Saturday, 19 December 2015

Merawat Gout Dengan Vitamin Semulajadi

Assalamualaikum dan Salam Sayang 


Gout adalah sejenis sakit sendi yang disebabkan oleh lebihan asid iaitu sisa perkumuhan sejenis protin yang dinamakan purin. Asid urik yang tidak berjaya disingkirkan keluar dari badan melalui air kencing akan terkumpul dalam sendi mengakibatkan penyakit gout.

Gout akan terjadi bila buah pinggang tidak dapat berfungsi dengan sempurna untuk menyingkirkan keluar bahan yang tidak diperlukan badan. Merawat gout lazimnya melibatkan banyak pantang larang makanan seperti ikan masin,ikan bilis,tomato,kekacang,daging berlebihan,pisang,durian,ajinomoto,dan banyak lagi. Tapi paling utama dalam merawat gout,pesakit gout mesti amalkan diet rendah protin kerana boleh menyebabkan asid urik meningkat naik dengan mendadak dan menyebabkan serangan gout.

Bagi merawat gout,pesakit akan disuruh mengawal diet harian yang boleh meningkatkan asid urik. Ubat yang lazim diberikan untuk merawat gout adalah allopurinol tetapi sebaik sahaja pesakit mengambil allopurinol,ia mesti diteruskan tanpa henti. Dari segi alternatif pula,ada yang mengamalkan Joe-Pye Weed yang boleh menyingkirkan asid urik dengan pantas. Tetapi penagmbilan berterusan boleh merosakkan hati dan buah pinggang dalam jangka masa panjang.

Jadi,apa cara alternatif untuk merawat gout secara selamat dan semulajadi?


1. ALFAFA COMPLEX - Detoks semulajadi untuk membuang toksin (asid urik) secara lembut bagi merawat gout.

2. OMEGA GUARD - Mengelakkan keradangan sendi dan penting bagi merawat gout yang agak kronik.

3. PERFORMANCE DRINK - Memelihara kandungan bendalir dalam badan dan mengekalkan dehidrasi kerana pesakit gout mesti mempunyai bekalan air yang cukup bagi proses penyingkiran asid urik.

TESTIMONI PENGGUNA

TESTIMONI 1TESTIMONI 2


Penyakit gout memang bukan penyakit yang merbahaya tapi bila terkena serangan ini memang tidak tertahan. Jadi,apa kata selain bergantung kepada ubat-ubatan semata,tukar kepada suplemen yang lebih selamat dan semulajadi. Setiap suplemen yang disyorkan mempunyai kelebihan yang tersendiri.


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

0 comments: