Friday, 22 January 2016

Vitamin Untuk Melegakan Sakit Tonsil

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Entri kali ni saya nak kongsikan tentang tonsil. Uhhhhh... bila tonsil melanda memang merungsingkan. Kesakitan bahagian tekak membuatkan kita memandang sepi sahaja makanan yang lazat dihidangkan di depan kita. Mana taknya,nak menelan memang payah.


Rasa pedih dan perit menjalar sampai boleh hilang selera makan. Tonsil boleh menyerang semua orang tak kira dewasa mahupun kanak-kanak. Adakah tonsil ini bahaya? Bagaimana ia terjadi?

Bonjolon tonsil biasa tidak berbahaya kerana tonsil berfungsi sebagai salah satu sistem pertahanan badan daripada serangan kuman. Tetapi sekiranya bengkak tersebut disebabkan bakteria pesakit perlu berhati-hati kerana ia boleh membawa maut.

Tanda-Tanda Penyakit Tonsil

1. Sakit sewaktu menelan,tanda utama yang membuatkan pesakit datang untuk berjumpa dengan doktor. Ada kalanya ia disertakan dengan deman panas yang mencecah 40 darjah celcius.

2. Saiz tonsil yang besar,baik pada pesakit yang diketahui mempunyai hipertrofi tonsil atau pun kesan infalamsi hasil daripada jangkitan akan menyebabkan saluran pernafasan menjadi sempit. Kedua-dua belah tonsil mungkin membengkak dan bersentuh di bahagia tengah orofarinks (kissing tonsils). Apabila ini berlaku,pesakit akan mengalami tidur berdengkur,kadang-kadang berhenti bernafas atau apnea sewaktu tidur. Menelan,walaupun air liur sendiri,juga menjadi suatu pengalaman yang memeritkan. Dalam kes jangkitan kawasan peritonsilar ,perubahan suara akan bertutur seperti dia sedang memakan sesuatu yang panas (hot potato voice).

3. Dalam kes-kes ketumbuhan,ada pesakit yang mengadu batuk berdarah dan pemeriksaan menunjukkan permukaan tonsil yang mengalami ulser dan berdarah apabila disentuh. Tidak kurang juga pesakit yang datang dengan tanda yang minimum seperti merasa seperti ada sesuatu yang terlekat di kerongkong sewaktu menelan.

Apa Yang Di Syorkan Dengan Produk Shaklee

1. NUTRIFERON SHAKLEE

Nutriferon yang terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. Nutriferon menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri. Nutriferon sangat terkenal sebagai immune booster semulajadi.

Dalam Nutriferon,ada sumber semulajadi interferons seperti biji labu,biji plantago,bunga Japanese Honeysuckle dan bunga sanflower. Nak makan apa pun kena ada sukatan yang betul ,mana nak cari semua ni,tentu susahkan? Dapatkanlah Nutriferon Shaklee,dan jadikan ia vitamin wajib di rumah kita. 

Jemput singgah untuk mengetahui lebih detail mengenai NUTRIFERON SHAKLEE

2. Boleh juga add on SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS untuk membantu melegakan sakit tonsil.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee,boleh contact saya terus okay!

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.

0 comments: