Sunday, 29 May 2016

Mengapa Pilih Performance Drink?



performance drink best
Peminat setia PERFORMANCE DRINK. Memang beliau selalu repeat order. Nak2 kita bakal sambut ramadhan. Sangat eloklah amalkan air orange tanpa gula ni setiap hari 😊



.
Meh kita review sikit tentang PERFORMNACE DRINK ni dan tengok siapa yang perlukannya

1⃣ Golongan yang sesuai dan memerlukan Performancr Drink Shaklee termasuklah ;-
✅ para ibu yang menyusukan anak.
✅ mereka yang mempunyai gaya hidup aktif dan aktif bersukan.
✅ mereka yang berpuasa.(sesuai untuk sahur dan berbuka).
✅ para pesakit yang menghidap gout.
✅ mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
✅ jika anda sering sakit kepala dan migrain.
✅ anak-anak yang deman.
✅ mereka yang terasa nak di serang deman atau sedang deman.
✅ sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

2⃣ Mengapa anda perlu berkata YA kepada Performance Drink Shaklee?
✅ bebas gas atau tidak berkarbonat.
✅ kurang kandungan gula (less sugar).
✅ Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga - KURANG HAUS >>> ada tau,orang yang bendalir badan tak stabil PENGSAN tiba-tiba.
✅ bersifat isotonik iaitu minuman ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!
.
So,apa tunggu lagi,grab 1 tong musim-musim panas nih.hiks! memangggg bestttt hilang haus time panas ni,paling penting bagi tenaga juga.


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


Friday, 20 May 2016

TESTIMONI NUTRIWHITE : Whitehead Hilang



hakak nak share testimoni fresh ni pepagi nah..mana tau asbab hakak sharing,produk ni dapat memberi manfaat kepada yang memerlukan.. smile emoticongitu!

Testimoni tu baca sendiri lah ye..hakak share serba sedikit apa manfaat produk ni.

- Membersihkan dan menyegarkan kulit
- Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
- Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
- Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
- Lembut dan menyegarkan


hakak share dengan shuben 1 tiub ni mampu digunakan sehingga 6 bulan. so kalau yang sorang pakai mau setahun sekali beli pencuci nih. tapi kalau yang jenis suka cuci muka 5x sehari pakai pencuci,hakak tak jaminlah berapa kali kena beli. kalau hakak..hakak pakai 2-3 kali jer sehari..


sekilas pandang mengenai NutriWhite Shaklee
•• dibangunkan oleh saintis dan pakar2 penjagaan kulit di Jepun dan Amerika..(fuhyoooo..)
•• pembangunan produk selama 3 tahun. Agak2 produk lain macam ni ke?
•• pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
•• ujian yang menyeluruh
•• selamat dan berkesa
•• vitamin C derivatif (ascorbyl/glucoside) ramuan selamat dan terbukti
•• patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih,kulit lebih cerah dan bercahaya




Ada rasa TERUJA dan TERGODA nak cuba? meh contact hakak nahh.. :)


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


Thursday, 19 May 2016

TESTIMONI SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Collagen yang terbaik mesti dari haiwan tauuu.. kerana hanya sumber dari haiwan saja yang mempunyai collagen. . Kalau claim kolagen itu terbaik tapi rupanya dari buah-buahan,tipulah tu. Buah-buahan takde kolagen. Hanya ada vitamin C untuk aktifkan kolagen yang sedia ada dalam diri kita. . Setiap hari kolagen kita makin susut. So,kita memang disarankan untuk makan vitamin C setiap hari..tidak kiralah dari buah oren atau dari supplements. Kalau tak macam mana nak aktifkan collagen kita kalau tak makan vitamin C? . 
Lagi satu,penyelesaian termudah..

Ambilah collagen Shaklee. 
--> Collagen yang diperbuat daripada ikan merah. 
--> Mempunyai kandungan collagen yang tinggi 4000mg. 
--> Terlalu halus sehingga mudah diserap ke dalam usus dan hasilnya parut anda akan berkurangan dengan segera. . Nak KULIT CANTIKK,MOIST,GLOWING,cubalah Collagen Powder Shaklee. Memang berbaloi. 

TESTIMONI PENGGUNA : 






Boleh Singgah sini untuk lebih info


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


Sunday, 15 May 2016

Kena Ejek Dengan Suami



KENA EJEK DENGAN SUAMI
=========================
Ini cerita benar..

Customer nira ni ada masalah JERAGAT TERUK. Serius TERUK. JERAGAT penuh muka.

Sampaikan dia bgtahu,cucuk vitamin C kat Klinik Pakar Kulit 1 jarum rm 100. Tak terkira dah berapa jarum dia suntik. Cuba pelbagai produk.. Ikut jer apa yang kawan syorkan.

Tapi,satu kesan pun dia tak dapat. Sampai suami ejek.. Dia gtau malu nak tengok muka suami. 😥

Dia jumpa nira menerusi blog.. Dan dia mintak nira syorkan apa vitamin yang patut dia amalkan..so,nira syorkan VITAMIN C dan VITAMIN E..

Allah.. Dalam masa 2 minggu dia sms bgtahu jeragat dah kurang.. Suka nira dengar. Lepas tu,dia order pulak B Complex dan nira hantarkan untuk dia..

Terkejut tengok! Totally JERAGAT HILANG/PUDAR. Sungguh.. Semua dengan izin Allah. Pengambilan Vitamin hanyalah asbab sahaja.

Oleh itu,nira memang tegaskan,pengambilan VITAMIN C SANGAT PENTING! YA,PENTING UNTUK ELAKKAN BERLAKUNYA JERAGAT. Ya muda ni memanglah cantik lagi sebab kolagen still ada. Tapi ingat,bila dah usia 25 tahun,kolagen makin kurang dan kita kena topup melalui sumber luar.




Harga runcit rm 92.50/180 tablets..jimat hingga 6 bulan..

Kalau rasa mahal,abaikan sharing ni. 



♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah




Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


KEKAL CERGAS WALAU BERPUASA



RAMADHAN 2016 DAH OTW. Yang ada hutang puasa, dah habis ganti puasa tak? 😎



Sejak kenal Shaklee, everytime nak puasa ganti ke atau puasa sunat memang badan terasa lebih cergas dan bertenaga.



Apa yang ada dalam SET SAHUR SHAKLEE?

❤️ ESP yang mengandungi sumber protein tinggi yang akan membuatkan anda rasa kenyang yang lebih tahan lama.

❤️ Meal Shakes sebagai sumber multivitamin yang terbaik. Bila kita berpuasa, badan kita sebenarnya melalui proses detoksifikasi. Sementara detoksifikasi itu berlaku, Meal Shakes dapat memastikan badan kita mendapat bekalan nutrien baru yang mencukupi.

❤️ Performance Drinks (PD) pulak ialah minuman seperti isotonik tetapi takde gas. PD bagus untuk mengelakkan dehidrasi kulit sebab ia mengurangkan kehilangan bendalir dan menyokong tahap hidrasi lebih baik berbanding air. PD akan seimbangkan proses kehilangan air dalam badan so that badan kekal rasa segar and dapat lah mengurangkan rasa dahaga. Digalakkan juga diambil semasa berbuka supaya cepat menyegarkan badan dari keletihan.

 LECITHIN bantu dalam menghalang obesity. Pengambilan yang betul mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang. Raya nanti tentu selim melim kalau ambil set ni.

So untuk anda yang agak-agak letih memanjang and lemau jer masa nak berpuasa tu, apa kata cuba SET SAHUR SHAKLEE nih? InshaaAllah you will feel the difference 👍

Bila badan rasa lebih bertenaga, inshaaAllah ibadah puasa juga dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna ❤️


TESTIMONI PENGGUNA :











♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

Wednesday, 11 May 2016

TIP KULIT CANTIK



Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Soalan: Saya ada kesan gelap bawah mata walaupun saya minum banyak air dan mendapat tidur yang cukup.

Jawapan: Kebanyakan orang yang mengalami kesan gelap di bawah mata adalah disebabkan faktor genetik. Produk yang mengandungi niaciamide,caffeine dan retinol boleh membantu mencerahkan kawasan gelap tersebut. Selain itu,meninggikan kepala sewaktu tidur juga boleh membantu mengura
ngkan sembap pada mata.

Apa yang nira syorkan dengan produk shaklee??

Eye Treatment

✔Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.

✔Terbukti berkesan secara klinikal 233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu

✔120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu

✔209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu

✔32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu

✔Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu

✔Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit lembut di sekitar mata.Sempurna untuk bahagian leher dan bibir

✔Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh.







♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

SHAKLEE BACHOK





Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

Thursday, 5 May 2016

SET BERPANTANG SHAKLEE : Luka Cepat Sembuh,Badan Cergas dan Susu Meriah!

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Anak kedua nira amalkan 100% vitamin shaklee. Sangat beza dengan anak pertama. Badan lebih cergas,lebih bertenaga dan luka bersalin lebih cepat sembuh. Susu juga meriah! Alhamdulillah!! 
Jom kita review apa manfaat dalam set ni 

Kelebihan SET BERPANTANG SHAKLEE :
✔Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin
✔Boleh terus diambil walaupun anak ade juandis (kuning)
✔Sesuai untuk ibu yang bersalin secara normal ataupun pembedahan
✔Dapat membantu ibu mengurangkan stress
✔Dapat membantu ibu memberikan tenaga sepanjang tempoh bersalin

1) Zinc Complex membantu mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin, samada bersalin secara normal atau pembedahan. Ia juga membantu mengurangkan masalah rambut gugur yang kerap dialami oleh wanita yang baru lepas bersalin.

2) Vita-C yang diambil bersama Zinc Complex merupakan kombinasi yang baik untuk penyembuhan luka dalaman selepas bersalin dan mencantikkan kesan luka luaran. Ini kerana Vita-C dapat membantu pembentukan kolagen dan memperbaiki tisu yang rosak selepas bersalin. Vita-C juga dapat meningkatkan imunisasi ibu dalam pantang kerana kebiasaannya wanita akan berasa lemah dan kurang antibodi selepas proses melahirkan anak. Demam ketika dalam pantang akan lebih memburukkan keadaan dan proses berpantang.

3) B-Complex berfungsi sebagai penenang (anti-stress) untuk mengelakkan kemurungan atau meroyan ketika berpantang. Wanita yang baru lepas melahirkan anak memerlukan masa untuk menstabilkan hormon. Tekanan yang dialami ketika berpantang boleh mengakibatkan meroyan. B-Complex membantu menstabilkan hormon di samping memberi tenaga kepada wanita yang sedang berpantang.

4) Vita-Lea membantu melengkapkan keperluan nutrisi harian wanita dalam pantang. Ini kerana ketika berpantang, banyak makanan yang perlu dielakkan (pantang tradisi Melayu) yang menyebabkan kita kekurangan nutrisi. Vita-Lea juga mengandungi formula zat besi yang penting bagi wanita berpantang kerana kita telah kehilangan banyak darah ketika proses melahirkan anak.

5) OsteMatrix sangat diperlukan wanita dan keperluannya meningkat ketika mengandung sehingga melahir dan menyusukan anak. Ini kerana bayi akan "menarik keluar" simpanan kalsium dari tubuh ibu untuk keperluannya ketika menyusu. Simpanan kalsium yang makin hilang akan menyebabkan masalah osteoporosis berlaku dengan lebih cepat di kalangan wanita. Keistimewaan OsteMatrix ialah ia juga membantu proses penghadaman. Antara masalah terbesar wanita dalam pantang adalah sembelit (constipation). Ia amat menyakitkan kerana luka bersalin masih belum sembuh. Banyak pengguna OsteMatrix telah memberikan testimoni yang hebat tentang kemampuan OsteMatrix memudahkan proses penghadaman ketika dalam pantang.

6) ESP banyak membantu proses berpantang buat ibu yang baru lepas melahirkan anak. Ia membantu meningkat, memekat dan menambahkan kualiti susu ibu. Ia juga dapat menguat dan mengencangkan kembali otot wanita yang lembik dan menggelebeh selepas melahirkan anak. Tisu dan otot yang rosak ketika proses kelahiran juga dapat dibaikpulih kembali di samping memberi tenaga buat ibu-ibu yang sedang berpantang.

TESTIMONI PENGGUNA :

SHAKLEE BACHOK


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

Wednesday, 4 May 2016

PROMOSI M E I 2 0 1 6

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Rasa dah bersawang blog kesayangan ni..dah lama tak update. huhuhu. Mintak maaf nah semua. (bajet ada yang ternati-nanti tunggu nira update. kiki..padahal bukan ada yang kesah pun.. )

Okay,ni ha entri ni hanya nak inform apa produk yang shaklee offer untuk sepanjang bulan mei ni.. Apa yang boleh nira katakan,sepanjang bulan ni ada produk yang sangat hebat dan menarik bagi golongan wanita. Bagi mereka yang nak memantapkan dalaman kewanitaan dan dapatkan kulit cantik,korang jangan lepaskan peluang untuk dapatkan offer ni tau!

shaklee jelawat,bachok

Meh kita review serba sedikit dulu tentang produk ni.. :)

Alfalfa Complex

Nutrisi Anugerah Alam


Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien
dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.
Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.
  • Alfalfa daripada sumber semula jadi
  • Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu
Alfalfa. Sumber semula jadi pigmen klorofil, vitamin dan mineral surih. Segalanya tersedia di dalam Alfalfa Complex.

Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan


Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.
* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Vita-Lea® for Children

Multivitamin Kanak-Kanak yang sungguh Enak


FORMULA SERBA BAHARU ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan panduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.
  • Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
    • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak
  • Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
    • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
  • Perisa Anggur Yang Enak
    • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak
* Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet. * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.


Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016