Wednesday, 13 January 2016

TESTIMONI SET GASTRIK SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

shaklee bachok

TESTIMONI SET GASTRIK SHAKLEE
==============================
Alhamdulillah. Syukur bila dapat feedback yang sangattt baik daripada customer yang mengamalkan SET GASTRIK SHAKLEE.

Sebelum amalkan set ni,beliau mengadu sering sakit-sakit. Nak buat kerja pun tak larat. Yang paling teruk sampai kena masuk hospital. So jangan di biarkan ya jika ada masalah gastrik.

Apa yang kami cadangkan untuk mengatasi masalah gastrik dengan produk shaklee?

🌸B Complex
✅ membantu masalah penghadaman.
✅membantu menukarkan glukosa dalam makanan kepada tenaga.
✅mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

🌸ESP
✅membantu mengurangkan serangan gastrik.
✅ membantu mengekalkan tenaga.
✅membantu merawatkan sistem pencernaan.

🌸 Ostematrix
✅membantu memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

🌸 Peppermint Ginger Plus
✅halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut.
✅Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
✅Pil-pil ini boleh dihancurkan dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Info berkaitan dengan Gastrik...

Penyakit gastrik atau gastritis merujuk kepada keradangan pada lapisan dinding perut. Di dalam perut ,terdapat satu lapisan mukus semulajadi yang melindungi dinding perut daripada bahan kimia berasid semulajadi yang sangat diperlukan untuk proses penghadaman makanan di dalam perut. Keradangan dinding perut berlaku apabila terdapat bahan asing yang menghakis lapisan mukus pelindung di permukaan perut.

Punca-punca berlaku gastrik
  • Mengambil ubat-ubatan yang tertentu secara berlebihan. Ubat-ubatan tersebut seperti ubat aspirin atau NSAID (non-steroidal anti-inflammatory).
  • Penyalahgunaan alkohol dan jangkitan bakteria Helicobater Pylori di dalam perut boleh menyebabkan proses keradangan di dalam perut.
  • Gastrik juga boleh terjadi di sebabkan oleh ananaemia,refluks hempedu,penyalahgunaan dadah,meminum racun,stres ekstrem dan jenis jangkitan virus tertentu.
Antara simptonya berlaku gastrik

Ramai pesakit gastrik tidak mengalami sebarang simpton.Namun,kewujudan penyakit gastrik akan tetap menyebabkan kerosakan kepada dinding perut dan seterusnya menyebabkan kesan-kesan buruk yang lebih serius seperti pendarahan di dinding perut.

Kebiasaannya,penyakit gastrik akan mengalami simpton seperti sakit perut,hilang selera makan,rasa loya dan muntah-muntah.

Jika penyakit gastrik bertambah sehingga berlakunya ulser perut dan pendarahan di dinding perut,pesakit boleh mengalami najis berdarah yang berwarna hitam atau muntah darah.

Simpton tersebut menandakan penyakit gastrik itu sudah menjadi taap yang sangat serius dan pesakit perlu di bawa ke klinik atau hospital secepat mungkin.


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

0 comments: