Wednesday, 6 April 2016

Vitamin Untuk Pertumbuhan Otak Anak Pintar dan Cerdas

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Dalam arus kehidupan moden ni, kebanyakan ibubapa adalah bekerja. Masa yang terhad kerana kesibukan bekerja kadang-kadang merencatkan perancangan memberi yang terbaik buat anak-anak.

Umum tahu bahawa,pertumbuhan otak anak-anak perlu diasuh sedari kecil untuk minda mereka dibentuk menjadi cerdas dan pintar. Masa yang diperuntukkan untuk membaca berkenaan dengan keperluan zat mahupun vitamin juga sangat kurang menyebabkan ibubapa kadang-kadang terlepas pandang memberikan makanan berkhasiat dan seimbang terbaik kepada anak-anak.

Kepentingan Omega-3 Untuk Pertumbuhan Otak Anak Anda

Anak-anak zaman sekarang ni,tidak sama seperti dahulu. Mereka di berikan pendedahan dengan pengambilan nutrisi yang tepat. Dalam tempoh 1,365 hari hari pertama hidup seseorang yang bermula dari perut sehinggalah berumur 3 tahun adalah merupakan period mustahak dalam pertumbuhan otak seorang kanak-kanak.

Oleh sebab itu,kita perlu kesedaran dalam mendedahkan mereka kepada bentuk persekitaran pembelajaran untuk perkembangan minda yang terbaik dan memberikan zat yang cukup bagi mendidik otak anak menjadi pintar.

Kajian menunjukkan bahawa perkembangan anak-anak bersalingkait dengan asid dokosaheksannoik (DHA) dalam diri individu. DHA merupakan asid lemak omega 3 yang paling banyak terkandung dalam otak retina. Walaupunbegitu,DHA tak dapat dihasilkan oleh tubuh dan harus diperolehi dari sumber seperti ikan. Kajian juga terbukti menunjukkan DHA meningkatkan hubungan antara transmisi maklumat dan neuron untuk daya ingatan lebih kuat dan sempurna. Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) turut mencadangkan pengambilan DHA dalam kuantiti 10 miligram ke 12 miligram (mg) bagi setiap kilogram badan kanak-kanak berusia antara 12 bulan hingga 24 bulan.

Khasiat Minyak Ikan OmegaGuard Shaklee Terbaik

Shaklee bachok

Khasiat minyak ikan shaklee sudah diketahui ramai di seluruh dunia. Terbaik untuk mengurangkan masalah penyakit jantung,merendahkan paras kolestrol jahat LDL,meningkatkan paras kolestrol baik HDL,dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimunm. Justeru,kebanyakan para ibu akan mengambil omegaguard ini apabila memasuki trimester 2 dan 3 untuk mengawal kolestrol malah dalam masa yang sama membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Lengkapkan Perkembangan Anak Pintar Dengan Meal Shakes dan Vitalea For Children Shaklee

Selain membekalkan anak kita dengan keperluan Omega Guard Shaklee yang kaya dengan khasiat omega-3,lengkapkan perkembangan minda anak-anak dengan Mealshakes dan Vitalea For Children.

shaklee bachok

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,Meal Shakes Shaklee mengandungi asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan tidak perlu. 

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Vitamin terbaik buat anak anda!

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

0 comments: