Sunday, 27 December 2015

Basic-H Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kenapa saya sukakannya?

Skearang ni banyak orang bercakap tentang green-living,natural-living,organik dan sebagainya. Dah ramai yang back-to-basic,misalnya mengamalkan penyusuan susu ibu,menggunakan lampin kain,kitar semula dan sebagainya.

Disini saya nak kongsikan pencuci serbaguna. Memang serbaguna sangat-sangat dan saya sukakannya! Ianya diperbuat daripada bahan organik,tanpa fostat,bio-degrable,tiada toksik,dan yang bestnya boleh digunakan dengan selamat tanpa membilasnya.

pengedar sah shaklee beris kubor besar,bachok,kelantan




Apakah kegunaan Basic-H Shaklee ini?

1. Sebagai pencuci.

  • cuci tandas,cuci lantai,cuci dinding,cuci pinggang.
  • cuci kesan gris dan minyak.
  • rendam baju terutama baju baby. Rendam 4-5 hari pun takpe..takde bau.
  • rendam kasut sekolah anak tanpa merosakkan kulit kasut. kasut bersih dan tangan tidak menggelupas. ;)
2. Berkebun
  • air siraman tumbuh-tumbuhan yang "berkhasiat". Titiskan berberapa titisan ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di tanam.
  • sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas,beza sembur pada bahagian batang dan daun.
  • basuh tangan dengan basic-H sebelum melakukan kerja berkebun.
3. Kegunaan rumah
  • menghilangkan bau busuk ikan. cuma spray saje ke dalam tong ikan.
  • titiskan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian di dalamnya.
  • membersih kesan getah/gula-gula bergetah.
  • boleh di jadikan pengganti febreze.
4. Mencuci cloth diaper / cloth pad
  • rendam CD dan CP dengan basic H,pasti mudah menghilang kesan kotoran. 
  • Sangat banyak kegunaan basic H ni,boleh buat 1001 kegunaan. Bila dah cuba,tentu korang akan jatuh cinta kerana ia memudahkan kerja seharian kita. :)
SINGGAH SINI untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Basic H Shaklee.


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah
Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016