Tuesday, 24 November 2015

Apakah Itu Resveratrol?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kenali Vivix dan Komponen utamanya RESVERATROL.

Vivix mengandungi campuran unik Botani Polyganum Cuspidatum,Anggur Muscadine,Eldeberi Eropah,dan Lobak Ungu yang kaya dengan Polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel-penuaan semulajadi.

Pengedar shaklee bachok

Apakah itu Resveratrol?

❥ Resveratrol adalah sejenis anti-oksida yang didapati pada tumbuhan,buah-buahan,bijian dan kekacang,manakal kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai "sistem imunisasi" untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kesan-Kesan Utama Resveratrol

Melindungi dan mengaktifkan mitokondria - setiap sel badan mengandungi ratusan mitokondria,ia dikenali sebagai "kilang menjana tenaga" atau "loji tenaga sel". Selain daripada menjana tenaga dan menyelaras metabolisme tubuh,mitokondria juga mengawal proses tumbesaran dan kematian sel-sel. Organ-organ kita akan terpengaruh jika mitokondria mengalami sebarang kerosakan.

Mengaktifkan gen anti-penuaan (Sirtuin 1) - sirtuin 1 adalah gen anti-penuaan yang membawa kesan terapeutik kepada penyakit-penyakit seperti gangguan metabolik,masalah neurodegeneratif,kanser serta penyakit kardiovaskular. Apabila gen sirtuin 1 dirangsangkan oleh  Resveratrol,ia akan.. :

  • mengaktifkan pertumbuhan sel yang normal dan sihat dan
  • mematikan pertumbuhan virus,bakteria serta sel-sel abnormal seperti kanser.


Melanjutkan jangka hayat - Penyelidikan oleh Dr David Sinclair dan ahli-ahli sains Itali memaklumkan bahawa Resveratrol mempunyai kesan melanjutkan jangka hayat.

Meningkatkan daya ketahanan - Bagaimana meningkatkan daya ketahanan? Dengan Resveratrol,bilangan dan fungsi mitokondria dalam sel-sel otot ditingkatkan untuk membentuk fiber otot seperti otot ahli sukan. Daya ketahanan dapat ditingkatkan melalui proses ini.

Membina daya ketahanan terhadap kanser.

1.Fasa pertama : Mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.

2. Fasa pertumbuhan : Mengaktifkan gen Sirtuin 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.

3. Fasa pertumbuhan pesat - Mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.

Kelebihan-kelebihan Lain

❥ Mengurangkan kerosakan kepada DNA dan sel-sel.

❥ Mengurangkan kadar penyakit Alzheimer dan Parkinson.

❥ Menyelaraskan paras gula dalam darah,memperbaiki fungsi insulin di kalangan pesakit diabetis.

❥ Mengurangkan sekatan pada saluran darah dan pemejalan darah.


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases ♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋

Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 
0 comments: