Monday, 18 April 2016

Vitamin E Hot Selling

Assalamualaikum & Salam Sayang

Apa yang BEST Vitamin E Shaklee ni sampai menjadi rebutan orang ramai?

1. Melambatkan penuaan : Antioksidan yang tinggi dalam Vitamin E mampu melambatkan proses penuaan pada mereka yang mengamalkannya.

2. Membantu mengurangkan kesan regangan atau stretchmark akibat kehamilan dab kegemukan lalu.

3. Mencegah penyakit jantung.

4. Mencegah katarak.

5. Melindungi struktur membran daripada rosak.

6. Mengelakkan struktur paru-paru,hati dan membran sel darah merah.

7. Mengurangkan parut.

8. Membantu melancarkan peredaran darah.

9. Membantu memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan.

10. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan.

11. Mengandungi grape seed atau biji anggur yang juga penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

12. Sangat membantu dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibricyatic buah dada.

13. Membantu mencegah "retrolental fibroplasia",sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

14. Merapatkan hubungan suami isteri atau lebih di kenali " Vitamin Cinta".

15. Membantu kesuburan dan mengelakkan keguguran.

16. Membantu menghilangkan parut,jerawat,jeragat,dan tompok hitam.

17. Memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer atau nyanyuk.

18. Mengurangkan risiko kanser prostat dalam kalangan penghisap rokok.

19. Mencegah anemia.

20. Membantu mengelakkan kecergasan dan meningkatkan prestasu atlit.

21. Mengurangkan tekanan darah.

22. Menguatkan dinding kapilari.

23. Meningkatkan pengeluaran air mani.

24. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot.

Nah! Tudiaaaa,tu baru sikit tau. Banyak lagi kebaikan yang ada..sebab tu jadi rebutan orang ramai.



NIRA | 012-9827229

Saturday, 16 April 2016

Atasi Masalah Jerawat Naik Ketika Datang Bulan

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Tidaaakkkkk!!!
Jerawat datang lagi!
Macam iklan tora pulak. Hehe.

Situasi ni mungkin agak familiar buat sesetengah orang, tak kira sama ada lelaki atau wanita.
Gangguan hormon yang tidak stabil adalah antara punca terbesar naiknya bukit-bukau dan gunung-ganang di sekitar wajah kita.


Wajah yang sempurna adalah impian setiap insan. Jerawat yang naik walau hanya sebiji mampu membuatkan keyakinan seseorang pudar.
Kepada yang merasakan begitu, usah gusar. Mesti ada penawarnya. Cuma mungkin belum dijodohkanNya. :)
Mungkinkah sekarang waktunya?

Jom kita tengok apakah produk yang diperkatakan dapat mencegah jerawat ketika datangyaperiod.

GLA Complex & ESP



GLA Complex sangat membantu dalam menstabilkan hormon. Laki-laki mahupun wanita.
Lelaki juga ada waktunya di mana hormon tidak stabil. Selalunya waktu memasuki alam remaja.


ESP pula membantu mencantikkan kulit. Kandungan protein dalam ESP yang tinggi mempercepatkan proses pemulihan organ-organ, termasuk organ terbesar kita iaitu kulit.
Asid Amino dalam ESP penting untuk membina otot, kuku, rambut, kulit dan lain-lain.

Bonus dari set ini;
  • Mengawal hormon estrogen dan testosteron
  • Melambatkan menopaus
  • Menentang kanser
  • Membaiki inflamasi kulit
  • Menghalang komplikasi diabetes
  • Mencegah tambah berat badan
  • Memperbaiki tekstur rambut
  • Mencegah tekanan darah tinggi


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

Thursday, 7 April 2016

Tanda-Tanda Kolestrol Anda Tinggi

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Tahukah anda bahawa di Malaysia sahaja ada lebih 6 juta orang yang mempunyai masalah tinggi kolestrol dan mungkin anda salah seorang daripadanya.


  • 15.6% masalah tinggi kolestrol akan menyebabkan risiko serangan jantung.
  • 11% menyebabkan risiko angin ahmar.
Selain itu,ia juga menyebabkan penyakit seperti :
  • Penyakit Hati.
  • Tekanan darah tinggi.
  • Ketidaksuburan.
Bahaya ke Kolestrol Tinggi?

Apabila kolestrol tidak dikawal,akhirnya dia akan menjadi plak di dinding arteri manusia. Jika tidak dirawat,mengancam nyawa masalah kesihatan yang boleh menjadi isu. Berikut adalah tanda-tanda kolestrol anda tinggi jika tidak dirawat dengan kadar segera ;
  • Masalah pernafasan
  • Sakit dada
  • Pening
  • Denyutan jantung yang tidak tetap
  • Loya dan muntah-muntah
  • Kebimbangan melampau
  • Heartburn atau ketidakhadaman yang kerap
  • Berpeluh dingin
Tanda-tanda kolestrol anda tinggi salah satu caranya kita perlu menjalani ujian tahap kesihatan. Paras kolestrol seharusnya diuji sekurang-kurangnya 5 tahun sekali selepas umur 20 tahun.

Memahami Bacaan Kolestrol

Ujian kolestrol ini biasanya dipanggil Lipid Studies. Pakar kesihatan menyarankan lelaki yang berumur 35 tahun ke atas dan wanita berumur 45 tahun ke atas lebih kerap memeriksa tahap kolestrol dalam darah.

Profil lipoprotein ini merangkumi 

LDL (Low-density lipoprotein cholestrol). Kolestrol tidak baik.

HDL (High-density lipoprotein cholestrol). Kolestrol baik.

Trigiliserida (lemak yang dibawa dalam darah hasil makanan yang kita makan. Lebihan kalori,alkohol,gula,akan ditukar kepada trigilserida dan disimpan dalam tisu lemak di dalam badan).

Berapa jumlah kolestrol perlu anda ambil setiap hari? Mengikut persatuan jantung Amerika,anda perlu menghadkan pengambilan kolestrol kurang dari 300mg sehari,tetapi jika anda disahkan menghidap penyakit jantung jumlah kolestrol hendaklah dihadkan kepada 200mg sehari.

Bagaimana ingin menurunkan kadar kolestrol?

Jika hasil dari pemeriksaan doktor tahap kolestrol anda tinggi,sudah tentu tidur malam tidak lagi lena,pelbagai petua dan pantang di amalkan,tetapi bacaan kolestrol tidak juga turun.
Anda perlu tahu kenapa dan bagaimana hendak menghindari kolestrol jahat dalam sajian makan kita di sekat dari terus menyerap masuk dalam darah. Makanan yang mengandungi fitosterol dapat berganding dengan kolestrol baik HDL untuk menyekat kolestrol jahat LDL dari terus memasuki dalam salur darah. Untuk mendapat bekalan fitosferol secukupnya anda perlu mengambil..

200 batang lobak sehari

75 keping roti gandum dan 

425 biji tomato

Fitosterol yang dihasilkan daripada sterol tumbuhan ini mempunyai struktur yang hampir sama dengan kolestrol. Ia akan "berebut" dengan kolestrol untuk mendapat tempat di tapak sarapan. Bila bahan ini mendapat tempatnya,kolestrol akan terhalang dari diserap kedalam pada usus kita. Adakah kita mampu untuk makan semua makanan seperti di atas dalam sehari? Sudah tentu tidak. Jangan risau,SHAKLEE ada penyelasaiannya untuk menghalang kolestrol jahat supaya tidak terus bermaharajalela dalam tubuh anda.



Phytocol-St adalah formulasi proprietari dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal membantu penyerapan kolestrol dan menurunkan kolestrol LDL.
•• dibuat dengan gabungan kuat sterol dan stanol,yang wujud secara semulajadi didalam tumbuhan,buahan,sayuran dan bijirin.
•• membekalkan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.
•• sterol dan stanol tumbuhan telah dibuktikan secara klinikal didalam lebih dari 80 kajian untuk menurunkan kolestrol LDL.
•• membekalkan 100% saranan National Institutes of Health's (NIH) untuk sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.*
•• bebas dari kandungan Gluten.
•• Disahkan dengan Star-K Kosher

Fakta Sains disebalik Phytocol-St :
Sterol dan stanol yang wujud secara semulajadi didalam tumbuhan,buahan,sayuran dan bijirin,telah terbukti didalam banyak kajian,mampu menurunkan kolestrol LDL (jahat).

Jadi bagaimana sterol dan stanol berfungsi?

  • Sterol dan stanol tumbuhan dimakan dari makanan atau supplemen.
  • Oleh kerana struktur mereka sama dengan kolestrol,sterol dan stanol akan bersaing untuk penyerapan didalam usus.
  • Sterol dan stanol tumbuhan akan terikat kepada reseptor didalam usus,dan meninggalkan kolestrol dibelakang.
  • Keputusannya adalah hanya sedikit kolestrol akan diserap oleh tubuh,dan juga sedikit kolestrol akan di bebaskan didalam salur darah.


Sebelum pengambilan fitosterol,kolestrol bebas untuk melekat di dinding usus,dan terus masuk ke dalam aliran darah kita. Tapi dengan adanya fitosterol daripada Phytocol ST ini,kurang kolestrol yang diserap ke dalam badan. Bila kurangnya paras kolestrol,bermakna kita pun kurang terdedah kepada penyakit berkaitan.

Dengan penurunan 10% kadar kolestrol ini,secara automatik kita berjaya mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 20%! Banyak tu. Bahkan badan-badan kesihatan antarabangsa seperti National Institute of Health,British Heart Foundation,America Heart Association dan lain-lain lagi turut mengesyorkan pengambilan fitosterol 2000mg sehari untuk mencegah kolestrol ini daripada menimbun dalam badan kita.

Semoga perkongsian ini membantu anda beroleh kesihatan yang lebih baik.

Kesihatan itu Kekayaan ~~




♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

Wednesday, 6 April 2016

Jom Kurus : Strategi Bakar,Buang dan Bina

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kempen Jom KURUS! Strategi BAKAR,BUANG dan BINA boleh membantu anda mendapatkan bentuk tubuh dan berat badan yang ideal. Jom kita baca,apa produk Shaklee yang boleh bantu anda menjayakan misi JOM KURUS!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Bakar

LECITHIN : Berfungsi sebagai pemecah lemak dan juga berfungsi sebagai pelarut kolestrol dan lemak tepu yang lain. Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat semula pada badan. Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diimpikan.

OMEGA GUARD : Asid lemak omega 3 membantu anda mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah dan membantu membakar lemak serta memecahkan lemak berlebihan dalam badan. Mengawal kolestrol dan membuang kolestrol tidak perlu.

2. Buang

HERB LAX : membantu mencuci usus sepenuhnya dan dapat menangani masalah perut buncit. Di samping itu,kerja-kerja "melabur" juga akan menjadi mudah dan lancar tanpa tersekat-sekat.

ALFAFA COMPLEX : membantu membuang lemak yang dipecahkan oleh lecithin dan ia merupakan agen penyahtoksin. Alfafa juga membantu masalah penghadaman dan pencernaan,melegakan sembelit dan membuang angin dalam badan.

3. Bina

Bagaimana protein membantu anda :

Memberi rasa kenyang lebih lama. Pengambilan protein membantu anda untuk menjaga nafsu makan dan dapat mengelakkan makanan ringan yang tidak berkhasiat.

Membantu membakar lebih 35% kalori dan membantu menjaga otot bagi menghalang semula berat naik dengan mudah.

Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh,meningkatkan perkembangan otot,menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.

Cinch Shakes di perkaya dengan leusina bagi membantu menghilangkan dan membakar lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perkara yang paling penting adalah kuasa tindakan. Jika anda ingin kekal langsing,ianya harus seimbang dengan senaman yang konsisten. Makanan tambahan yang dicadangkan di atas adalah penggalak atau "booster" untuk mempercepatkan tubuh anda cepat langsing dan kurus.


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

Vitamin Untuk Pertumbuhan Otak Anak Pintar dan Cerdas

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Dalam arus kehidupan moden ni, kebanyakan ibubapa adalah bekerja. Masa yang terhad kerana kesibukan bekerja kadang-kadang merencatkan perancangan memberi yang terbaik buat anak-anak.

Umum tahu bahawa,pertumbuhan otak anak-anak perlu diasuh sedari kecil untuk minda mereka dibentuk menjadi cerdas dan pintar. Masa yang diperuntukkan untuk membaca berkenaan dengan keperluan zat mahupun vitamin juga sangat kurang menyebabkan ibubapa kadang-kadang terlepas pandang memberikan makanan berkhasiat dan seimbang terbaik kepada anak-anak.

Kepentingan Omega-3 Untuk Pertumbuhan Otak Anak Anda

Anak-anak zaman sekarang ni,tidak sama seperti dahulu. Mereka di berikan pendedahan dengan pengambilan nutrisi yang tepat. Dalam tempoh 1,365 hari hari pertama hidup seseorang yang bermula dari perut sehinggalah berumur 3 tahun adalah merupakan period mustahak dalam pertumbuhan otak seorang kanak-kanak.

Oleh sebab itu,kita perlu kesedaran dalam mendedahkan mereka kepada bentuk persekitaran pembelajaran untuk perkembangan minda yang terbaik dan memberikan zat yang cukup bagi mendidik otak anak menjadi pintar.

Kajian menunjukkan bahawa perkembangan anak-anak bersalingkait dengan asid dokosaheksannoik (DHA) dalam diri individu. DHA merupakan asid lemak omega 3 yang paling banyak terkandung dalam otak retina. Walaupunbegitu,DHA tak dapat dihasilkan oleh tubuh dan harus diperolehi dari sumber seperti ikan. Kajian juga terbukti menunjukkan DHA meningkatkan hubungan antara transmisi maklumat dan neuron untuk daya ingatan lebih kuat dan sempurna. Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) turut mencadangkan pengambilan DHA dalam kuantiti 10 miligram ke 12 miligram (mg) bagi setiap kilogram badan kanak-kanak berusia antara 12 bulan hingga 24 bulan.

Khasiat Minyak Ikan OmegaGuard Shaklee Terbaik

Shaklee bachok

Khasiat minyak ikan shaklee sudah diketahui ramai di seluruh dunia. Terbaik untuk mengurangkan masalah penyakit jantung,merendahkan paras kolestrol jahat LDL,meningkatkan paras kolestrol baik HDL,dan sangat bagus untuk perkembangan otak kanak-kanak secara optimunm. Justeru,kebanyakan para ibu akan mengambil omegaguard ini apabila memasuki trimester 2 dan 3 untuk mengawal kolestrol malah dalam masa yang sama membantu perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Lengkapkan Perkembangan Anak Pintar Dengan Meal Shakes dan Vitalea For Children Shaklee

Selain membekalkan anak kita dengan keperluan Omega Guard Shaklee yang kaya dengan khasiat omega-3,lengkapkan perkembangan minda anak-anak dengan Mealshakes dan Vitalea For Children.

shaklee bachok

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi,Meal Shakes Shaklee mengandungi asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan tidak perlu. 

Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Vitamin terbaik buat anak anda!

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

Rawat Kulit Dengan Serum Pemutih NutriWhite

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Di rumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera,selembut baby dan tampil lebih menawan.


  • Beaberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit.
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit.
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit.
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari.
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah.
  • Tekster esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit.




Mengapa mesti memilih Daily Defense Whitening Essence
  • Mendapat kelulusan KKM.
  • Tiada kesan sampingan.
  • Terbukti berkesan.
  • Terbukti selamat.
  • Harga mampu milik.

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah



Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016