Wednesday, 28 October 2015

Jaga Kesihatan Melalui Penggunaan Produk Penjagaan Rumah Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Dah masuk waktu makan tengahari ni..dah plan ke nak makan kat mana? bagi surirumah tu tentu tengah gigih memask untuk suami dan anak-anak yang akan balik sekolah jap lagi. Nira alhamdulillah dah selesai masak untuk Naadim..Naufal pulak dan siap makan. Untuk Naadim,nira masakkan mihun kung fu.. selera dia makan.. Alhamdulillah.

Okaylah untuk entri ni,nira nak share tentang BASIC H. Eh,apa tu? Haaa,bagi mereka yang pertama kali baca tentang BASIC H,haruslah tertanya kan apa ke benda lah yek. Okay,BASIC H ni salah satu produk penjagaan rumah daripada jenama SHAKLEE. 

INFO BASIC H SHAKLEE

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun


Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
- Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.


-Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.


-Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.


- Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.


-Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.


-Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah


-Dinding, tingkap dan cermin


-Kaunter dapur, jubin dan lantai


-Peralatan


-Dapur


-Hiasan kayu


-Periuk belanga


-Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)


Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik
- Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean


- Periuk belanga
1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam
- Tingkap dan cermin
1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean


- Lantai
1 sudu besar + 1 gelen air
- Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi

1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam

Tahukah Anda?
- Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.


- Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.


- Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.


-Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.


-Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.


-Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya.


LainKeunikan Shaklee

 Selamat
- Tidak toksik
- Tiada gas beracun
- Tiada bahan kimia berbahaya
- Tanpa pewangi
- Lembut pada tangan anda
- pH seimbang
- Tanpa klorin


 Berkesan
- Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.


 Mesra Alam
-Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
- Mudah biorosot
- Tanpa fosfat
- Bungkusan yang boleh dikitar semula
- Tanpa bahan pewarna
- Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


TESTIMONI PENGGUNA

pengedar aktif shaklee bachok


Kalau nak tahu,BASIC H ni ada 1001 kegunaan. Kita boleh gantikan clorox dengan Basic H nih sebab ianya mesra alam dan tidak merbahaya seperti clorox. Untuk pengetahuan,jika penggunaan jangka masa panjang clorox boleh menyebabkan kanser kerana kandungan bahan kimia yang sangat tinggi. So,why not kita laburkan sedikit wang untuk penjaan rumah kita ke arah yang selamat,semulajadi dan bagus untuk kesihatan? 


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋


Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋



Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016