Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut. – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
- Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
Sebagai agen pemecah lemak
3) Lecithin
Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak degil badan kita. Lecithin dikenali sebagai ‘pengemulsi semulajadi’ kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak dan membantu lemak terapung dalam darah seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding membran. Kalau anda nak tahu, lecithin ni tak boleh dihasilkan oleh badan, tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita.
4)Omega Guard

Omega Guard terkenal sebagai supplement yang mengawal paras kolestrol seterusnya menjaga kesihatan jantung. Tetapi, tahukan anda yang Omega juga berfungsi untuk membakar lemak? Rahsianya adalah pada fatty acid iaitu asid lemaknya. Omega Guard juga mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon “leptin”. Leptin ini adalah hormon yang bantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita akan berkurang.

Selain itu, Leptin ini juga boleh membantu meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana ia akan membantu kita untuk mengurangkan berat badan. Tak semua LEMAK itu tidak bagus…ini salah satu contoh lemak yang bagus iaitu OMEGA 3 FATTY ACIDS.
Apa bezanya antara Lecithin dan Omega Guard?
Fungsi Lecithin dan Omega Guard untuk pengurusan berat badan adalah sama iaitu membakar lemak. Bezanya adalah pada harga. Lecithin lebih murah berbanding Omega Guard…Tapi kalau nak bandingkan omega guard dengan lecithin, sudah tentu omega guard lagi cepat kesannya. 
 Sebagai agen pembina otot
5) cinch shake
Terdapat dalam 3 perasa iaitu: coklat atau vanilla atau cafe latte. Cinch shake merupakan protein. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%. Selain itu, pengambilan protein juga mampu memberikan rasa kenyang yang lebih lama dan menjadikan badan lebih bertenaga.
Paling istimewa, cinch shake mengandungi leucine untuk menaikkan metoblisme badan. Bila metabolisme badan meningkat, mudah untuk sistem badan berfungsi membakar lemak dalam badan. 
6) Cinch energy tea Mix
Mengandungi teh eksklusif dengan teh hijau dan roibos merah dan putih. Ia meningkatkan metabolisme badan dan yang paling bagus, ia juga menggalakkan tenaga. Ia tinggi dengan anitoksidan yang boleh membebaskan radikal bebas dari badan kita dan seterusnya memudahkan proses menguruskan badan. Ia mengandungi Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan dan merupakan Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh. Paling penting, ianya TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan
7) ESP  
ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.

Jika anda mempunyai kekangan bajet, anda bolehlah mengambil set kurus shaklee bajet di bawah:



1) Herblax: 
merupakan detoksifikasi yang tinggi kandungannya. Sebab tulah hanya boleh ambil 4 kali sahaj seminggu. tidak boleh lebih.  Herb-Lax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan. Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos kepada 5-8 biji dan boleh kembali ke dos asal setelah proses pembuangan kembali normal. Ia Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh, Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut, Membantu masalah sembelit, Mengempiskan perut dan Melawaskan pembuangan air besar.

2) Alfalfa complex
Alfalfa adalah store bagi nutrient. Ianya kaya dengan klorofil, bioflavonoids, vitamin dan juga mineral. Sifatnya yang kaya dengan mutltivitamin membantu untuk badan yang tinggi acid menjadi beralkali. Di samping itu, alfalfa akan meneutralkan toxin dalam badan serta memberikan lebih banyak protein tanpa lemak tepu daripada product berasaskan haiwan. 

Fungsi Alfalfa untuk kurus:

- Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut. – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
- Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
3) Lecithin
Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak degil badan kita. Lecithin dikenali sebagai ‘pengemulsi semulajadi’ kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak dan membantu lemak terapung dalam darah seterusnya mencegah lemak dari melekat di dinding membran. Kalau anda nak tahu, lecithin ni tak boleh dihasilkan oleh badan, tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita.


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


G6PD dan Set Penyusuan



APA ITU G6PD Deficiency?
G6PD ialah singkatan nama enzim Glucose-6-Phosphate Dehydrogenase yang terdapat di dalam sel darah merah. Ia bertindak dalam melindungi sel darah merah daripada pecah (hemolisis) bila terdedah kepada ubat-ubat tertentu, makanan atau jangkitan.
Kekurangan enzim ini boleh memusnahkan sel darah merah apabila terdedah kepada jangkitan, ubat-ubatan tertentu ataupun melalui makanan.
Susu yang sesuai untuk bayi G6PD adalah SUSU IBU. Oleh kerana G6PD Deficiency tidak dibenarkan mengambil makanan berasaskan HERBA DAN SOYA maka Set penyusuan yang sesuai adalah : 


shaklee bachok



SET PENYUSUAN 
Vita lea
B complex
Vitamin C
Ostematrix

B COMPLEX
  • B Complex mengandungi semua jenis vitamin B termasuk yang famous, asid folik.
  • Seorang ibu menyusu memerlukan vitamin B untuk metabolisma, menukarkan makanan kepada tenaga, mengurangkan stess dan menghasilkan susu.
  • Bukan saja ibu hamil, ibu menyusu juga perlukan asid folik.
  • Vitamin B kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat.
  • Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat.
  • Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B kompleks untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.
VITAMIN C 
  • Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.
  • Menyusui bayi secara ekskusif dapat melindungi bayi anda dari kekurangan vitamin C
  • Keunikan vitamin C Shaklee ialah, ia Sustained Released iaitu dilepaskan secara perlahan-lahan. Vitamin C tidak dapat bertahan lama dalam badan kita, jadi badan kita perlukan vitamin sebegini untuk memenuhi keperluan harian.
VITA LEA- MULTIVITAMIN
  • Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak diperolehi daripada diet harian.
  • Vita Lea adalah multivitamin dan multimineral, yang mengandungi 23 jenis vitamin mineral yang lengkap untuk keperluan harian.
  • Membekalkan tubuh ibu dengan nutrient yang perlu agar ibu sentiasa sihat, cergas dan bertenaga. Dilengkapi dengan zat besi yang amat diperlukan oleh ibu yang menyusukan anak.
  • Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.
OSTEMATRIX
  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah radang dan kemurungan, sakit-sakit badan serta lenguh-lenguh badan.
  • Memberi sumber kalsium yang mencukupi kepada ibu-ibu dan juga anak yang disusui..
  • Kalsium, magnesium dan vitamin D juga membantu membanyakkan susu secara tidak langsung.
APAKAH TINDAKAN YANG PERLU DILAKUKAN?
Sebagai ibu bapa kepada anak yg menghidapi masalah kekurangan enzim G6PD ini, anda haruslah peka dan sentiasa memantau setiap ubatan ataupun makanan yg anak anda ambil. Elakkan anak anda daripada mengambil sebarang ubatan atau makanan yg boleh menyebabkan kemusnahan sel darah merah dengan lebih awal. Elakkan dari mengambil atau memberikan anak sebarang jamu, ubatan tradisional atau ubat-ubat senseh.
Dari segi makanan pula, seharusnya dielakkan daripada makanan-makanan seperti kacang parang, makanan yang mengandungi pewarna tiruan methylene dan toluidine blue, kacang soya atau produk soya, semua jenis kacang atau produk kacang dan makanan berperisa menthol. Sebaiknya juga dielakkan daripada mengambil alfalfa kerana alfalfa tinggi kandungan Vitamin K.


TANDA-TANDA APABILA ANAK TERSALAH MAKAN ATAU AMBIL UBAT?
• Boleh menyebabkan sel darah merah musnah dengan cepat.
• Bayi akan mendapat kuning (Jaundice).
• Air kencing berdarah atau berwama teh pekat.
• Letih lesu dan tidak bermaya
• Demam dan pucat.


Diharap dengan perkongsian ini dapat membantu ibi-ibu yang menyusui anak G6PD untuk mendapatkan makanan tambahan yang sesuai untuk mereka. 




♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


Saturday, 18 June 2016

Testimoni Losyen Serbaguna Shaklee



HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM
===================================
Serius berhantu krim nih 😱😱..Kalau restock cecepat jer habis. Kadang ada yang beli 2-3 tiub terus. Mandi losyen ke eh korang nih? 😂😂
Meh nira share sikit pasal losyen ni dan pengalaman sendiri menggunakannya.
📌tidak panas
📌tidak melekit
📌tiada paraben

dapat bantu menyelesaikan masalah ruam lampin/ruam panas anak. Bila anak2 ada biji gatal-gatal..nira akan lebih kerap letak losyen ni. Kesannya dapat dilihat dengan cepat hilang.

nira ni kalau buat kerja..boleh dikategorikan dalam kategori berhati-hati jgk la..tapi kalau dah nak kena..tak boleh nak elak dah. Jadi bila terkena minyak panas ke,terkena iron ke masa gosok baju tu..cecepattt letak.. Alhamdulillah dengan izin Allah tak melarat.

kulit kering. Sekarang ni cuaca memang panas. Tambah kulit pun makin kering. Tak selesa kalau kulit menggerutu jer. Nak2 bahagian tumit kaki. Malu kat shuben 😂😂..jadi bila letak losyen ni takdela kering sangat..tumit pun lembut ajer. Kiki

nira suka letak kat muka.biasa akan pakai setiap malam sebelum tidur. Haaa,jangan tak tahu..nira juga pakai kat bibir sebelum pakai lipstick.. Heehehe

kalau sebu perut ke..senak ke..tak pandang dah minyak lain.. Mintak shuben urutkan pakai losyen ni jer. Best!
Banyak lagi sebenarnya losyen ni.. Boleh pudarkan/kecutkan jerawat dan lain-lain. Nak tau kena try sendiri. 

1 tiub rm 27.50 sahaja 

shaklee bachok

shaklee bachok


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


Monday, 13 June 2016

SET KESUBURAN SHAKLEE : BERJAYA HAMIL!


Wah,rasa dah lama tak hapdet blog.. busy jer sejak kerja ni.. eh,Nira kerja ke?Kerja selama sebulan jer pun..buat biskut raya dengan jiran. Hehe. Oklah,entri ni nira nak share pasal SET KESUBURAN SHAKLEE. 

Bila kita bercerita tentang anak..ramai yang memang inginkannya..Siapa yang taknak anugerah yang terindah tu kan? Anaklah yang akan menceriakan hari kita bersama pasangan. Yang akan buat kita rasa damai bila memeluknya. Yang akan hilangkan segala kekusutan yang melanda diri. Allah.. seronok. 


Namun,rezeki tiap pasangan tu berbeza. Ada yang dapat rezeki awal..ada yang lambat. Malah ada yang menanti "rezeki anak" tu sehingga bertahun. Duit? Usah dikira..tentu sekali dah banyak habis digunakan dalam usaha mendapatkan anak. Mana tempat berubat..mana pakar terbaik.. tentu dah dijumpanya.


Alhamdulillah..beberapa rakan bisness shaklee nira yang berjaya hamil asbab mengamalkan SET KESUBURAN SHAKLEE. Semua dengan izin Allah. Bahagian kita hanyalah berusaha..Tempat merayu,menangis hanyalah PADA DIA. Serahkan sebulatnya. 


Apa yang beliau amalkan adalah seperti di bawah. Cuma beliau add on VIVIX SHAKLEE dan juga ZINC COMPLEX.. 


SHAKLEE BACHOK

Bagaimana Vitamin Ini Membantu?

1. ESP (Protin) - Protin ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Protin yang tidak mencukupi dalam badan pula akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunyai masalah sel telur ovum yang tidak matang,sedikit,kecil dan tidak sihat,di sarankan mengambil ESP sebagai sumber protin. Ramai yang tersalah sangka bahawa ESP ni hanya untuk isteri,tetapi suami pun boleh ambil juga. Tapi,dalam kes ni biar isteri je ambil,suami ada vitamin lain yang dicadangkan.

2. VITALEA (Multivitamin) - Multivitamin lengkap untuk keperluan badan. Vitalea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Kekurangan vitamin penting boleh menjejaskan kualiti sperm lelaki dan telur wanita atau ovum.

3. SUSTAINED RELEASE VITAMIN C - Membantu memproses hormon seks dan kesuburan.

4. B COMPLEX WITH ACID FOLIC - Memberi rasa tenang dan rileks serta menghindarkan stress. Seperti yang kita sedia maklum,tubuh dan otak stress menjadi antara faktor penghalang untuk kehamilan terjadi. Jadi,disinilah B Complex memainkan peranannya untuk menenagkan minda yang tertekan sekaligus meningkatkan peluang kehamilan.

5. VITAMIN E dan SELENIUM - Terkenal sebagai "vitamin cinta/vitamin seks". Menggalakkan sel-sel baru (termasuk RNA dan DNA). Membantu meningkatkan kelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu,lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Oleh itu,suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

6. ZINC - Bagi kaum lelaki,zinc merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosterone,mengekalkan kuantiti sperm,dan paras testosterone yang bersesuaian. Zinc juga berperanan dalam proses pembentukan genetik,iaitu DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Kesimpulannya,zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperm yang sihat. Kekurangan zinc bagi suami akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperm yang abnormal,low count sperm dan penyakit prostat. Zinc digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zinc akan melindungi sperm dan melawan bakteria dalam vagina.

7. ALFAFA COMPLEX - Sangat baik diamalkan oleh wanita,ianya membantu atasi masalah keputihan,masalah haid yang tidak teratur,atau sengguggut/sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (seperti kacip fatimah).

8. GLA COMPLEX - Sangat baik di amalkan oleh wanita,terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS). GLA (Gamma Linolenic Acid) ini dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti,yang juga dikenali senagai "mukus servik putih telur ". Mukus ini berfungsi untuk melindungi dan memudahkan sperm berenang ke dalam ovum dengan lancarnya. Ia juga menyediakan medium yang subur untuk beberapa jangkamasa yang agak lama iaitu 4-5 hari sekaligus memberi peluang untuk si isteri mengandung walaupun seks dilakukan selepas waktu subur.

Jika anda plan nak hamil,nira syorkan mengambil produk ini kerana ramai yang dah berjaya termasuk diri nira sendiri. Kita usaha,Allah yang aturkan. Banyakkan berdoa dan bertawakal kepadaNya. In Sha Allah,akan hadir orang baru dalam kehidupan kita.




♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.




Saturday, 4 June 2016

LECITHIN SHAKLEE : PENGEMULASI SEMULAJADI



hi semua.ada yang tanya nira,PROSES EMULSI tu apa dia?Macam mana proses tu?

Ok,semoga dengan gambar ni lebih jelas penerangan nira mengenai Emulsi.‪#‎lecithinshaklee‬ memang terbaik untuk diamalkan. 
.
Ibaratkan ada segelas air dan dalamnya ada minyak.sama seperti kita makan segala jenis lemak dan minyak.jika kita tidak ambil lecithin,lemak dan minyak yang masuk ke dalam badan kita semuanya akan menyerap terus ke salur darah.
.
Lecithin adalah agen Pengemulsi Semulajadi.Lecithin Emulsi lemak - Lemak dipecahkan molekulnya kpd lebih kecil supaya mudah bergerak dlm sistem pencernaan.



.
🍀Kebaikan Lecithin Shaklee🍀
.
Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai PELARUT LEMAK.
.
Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu MEMBAKAR LEMAK LEBIH CEPAT.
.
Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
.
Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
.
Lecithin sangat baik untuk TINGKATKAN DAYA INGATAN. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease.
.
Lecithin adalah makanan otak dan saraf. Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
.
Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
.
Lecithin bertindak sebagai PELINCIR KEPADA SENDI- sendi badan kita.
.
Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.



BULAN JUN : PROMOSI MEAL SHAKES. HARGA SUPER JIMAT!



Bulan ni adalah Bulan Promosi Mealshake tau.. Jadi inilah peluang anda untuk miliki Mealshakes dengan harga promosi 
SHAKLEE BACHOK
👍

Lagi pun nak dekat puasa ni kan.. Mealshake memang sangat sesuai buat kanak-kanak berusia 1 tahun keatas, anak yang baru nak belajar puasa, ibu mengandung, ibu hamil dan juga sesuai buat seisi keluarga. Membekalkan tenaga sepanjang bulan Ramadhan.


Antara Kebaikan Meal-shake ialah 

👍 Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
👍 Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas
👍 Sesuai untuk seisi keluarga
👍 Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga. Buat minum berbuka atau lepas moreh pun boleh.
👍 Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
👍 Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
👍 Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
👍 Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
👍 Meningkatkan selera makan anak
👍 Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
👍 Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
👍 Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
👍 Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti

Jangan lepaskan peluang ni.. Jom dapatkan Mealshake sekarang juga dengan harga promo ye 😘




♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.




.
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016