Saturday, 19 December 2015

Merawat Cyst Dengan GLA Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 


Cyst merujuk kepada poket yang berisi ceacair,bahan pejal atau gas. Antara yang lazim adalah cyst ovari (ovarian cyst). Ramai wanita yang menghidapi cyst ovari tetapi rata-ratanya tidak sedar sebab tiada simprom atau gejala yang jelas. Tapi,cyst ovari menunjukkan masalah pada sistem peranakan dan antara punca ketidaksuburan dan sukar hamil.

Ada beberapa cyst ovari yang tapi 2 jenis yang biasa kita dengar ialah :


❥ ENDOMETRIOSIS 


- terjadi bila tisu endometriosis melekat pada ovari dan memerangkap darah haid yang keluar setiap bulan. Lama-kelamaan membentuk cyst pada ovari dan menyebabkan sakit ketika haid dan semasa seks.

❥ POLYCYSTIC OVARIES (PCOS)


- terjadi bila folikel yang patutnya lepaskan telur (sel ovum) gagal menjadi matangdan bertukar jadi cyst. Lama-kelamaan lebih banyak cyst terbentuk dan memenuhi ovari.

Cyst boleh dikesan dengan mudah melalui ultrasound tapi selalunya dikesan secara tidak sengaja ketika pemeriksaan faraj atau pelvis. Rata-rata wanita menghidap cyst tapi yang tidak serius dan hilang dengan sendiri. Tapi jika anda menghidap endometriosis atau PCOS,ia mungkin punca anda tidak subur dan sukar hamil. Cyst ovari juga boleh bertukar menjadi kanser ovari.

BAGAIMANA MERAWAT CYST OVARI?

❥ Doktor akan "tunggu dan lihat" sebab kadang kala cyst mengecut dan hilang dengan sendiri.

❥ Jika membesar dan makin serius,cyst akan dibuang melalui pembedahan.

❥ Rawatan hormon untuk menyeimbangkan hormon dan mengelakkan pembentukan cyst.


Di sampingmeneruskan rawatan doktor,jika anda mencari alternatif untuk merawat cyst,GLA COMPLEX SHAKLEE adalah alternatif terbaik.

BAGAIMANA GLA COMPLEX MEMBANTU MERAWAT CYST?

❥ GLA (gamma linolenic acid) adalah sejenis lemak Omega-6 yang diperlukan badan untuk membentuk prostglandin iaitu sejenis bahan berupa hormon yang mengawal keradangan dan mengawal atur proses badan yang normal.


❥ Jadi dengan menambahkan kualiti prostaglandin dalam badan,ia dapat mengecutkan cyst dan mengawal imbangan hormon untuk mengelakkan pembentukan cyst baru sekaligus merawat masalah cyst anda.


TESTIMONI :

PENGEDAR SHAKLEE BERIS KUBOR BESAR,BACHOK,KELANTAN


Rawat cyst anda sekarang. Sebelum ia makin parah!

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

0 comments: