Sunday, 17 January 2016

Hilangkan Stretch Mark Yang Memalukan Dengan Berkesan dan Cepat

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Stretch Marks yang dikenali dengan kulit pecah,kemerah-merahan dan berjalur menjadi igauan ngeri semua orang. Mommy-mommy kat luar sana, anda ada mengalami masalah stretch marks semasa proses mengandung? Stretch marks adalah igauan ngeri terutama bagi ibu yang telah bersalin.

Hadoi! Cacat penampilan dibuatnya kan?? Malu pulak bila incik asben tengok keadaan kita sedemikian rupa. Mulalah episod mencari dan mencuba pelbagai produk yang ada dipasaran untuk menghilangkannya. Ya,saya juga begitu. haahaha.

Kesan rekahan pada kulit perut akan kekal jika anda tidak mengambil langkah-langkah awal untuk mencegahnya.

BAGAIMANAKAH STRETCH MARKS TERJADI?

Ia adalah garis-garis putih yang terdapat pada beberapa tempat seperti perut,payudara,peha,lengan. Ia muncul akibat kulit meregang dalam waktu singkat sehingga kulit hilang keanjalan.

" Rekahan ini disebabkan oleh penambahan berat badan yang pantas dimana badan berkembang lebih cepat daripada kemampuan kulit untuk menampung. Selain itu,peningkatan hormon glucocorticoids semasa mengandung melambat pembentukan kolagen dan fiber elastin dalam lapisan kulit."

Stretch mark kerap muncul pada wanita saat hamil atau saat badan mengalami kegemukan yang awalnya kurus. Kulit terdiri daripada tiga lapisan,lapisan paling dalam disebut subcutaneous,lapisan tengah dermis dan yang paling luar epidermis.

Terjadinya stretch mark adalah pada lapisandermis. Lapisan ini dipenuhi pembuluh darah,sebenarnya lapisan ini terbuat dari jaringan elastis,namun bila tubuh membesar dalam waktu singkat,saraf ini akan melemah dan akhirnya pecah akibat kulit yang menipis.

Stretch mark banyak terjadi pada wanita berkulit gelap kerana mereka lebih banyak menghasilkan melamin. Menghilangkan stretch mark ini tidak semudah mencegahnya dari berlaku. Oleh yang demikian cara terbaik adalah melalui pencegahan.

Saya ada berita baik! Anda sebenarnya boleh meminimankan kesan stretch mark dengan mengamalkan Energizing Soy Protein (ESP) serta Vitamin C Shaklee.

BAGAIMANA SETIAP VITAMIN INI BERFUNGSI?

Sebenarnya menghilangkan selulit bukanlah sesuatu perakar yang mudah,dan kebanyakan rawatannya memakan kos yang tinggi. Saya senaraikan method yang biasa digunakan untuk menghilangkan selulit iaitu,

1. Rawatan laser.
2. Pembedahan.
3. Produk Chemical Peeling.
4. Mesotheraphy,menyuntik Vitamin khusus ke dalam kulit.

Tetapi,di Shaklee kami menawarkan anda produk yang berkualiti tinggi,dengan kos yang BERPATUTAN,dan yang paling penting TEMPOH PENGGUNAAN YANG LAMA.

PERANAN ESP 

ESP berperanan memperbaiki struktur kulit kita kerana ia merupakan sumber protein terbaik. Protein amat penting dalam proses pembentukan dan pembaharuan sel kulit serta membentuk "elastic fiber" untuk penegangan kulit baru!

Sel-sel lama dan rosak juga akan disingkirkan dan digantikan dengan sel baru yang sihat. Sebab itu,parut susah nak hilang bila kita tidak mengambil protein yang cukup kerana sel-sel yang lama itu tidak dapat digantikan dengan sel yang lebih sihat.

ESP juga membantu penyerapan vitamin lain berada pada tahap optimum. Sebab itu,jika ESP mengambil diambil bersama suplemen-suplemen lain,ianya akan cepat menyerap dan memberi kesan yang lebih baik berbanding mereka yang tak ambil ESP bersama.PERANAN VITAMIN C

Vitamin C pula penting bagi pembentukan kolagen. Kolagen adalah sejenis protein,iaitu kumpulan utama kulit yang menghubungkan dan menyokong tisu badan lain seperti kulit,otot,tendon,tulang,urat,organ dalaman serta terdapat didalam gigi.

Kolagen bersama keratin menjadikan kulit kuat dan anjal secara tidak langsung membantu mengurangkan kedutan dan stretch mark!♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

 


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira

0 comments: