Thursday, 11 February 2016

Punca Dan Tips Rawatan Bagi Deman Denggi

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Deman denggi adalah sejenis penyakit yang berpunca daripada gigitan nyamuk. Statistik jelas menunjukkan bahawa deman denggi adalah salah satu dari masalah kritikal  dalam dunia kesihatan moden bukan sahaja di Malaysia tetapi masalah kesihatan global.Terdapat beberapa jenis deman denggi tetapi denggi berdarah adalah yang paling bahaya kerana ianya boleh membawa maut. Punca utama penyakit ini adalah apabila nyamuk aedes betina hinggap dan menggigit tubuh manusia sekaligus menyebarkan virus denggi (Genus Flavivirus).

Kemudian,pesakit akan mengalami simptom seperti deman tiba-tiba,sakit kepala kronik,bebola mata sakit,sakit sendi/otot,sakit pinggang luar biasa dan diserang gatal-gatal.

Rawatan Bagi Deman Denggi

Sebenarnya tiada satu rawatan khusus untuk mengubati deman denggi. Nmaun,bagi kes seperti deman denggi sama ada tiba-tiba atau tidak,cecair yang disalurkan secara oral sudah cukup untuk menggantikan kehilangan cecair badan yang banyak akibat denggi. Biasanya,penggunaan ubat antipiretik akan digunakan untuk meredakan deman. 

5 Tips bagi rawatan alternatif sebagai penawar deman denggi:
❥ Minum air suam/air masak dalam kuantiti yang banyak sekurang-kurangnya 3 litre sehari. 
❥ Reneh sup ketam sama ada ketam laut atau ketam nipah,kemudian beri kepada pesakit untuk dimakan dan pastikan sup ketam itu dihirup dalam kuantiti yang perlu. 
❥ Jus buah kiwi juga boleh dicuba dengan mengisar buah kiwi yang segar kemudian minum jusnya.
❥ Jus buah kurma juga sama konsep dengan jus buah kiwi. Cuma kisar bersama-sama air suam dan berikanlah pesakit untuk minum pada waktu pagi dan petang.
❥ Makan dalam tembikai dalam kuantiti yang banyak. Sebenarnya konsep ini adalah untuk mendapatkan jus tembikai tersebut bagi menggantikan cecair tubuh dan sifat buah tembikai itu yang menyejukkan badan.

Penggunaan Suplemen Tambahan Membantu Menyembuhkan Denggi

Saya sangat mencadangkan anda untuk mencuba pengambilan suplemen untuk kembali sembuh.

1. PERFORMANCE DRINK


Performance Drink Shaklee membantu mengimbangi kandungan elektrolit dalam tubuh bagi mengelakkan dehidrasi.

Suhu tubuh yang tinggi disebabkan oleh deman ini menyebabkan berlakunya dehidrasi (kehilangan cecair yang banyak dari tubuh). Dengan pengambilan Performance Drink ini membantu tubuh untuk berhidrasi dengan lebih baik.

Terbukti dengan ujian klinikal dan yang paling penting ianya adalah satu-satu minuman isotonik yang bebas karbonat dan kurang gula.

2. NUTRIFERONDi samping itu,pengambilan NutriFeron juga adalah penting kerana ianya "immune booster" yang meningkatkan tahap imunisasi dalam tubuh bagi melawan penyakit. NutriFeron adalah dipatenkan ekluksif satu-satunya didunia membantu meningkatkan interferon dalam tubuh.

Sekiranya anda mempunyai masalah seperti selalu deman,kerap diserang selsema,antibodi lemah ,anda sangat disyorkan untuk mengambil nutriferon untuk menguatkan imunisasi tubuh untuk melawan penyakit.♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

0 comments: