Wednesday, 10 February 2016

Vivix Shaklee : Harga Mahal atau Berbaloi?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Harga Vivix Shaklee memanglah mahal jika di bandingkan dengan produk-produk Shaklee yang lain. Dengar jer harga membuatkan orang berfikir 3,4,7,8,10 kali untuk beli melainkan seseorang itu menghidap penyakit yang kronik seperti kencing manis tahap kena potong kaki,kanser,buah pinggang tahap 4,jantung,stroke dan lain-lain yang teruk. Jika ringan-ringan mungkin Vivix nih tak dipandang. 

Sebenarnya agak berbaloi laburkan wang untuk sebotol Vivix kerana manfaat dalamnya sangattttlah banyak dan ia juga berbalik untuk kesihatan kita. Jika ada bajet laburlah untuk Vivix. Sangat tidak rugi.

Jom kita tengok apa kelebihan dan kehebatan yang ada dalam sebotol Vivix,dan bukan terus buat andaian kesimpulan sebelum tengok dan mencubanya. Haaaa,gituuuuu!



Walaupun ESP adalah Shaklee adalah all time feveret,rasa berkrim dan sangat disukai ramai,saintis Shaklee tetap berusaha untuk menghasilkan produk yang lebih hebat lagi,yang mana salah satu fungsinya ialah melambatkan kesan penuaan dan akhirnya terciptalah satu produk iaitu Vivix Shaklee. Antara bahan terpenting yang ada dalam Vivix Shaklee adalah polyphenol yang mana khasiatnya ialah sebagai antioksidan serta awet muda dan anti-penuaan.

Bagaimana Vivix Shaklee berfungsi,malah ia memperbaiki sistem tubuh kita dari peringkat sel/DNA.

Memahami konsep DNA

DNA dalam badan kita,ianya ialah teras,basic unit,dalam sel kita,yang mengkodkan setiap unsur-unsur benda hidup dalam dunia ini. Secara teorinya,permasalahan yang berlaku dalam penuaan ada empat perkara.

1. Kerosakan DNA - Secara asasnya,pemulihan DNA,ialah konsep untuk menghidupkan kembali sel dan organ. Kerosakan DNA tetap akan berlaku,bila usia kita meningkat. Jadi sama ada kita rela atau tidak badan kita ni akan menjadi semakin lemah seiring dengan penambahan usia.

2. Perubahan Proses Genetic DNA - Salah satu cara berlakunya penuaan ialah berlakunya penukaran proses DNA,dari proses pembesaran kepada proses pemulihan. Kiranya,pada usia kita meningkat,proses DNA untuk pembesaran berlaku,dan sampai satu tahap,sistem genetic ini bertukar kepada sistem pemulihan DNA,kerana pada masa itu,sel kita dah banyak rosak,sebab banyak sangat terdedah kepada oksida dan bahan-bahan pencemar di luar sana.

3. Sel Mitocondria - Secara semulajadinya berkurang,menyebabkan kekurangan tenaga untuk sel berfungsi,dan seterusnya membuatkan organ dan tisu anda tidak berfungsi seperti biasa. Apabila sel sudah berkurangan tenaga,organ kita tidak boleh bekerja seperti biasa.

4. Advanced Glycation End Products (AGE Protein) - Katanya benda ni macam plug kat gigi,bila dah banyak sangat AGE Protein dihasilkan ,fungsi organ kita dah tak berapa betul nak buat kerja,tak berfungsi dengan baik.

Jadi,macam mana nak melambatkan kesan penuaan dan nak kelihatan muda remaja?

1. Wuduk.

2. Doa-doa yang boleh diamalkan untuk memelihara kecantikan muka.




Jika di luar negara,para saintis menjumpai Resveratrol ni dalam wain yang diminum. Bagaimana pula dengan kita yang islam ni?

Jawapannya adalahhhh VIVIX SHAKLEE! Kajian telah membuktikan resveratrol didalam Vivix boleh membantu mengekalkan awet muda. Kiranya,ambil Vivix sebulan,lebih baik dari mengambil 3000 wain,kerana kandungan resveratrol.

Selain daripada mengekalkan keremajaan,resveratrol mempunyai banyak fungsi lain seperti :

Kalau nak cerita kebaikan Vivix nih memang tak pernah habis. Sebab banyak sangat manfaatnya. Rasa berbaloi jika laburkan wang..kerana ia kembali kepada kesihatan kita.





Boleh contact nira untuk mendapatkannya! 


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016