Thursday, 10 December 2015

Bagaimana Vivix Bantu Pulihkan Sakit Kencing Manis

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

pengedar shaklee beris kubor besar,bachokIkutkan statistik 2.6 juta rakyat Malaysia hidap kencing manis. Dahsatnyaaaa! Gaya hidup rakyat Malaysia sekarang memang tak boleh nak elak penyakit ni sebab makanan kita semua manis-manis. 

Rutin minum teh tarik setiap pagi dan malam yang dianggap biasa dalam kalangan kita sebenarnya bahaya untuk kesihatan.

Kita tengok bagaimana Vivix boleh bantu pulihkan sakit kencing manis.


Cara 1 : Bantu Kurang Sindrom Resistansi Insulin

Antioksidan yang ada dalam vivix dapat bantu baikpulih sel.Juga menjadi pelindung kepada sel tubuh. Jika kita ambil secara konsisten, ia boleh bantu cegah sindrom metabolik disebabkan oleh kerosakan gen .Ia juga boleh kurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan kencing manis menjadi semakin teruk. In Sha Allah


Cara 2 : Bantu Kawal Kadar Kepekatan Gula Dalam Darah

Karbohidrat yang kita makan akan hasilkan tenaga. Jika ianya berlebihan, kandungan gula dalam darah akan meningkat dan berisiko kena kencing manis.

Polifenol adalah bahan yang dihasilkan oleh anggur muscadine akan perlahan proses pencernaan dan cegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat.


Anggur Muscadine adalah satu satu bahan dalam Vivix Shaklee yang dapat mencegah kandungan gula berlebihan dalam darah yang menyebabkan diabetes.


Cara 3 : Kurangkan Risiko Kerosakan Mata dan Cepatkan Proses Sembuh Luka

Kes yang paling ditakuti oleh pesakit kencing manis adalah risiko buta dan luka yang lambat sembuh. Luka yang lambat sembuh boleh menjadi parah sehingga kaki boleh dipotong. Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix bantu dalam menjaga dan memperbaiki penglihatan mata dan membantu menyembuhkan luka dalam kadar segera.


Cara 4 : Kurangkan Risiko Pembentukan Protein AGE.

Apabila gula dalam tubuh berlebihan ia berisiko untuk membentuk Protein AGE(advanced glycation end products) dan mengakibatkan sel tubuh mati, atherosclerotic dan risiko diabetes.Salah satu objektif vivix adalah untuk bertindak sebagai tonik anti-penuaan dengan memperlahan pembentukan protein AGE.♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah

Facebook : NIRA NAZRI
Instagram : https://www.instagram.com/nira_shaklee_bachok/
Email : umizanaura@rocketmail.com
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426


Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

0 comments: