Sunday, 6 March 2016

Shaklee Bachok : Faktor Diabetis

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Macamana Seseorang Itu Boleh Kena Kencing Manis?


Sel badan kita dapat tenaga dari glukosa. Glukosa tu adalah gula ringkas yang kita dapat dari makanan. Sel badan kita menguna glukosa untuk dapatkan tenaga.

Untuk kawal glukosa dalam darah supaya tak tinggi, ada satu hormon namanya insulin akan membantu sel serap glukosa dalam darah.

Seseorang boleh kena kencing manis tahap 1 apabila dia ada insulin yang kurang. Bila insulin kurang, Ia hanya berlaku pada 5-10% pesakit kencing manis. Golongan kanak-kanak yang ada kencing manis termasuk dalam kategori ini.


Untuk yang biasa, iaitu kencing manis tahap 2, ia berlaku apabila badan tak bertindak balas kepada insulin atau tak boleh guna insulin sendiri.

Inilah kes paling tinggi (90-95%) pesakit kencing manis berlaku. Biasanya untuk mereka yang dah umur 40 tahun ke atas, paling biasa adalah umur 50 - 60 tahun.


Simptom Kencing Manis



  1. Haus yang keterlaluan
  2. Kerap buang air kecil
  3. Lapar yang keterlaluan
  4. Hilang Berat Badan
  5. Letih dan Penat
  6. Penglihatan Kabur
  7. Rasa kebas berlebihan pada kaki dan tangan
  8. Luka yang lambat sembuh
  9. Jangkitan kuman yang kerap



Ubat Kencing Manis TERBAIK


Testimoni ini memang sangat mengejutkan

Ayah sy adalah pengidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dlm darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor pulak ragu ragu nak buat conclusion. Yang ayah bebas diabetes. Doktor macam x percaya yg rekod kesihatan ayah seperti org normal tanpa masalah diabetes.
Alhamdulillah...
Alhamdulillah...

Memang WOW kan?

Kesan paling hebat adalah BEBAS KENCING MANIS. Sesuatu yang tak boleh dijangka. 


Jom lihat testimoni ini lagi:


Bagaimana VIVIX BERTINDAK?

Cara 1 : Bantu Kurang Sindrom Resistansi Insulin

Antioksidan yang ada dalam vivix dapat baikpulih sel. Ia juga menjadi pelindung kepada sel tubuh. 

Oleh itu, jika kita ambil secara konsisten, ia boleh bantu cegah sindrom metabolik disebabkan oleh kerosakan gen 

Ia juga boleh kurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan kencing manis menjadi semakin parah.


Cara 2 : Bantu Kawal Kadar Kepekatan Gula Dalam Darah

Karbohidrat yang kita makan akan hasilkan tenaga. Jika berlebihan, kandungan gula dalam darah meningkat dan akan berisiko kena kencing manis.

Polifenol adalah bahan yang dihasilkan oleh anggur muscadine akan perlahan proses pencernaan dan cegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat.


Anggur Muscadine adalah satu satu bahan dalam Vivix Shaklee yang dapat mencegah kandungan gula berlebihan dalam darah yang menyebabkan diabetes.

Cara 3 : Kurangkan Risiko Kerosakan Mata dan Cepatkan Proses Sembuh Luka

Kes yang paling ditakuti oleh pesakit kencing manis adalah risiko buta dan luka yang lambat sembuh. Luka yang lambat sembuh boleh menjadi parah sehingga kaki boleh dipotong.

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix bantu dalam menjaga dan memperbaiki penglihatan mata dan membantu menyembuhkan luka dalam kadar segera.


Cara 4 : Kurangkan Risiko Pembentukan Protein AGE.

Apabila gula dalam tubuh berlebihan ia berisiko untuk membentuk Protein AGE(advanced glycation end products) dan mengakibatkan sel tubuh mati, atherosclerotic dan risiko diabetes.

Salah satu objektif vivix adalah untuk bertindak sebagai tonik anti-penuaandengan memperlahan pembentukan protein AGE.


Jom Cegah Sebelum Parah.


Dapatkan VIVIX anda HARI INI!


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah


Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016