Sunday, 6 December 2015

KENAPA SETIA DENGAN SHAKLEE?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Tadi ingat nak tidur jap,tapi baru je lelap 10 minit dah dikejutkan dengan panggilantelefon daripada en asben.. Dia call cakap GDEX nak hantar barang. Ohh,rewards bonanza yang nira dapat untuk bulan 10. Alhamdulillah,memang tak fokus kat rewards tu and memang lupa pun..siriesly..hehheee..tapi bila dah tahu hari-hari je nanti bila gamaknya abang GDEX nak hantar barang ni..

Nira sebelum ni memang dah kenal dengan produk jenama Shaklee pada pertengahan tahun 2011. Masa tu tak ramai lagi yang buat bisness ni. And masa tu nira ada jadi dropship untuk produk ni..tapi tak ambil pusing pun..tak study langsung pasal produk dan tak minat. Huhuhu. 

Tapi selepas 2013,nira alami masalah period yang tidak stabil selepas melahirkan anak pertama,so nira tanya kakak ni (sekarang upline nira dalam shaklee)..apa yang nira patut ambil untuk stabilkan period? Lantas,dia pun syorkan produk GLA COMPLEX.. Nira amalkan secara konsisten..tak sampai sebulan kitaran haid nira dah teratur. Alhamdulillah..asbab sahaja. 

Masa ni nira belum lagi jadi penjual,hanya sebagai pengguna. Tapi,bila dah rasa keserasian,nira diskus dengan asben dan sign up sebagai member. Kemudian nira share lah kebaikan produk ni..dan sekarang nira jalankan bisness shaklee secara full time. Syukur sebab selama nira buat bisness ni,dapat bonus setiap bulan selain daripada untung runcit. Dapatlah sikit-sikit untuk topup apa yang nira nak tanpa mengharapkan duit daripada asben. 

Kenapa Nira Masih Setia Dengan Bisness Shaklee?

❥ Shaklee adalah Syarikat Vitamin yang telah lama berada dalam pasaran.

- Produknya yang asli dan semulajadi benar-benar menawan hati nira ditambah ia memberi keserasian yang hebat buat kesihatan nira dan keluarga. 

❥ Syarikat MLM yang adil.

- Apabila dah bergelar pemimpin (bermula tahap SUPERVISOR) bermakna kita dah break dari upline kita. Oleh kerana Shaklee tidak mengamalkan sikap piramid maka bonus akan dibayar mengikut usaha yang lakukan. Dalam Shaklee,pendapatan kita boleh melebihi pendapatan upline apabila kita berusaha dengan lebih baik. Bukan tu je,malah kita boleh melangkaui upline kita sewajar dengan usaha yang kita lakukan.

❥ Bonus tidak di bayar melalui upline

- atau mereka yang sponser kita tetapi ianya langsung daripada Syarikat.  Bonus juga di beri dalam bentuk tunai. Tidak perlu downline untuk mendapat bonus daripada Syarikat.

❥ Harga produknya sangat berpatutan dan setanding dengan kualiti.

- Produk asli dan semulajadi terbukti apabila tiada silica gel dalam botol vitamin (kecuali ada beberapa produk yang ramuannya sangat special seperti Phytocol ST dan Chew C Plus)..yang lain takde.. boleh beli dan semak sendiri. hehheee..

APA KELEBIHAN MENJADI AHLI?

❥ boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point dalam bentuk UV.


❥ jika rajin berkongsi kebaikan Vitamin/produk boleh meningkatkan UV tanpa downline.


❥ jika mencapai minimum 150UV (lebih kurang =- RM500 sebulan ) boleh menukarkan UV kepada cash (lebih kurang RM23.50.. oklah kan daripada takde,lagi banyak usaha,lagi banyak yang akan dapat).


❥ jika berminat untuk serius bisness,ada kelas khas yang disediakan. Juga beberapa group support tertutup di FB,Whatsapp dan Telegram.


❥ Shaklee juga tawarkan 3c iaitu : bonus CASH,bonus CAR dan bonus CONVENTION (local/internationtal trip/umrah secara PERCUMA) jika cukup syaratnya.



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋


Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016