Monday, 11 January 2016

18 Fakta Mengenai VIVIX Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 
Q 1 : APAKAH ITU VIVIX SHAKLEE?

Ia merupakan suplemen dalam bentuk cecair. Mrngandungi bahan-bahan dan khasiat yang telah dibuktikan oleh begitu banyak kajian dan ujian klinikal dapat memberikan kesan positif terhadap empat mekanisme penuaan pada peringkat-peringkat sel termasuklah :
  • pertahanan sel.
  • tenaga sel.
  • pemulihan sel.
  • prestasi sel.
Q 2 : APAKAH BAHAN YANG TERKANDUNG DALAM VIVIX SHAKLEE?Ia mengandungi Resveratrol dan juga campuran proprietari fitonutrien. Dalam memperlahankan proses penuaan pada peringkat sel,campura fitonutrien ini memperhebatkan lagi sifat antioksidan pada anggur Muscadine,dan telah dibuktikan mempunyai kekuatan SEPULUH kali ganda berbanding jika mengambil Resveratrol sahaja.

Q 3 : MENGAPA SHAKLEE MEMILIH ANGGUR MUSCADINE?


Q 4 : APAKAH POLIFENOL?

Terma ini digunakan untuk menerangkan tentang sekumpulan fitonutrien yang mempunyai pelbagai manfaat antioksidan dan juga potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel-sel. Kajian juga mendapati bahawa polifenol mampu untuk memberikan pelbagai efek yang membantu ke arah mengekalkan dan memperbaiki taraf kesihatan manusia.

Q 5 : APAKAH RESVERATROL?

Resveratrol adalah bahan antioksidan semulajadi yang ditemui pada sebahagian tumbuhan,biji-bijian dan buah-buahan,termasuklah anggur dan juga produk yang dihasilkan daripadanya seperti wain merah (red wain).

Resveratrol merupakan sejenis polifenol yang menurut hasil kajian makmal di seluruh dunia telah didapati mempunyai potensi dalam memperlahankan penuaan sel-sel dan juga mengaktifkan pengatur utama genetik yang membantu memberi kesan positif kepada DNA,kesihatan sel dan metabolisme.

Q 6 : BERAPA BANYAK RESVERATROL YANG DI BERIKAN OLEH VIVIX SHAKLEE?

Vivix memberikan 100mg Resveratrol bagi setiap penyediaan (serving). Ekstrak Resveratrol ini mengandungi 98% Resveratrol semulajadi,dan melalui sains terkini,Vivix adalah melangkaui Resveratrol dengan gabungan bersama polifenol tambahan daripada anggur muscadine. Hasil kajian makmal mendapati campuran Resveratrol dan poifenol ini adalah 10 kali ganda lebih hebat dalam memperlahankan mekanisme penuaan sel,berbanding oleh Resveratrol semata-mata.

Q 7 : ADAKAH VIVIX SHAKLEE PRODUK ANTIOKSIDAN?

Vivix Shaklee menagndungi bahan-bahan polifenol yang didapati telah menunjukkan kesan positif terhadap empat mekanisme penuaan sel,jadi oleh yang demikian,Vivix Shaklee bukan setakat memberikan sokongan antioksidan sahaja,malah lebih daripada itu.

Q 8 : ADAKAH VIVIX SHAKLEE MENGANDUNGI TRANS-RESVERATROL ATAU CIS-RESVERATROL,& MENGAPA INI BEGITU PENTING?

Vivix Shaklee hanya mengandungi TRANS-RESVERATROL. Ini sangat penting kerana Trans-Resveratrol adalah stabil dan mudah diserap oleh tubuh manusia. Sebaliknya Cis-Resveratrol adalah tidak stabil dan sukar untuk diserap. Anda dinasihatkan untuk memerhatikan label dan tidak mengambil sebarang produk Resveratrol yang menggunakan Cis-Resveratrol.

Menurut ConsumerLab.Com yang telah menjalankan ujian ke atas beberapa produk Resveratrol di pasaran,Vivix Shaklee merupakan produk Resveratrol dalam bentuk cecair pertama melepasi ujian tersebut; kebanyakan produk jenama lain tidak mengandungi Resveratrol sebanyak jumlah yang dinyatakan pada label.

Q 9 : SIAPA YANG BOLEH MENDAPAT MANFAAT DARIPADA VIVIX?

VIVIX Shaklee diformulakan khas untuk golongan yang mengambil berat tentang kesihatan dan penuaan. IA TIDAK DI SYORKAN untuk ibu mengandung,ibu menyusukan anak atau sesiapa sahaja yang berumur 18 tahun ke bawah.

Q 10 : BILA SAYA PATUT AMBIL VIVIX

Amalkannya setiap hari,sebaiknya bersama makanan seperti sarapan pagi atau makan lunch. Goncangkan botol terlebih dahulu dan pengambilan yang disyorkan adalah satu sudu teh setiap hari.


Q 11 : BOLEHKAH SAYA MENGAMBIL LEBIH DARI SATU SUDU TEH SEHARI?

Menurut hasil kajian terkini,tiada manfaat perbezaan antara yang ambil sesudu teh atau lebih setiap hari.

Q 12 : BOLEHKAH SAYA AMBIL VIVIX BERSAMA SUPLEMEN SHAKLEE YANG LAIN?

Ya. Sudah tentu. 

Q 13 : ADAKAH LANGKAH-LANGKAH BERJAGA YANG PERLU DIAMBIL?

Interaksi di antara VIVIX Shaklee (atau sebarang bahan-bahan yang terkandung didalamnya) terhadap suplemen lain tidak di ketahui. Tapi kami syorkan kepada mereka yang sedang menerima rawatan ataupun mengambil ubat-ubatan,terutamanya ubat pencair darah,supaya berbincang dengan doktor masing-masing.

Q 14 : ADAKAH VIVIX SHAKLEE MENGANDUNGI ALKOHOL?

VIVIX SHAKLEE TIDAK MENGANDUNGI ALKOHOL.

Q 15 : MENGAPAKAH VIVIX SHAKLEE PERLU DISEJUKKAN SETELAH DI BUKA?

Ini untuk membantu memelihara kesegaran,warna dan aktiviti polifenol di dalamnya secara optimum.

Q 16 : BOLEHKAH PEMBUNGKUSAN VIVIX SHAKLEE DIKITAR SEMULA?

Botol dan kotak pembungkus Vivix Shaklee boleh dikitar semula.

Q 17 : ADAKAH VIVIX SHAKLEE MENGANDUNGI BAHAN PENGAWET?

Vivix Shaklee tidak mengandungi bahan pengawet mahupun bahan tiruan.

Q 18 : ADAKAH VIVIX SHAKLEE HALAL & SELAMAT?

Ya,Shaklee memasarkan produk yang disahkan Halal di Malaysia,Indonesia,dan produk yang mendapat pengesahan Kosher untuk pasaran Amerika Syarikat dan Kanada.

Dan data yang diperolehi mengesyorkan bahawa dos Resveratrol sebanyak 30-150mg sehari adalah dianggap selamat kepada manusia (dengan syarat ianya sumber semulajadi dan bukan sintetik)


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

0 comments: