Monday, 14 December 2015

GLA COMPLEX : Apakah Itu Gama Linolenik Asid?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Siapakah yang memerlukan GLA?

EPO (Evening Primerose Oil) tentunya dan sangat sinonim dengan wanita. EPO ini sangat baik untuk hormon dan juga kulit. Shaklee tidak mengeluarkan supplemen dengan nama EPO tetapisesuatu yang lebih baik iaitu GLA COMPLEX.

Apakah GLA?

Pada kurun ke 20 ahli saintis Jerman mengetahui bahawa minyak daripada biji evening primerose boleh diekstrak. Hasil analisis mendapati bahawa minyaknya kaya dengan asid lemak perlu (EFAs),iaitu Linolenik (LA) dan asid gama-linolenik (GLA). Kandungan EPO yang kaya dengan GLA ini semakin mendapat perhatian dan kajian tidak henti begitu saja,malah kini ia semakin di kenali dan juga digunakandi seluruh dunia. Keajaiban dan kemujaraban kandungan minyak evening primerose ini mendapat pengiktirafan banyak pihak untuk menyokong keguanaannya ke atas beberapa masalah kesihatan.

Asid-asid lemak perlu (EFA) adalah kumpulan lemak politaktepu yang penting untuk fungsi tubuh. Ia di perlukan untuk menukarkan linolenic asid kepada GLA. So,Shaklee memudahkan anda. Shaklee telah pun mengekstrak GLA daripada EPO untuk terus di gunakan oleh badan. Hanya bukan tudung botol dan telan. Mudah kan? GLA juga merupakan bahan binaan bagi prostaglandin.

Pengedar Shaklee Beris Kubor Besar,Bachok,kelantan.


Apa pula prostaglandin?

Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah,mengawal muscle contraction,menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan,anti pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah. 

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah  GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu,minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primerose,iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (asid lnolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asdi lemak omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin- bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara intergriti sel.

Siapa yang memerlukannya?


❥ Wanita yang menghidapi PMS.

❥ Mereka yang menghidapi kencing manis.

❥ Mereka yang mahu mencantikkan kulit.

❥ Period yang tidak teratur.

❥ Mereka yang menghidap diabetis.

❥ Penghidap arthritis rheumatoid dan eczema.

❥ Mereka yang bimbang berat badan berlebihan.


Dapatkan sebotol hari ini dengan saya! Harga RM 96.73 (60 sofgel)

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

0 comments: