Monday, 14 December 2015

Detox Dengan Herb Lax Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 


Untuk entri kali ni nira nak fokus dengan Herb Lax dan detox dengannya. Apa itu detox. Nak tahu lebih detail tak? Angat tangannnn cecepatttt.. *Ok,gurau je.. takkan tak boleh?




Detox adalah proses membersihkan "usus" di mana segala toksin,lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuanagn air besar,barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimun. Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau suplemen supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Mari kita kenali Herb Lax dengan lebih dekat.

Formulasi Herb-Lax ni terdiri daripada bahan semulajadi.

Ada 9 jenis iaitu alfafa leaves,senna leaves,annise seeds,blue malva flower,buckhorn bark,licorice root,rhubarb root,fennal seed dan culver's root.

Apa peranan dalam setiap satu ramuan dalam membantu mengempiskan perut kita yang mengalahkan orang mengandung tu? heehehe..

Senna Leaves ~ merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut,percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn Bark ~ melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root ~ membantu proses detoksifikasi.

Fennal Seeds ~ mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol,membantu pencernaan dan berkesan untuk mengatasi masalah sembelit dan kembung perut/usus.

Anise Seeds ~ merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb Root ~ herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik semulajadi.

Blue Malva Flower ~ membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver's Root ~ membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfafa Leaves - membersihkan usus,darah dan hati.



❥ Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk di gunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.


❥ Ia tergolong dalam kategori julap lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi menyingkirkan toksin dari usus.



❥ Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis. Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancar. 



Kebaikan Herb Lax

❥ pembersihan najis yang tersekat.

❥ merangsnag usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.

❥ membantu masalah sembelit.

❥ tindakan pembersihan yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi.

❥ membantu mengempiskan perut.

❥ ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas,sebagai minuman herba.


Siapa yang perlukan Herb Lax?

❥ pengamal tegar ubat penahan sakit.

❥ mereka yang ada masalah pembuangan,perkumuhan kurang lancar dan sembelit.

❥ mereka yang banyak jerawat.

❥ pesakit gout.

❥ mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak-jinak dengan suplemen.


TESTIMONI PENGGUNA





Selepas badan dah buat proses detoksifikasi,usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan. Maklumlah perut adalah rumah penyakit. Usus pula  boleh dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat,penyakit tak dapatlah nak berumah kat sini. Yang tinggal hanyalah rumah yang bersih dan pengambilan suplemen pasti membantu mengindahkan lagi rumah kita.. haaaa..gitu!







Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah



Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016