Tuesday, 5 April 2016

Betul ke Makan Vitamin C Kulit Cerah??

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Betul ke makan vitamin C kulit cerah? Haaa,nira selalu tau dapat soalan macam ni.. So,ni haa,nak share sikit testimoni daripada kastemer nira yang mengamalkan Vitamin C Shaklee. Beliau baru sangat jer lagi amalkan Vitamin C nih,dan first time pulak tu try.. dah dapat kesan yang baik. Alhamdulillah..

Sebelum tu,kita tengok dulu bagaimana Vitamin C bertindak untuk kulit yang cantik & cerah. Selamat membaca uolsss..


😍

👉Kebaikan Vitamin C untuk Kulit.

📌Perlindungan dari matahari


Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.
Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.

📌Penghasilan Kolagen

Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu dan warna tona pada muka.
Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusan dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.

📌Penyembuhan Luka

Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

📌Melindungi dari perubahan warna kulit


Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).
Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

📌Memperbaiki tekstur kulit.

Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.
Ia juga meningkatkan pembentukan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit gebu.


shaklee bachok


Apa maicammm? Ada rasa nak cuba takkk? Okay,sebelum tu,meh kita tengok,apa lagi kelebihan yang ada pada vitamin c nih..

Jom tengok kelebihan lain untuk Vitamin C Shaklee

KELEBIHAN VITAMIN C 

Sangat baik untuk : 

- Mengecutkan dan Menghilangkan parut jerawat
- Melicinkan dan Mencerahkan kulit
- Kulit nampak bersinar dan sihat
- Mengatasi masalah kulit kering, bibir merekah,
- Melembapkan dan menegangkan kulit 


Juga dapat

1) Meningkatkan tahap imune system
2) Mengurangkan Gejala Selsema
3) mempercepatkan pemulihan luka
4) sihatkan gusi
5) merawat asma dan elergi
6) elakan dari cataract
7) elakan dari sakit jantung dan beberapa jenis cancer
8) bina collagen untuk kulit supaya lebih segar dan licin


shaklee bachok

Kalau uols pun ada rasa dan tergoda nak try,meh kita sembang-sembang. Nak lagi best,bulan ni ada offer. Beli 2 dapat diskaun 5 % atau beli 6 percuma 1. Jimat habis. Nak lagi best,korang kongsi satu pejabat dan grab terus yang offer beli 6 percuma 1. Heeeheee.

Harga SERIUS MURAH. Penggunaannya 4-6 bulan. sangat JIMAT! Jangan lepaskan peluang ni okay! 

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.



Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016