Saturday, 23 January 2016

FAKTA VITAMIN C | Jangan Pandang Ringan

Assalamualaikum dan Salam Sayang 
Petang-petang cenggini,barulah free nak hapdet blog. Tu pun umpan anak-anak main kat laman.. Kalau tak masa terhad. Nak-nak yang kecik tu..Selalu je jeles dengan maknya. Nampak jer mak dia bukak laptop,terus datang kacau.

Ni dah kat laman,seronoklah dorang main. Hurmm,memang dah kotor dua-dua. Sel otak tengah berhubung. Semua nak terokai. Biarkan jelah..janji kita perhatikan mereka dan tak pegang objek yang tajam. 

Okay,petang ni nak share Fakta Vitamin C. Jangan ambil ringan ye pengambilan Vitamin C ni.. Boleh dikatakan sangatlah penting untuk kesihatan kita. :) Moga ia memberi manfaat buat anda semua.

∞ SEGALANYA TENTANG VITAMIN C ∞
FUNGSI & MANFAAT VITAMIN C
✅ Melawan Kanser
Salah satu fungsi Vitamin C adalah melawan kanser. Mereka yang memilih makanan yang sarat dengan Vitamin C seperti buah-buahan dan sayur-sayuran memiliki risiko lebih rendah terkena kanser payudara. Bahkan ada sumber mengatakan Vitamin C dapat dijadikan sebagai racun bagi sel-sel kanser tertentu.

✅ Memperbaiki Kulit
Vitamin C mengandungi antioksidan yang sangat di perlukan oleh kulit,di mana antioksidan berfungsi untuk meneutralkan radikal bebas yang tersimpan akibat terkena sinaran matahari.

✅ Mencegah Diabetis
Vitamin C mampu untuk menurunkan kadar gula yang terdapat dalam tubuh dan dapat mencegah efek buruk daripada penyakit diabrtis pada penderitanya.

✅ Mengawal Tekanan Darah
Tekanan darah tinggi merupakan penyakit yang sangat berbahaya dan boleh menyebabkan kematian pada orang yang menderitanya. Mengambil Vitamin C dengan dos yang di tetapkan secara rutin dapat mengawal tekanan darah dengan lebih baik.

✅ Meningkatkan Mood
Kekurangan Vitamin C akan menyebabkan perubahan psikologi. Peneliti dari McGill Universiti mengatakan bahawa pengambilan suplemen vitamin C (500mg dua kali sehari) mampu memperbaiki mood dan menghilangkan rasa gelisah.

✅ Menurunkan Risiko Serangan Jantung
Vitamin C dapat menghilangkab aterosklerosis yang berada di dalam jantung. Aterosklerosi adalah suatu keadaan di mana arteri jantung menebal dan dapat meningkatkan terjadinya serangan jantung kerana darah menjadi tidak lancar.

Kalau taknak makan yang jenis tablet pun takpe,boleh makan buah-buahan. Tapi,agak-agak boleh ke kita ambil buah-buahan dengan jumlah yang cukup? Rasanya susahhh sikit kot. Lagi satu,boleh pokai nak beli buah setiap hari yang fresh-fresh. heeehe.

Oleh itu,produk Shaklee ada menyediakan Vitamin C yang sangat awesome. Telan je. Takyah susah-susah nak beli buah,kupas buah dan sebaginya..

Jom baca serba sedikit info Vitamin C Shaklee berbanding jenama lain.. :)

  • "Sains pembebasan berterusan secara semulajadi vitamin c telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. 
  • Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C didalam 2 tablet Vitamin Shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24jam.
  • Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavoind (25% dari bioflavonoid,diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C didalam tubuh kita,melegakan inflaminasi,menentang bakteria dan radikal bebas.

Contact saya untuk sebarang pembelian. :)


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡


Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Pengkalan Chepa, Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan Nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada Nira.
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016