Thursday, 29 October 2015

Kepentingan GLA COMPLEX kepada kita

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

FAEDAH dan KEBAIKAN GLA COMPLEX KEPADA KITA. APAKAH KEPENTINGANNYA?

GLA COMPLEX merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA),asid linolenik (LA),minyak bunga matahari dan Vitamin E. Kebiasaannya di gunakan untuk regulate kitaran haid,simptom PMS,sakit kepala dan untuk mereka yang menopous. GLA juga bagus untuk skin texture,skin repair and buat skin kita glowing gitu!.

Jom kita baca apa lagi kepentingan GLA COMPLEX :

√ membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
√ membantu meningkatkan kesuburan.
√ melegakan PMS (sindrom pra-haid).
√ menguatkan kuku dan kulit.
√ menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.
√ membantu memerangi ekzema.
√ melegakan simpton akibat arthritis.
√ mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
√ menguatkan imuniti tubuh.
√ memperlahankan proses penuaan.
√ mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung.
√ mengawal kencing manis dan darah tinggi.
√ mengawal kolestrol.
√ untuk fungsi saraf.


GLA COMPLEX boleh di ambil oleh lelaki dan perempuan. Ia sangat membantu mereka yang terutamanya mempunyai masalah jerawat,mereka yang mempunyai masalah menstrual,menopouse syndrom,darah tinggi dan juga kencing manis. Kelebihannya ialah mengandungi Vitamin E yang asli. 

TESTIMONI 1 : BERJAYA ATASI MASALAH KULIT TELINGA BERSISIK.

PENGEDAR SAH BACHOK
TESTIMONI 2 : KULIT KEPALA BERKERAK DAN BERSISIK DAPAT DI ATASI DENGAN SAPUAN GLA COMPLEX 

PENGEDAR SHAKLEE BACHOK


Dapatkan sebotol untuk anda hari ini juga! Boleh hubungi nira melalui cara di bawah..


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋

Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Kebaikan dan Keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Sejak dua menjak nih,ramai pulak yang bercakap tentang tea tenaga daripada Shaklee ni..siap ada peniaga kedai makan yang offer SID untuk letak stok kat kedai dia. Phew,kalau tak bagus tak kan nak offer sampai macam tu sekali kan? Tapi,umum sedia maklum bahawa produk Shaklee tak boleh di jual di mana-mana premis yang tidak berdaftar kecuali di HQ atau branch yang terpilih sahaja. Jika ada yang melanggar dan pihak Syarikat dapat tahu,masakkkkk weyh,kerana ia melanggar peraturan yang telah di tetapkan.. Okay,kita tak nak cerita lebar tentang tu,tapi nak cerita tentang kebaikan dan keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee.

Kenapa lah famous sangat ye? Apakah yang special nya? Adakah seperti teh yang kita minum setiap hari? Ohhhh,semsetinya tidak! Ada kelebihannya yang tersendiri.

Teruskan membaca ye..

Cinch Energy Tea Shaklee ni bukan sekadar teh biasa yang sedap tetapi merupakan produk yang terbaik untuk menaikkan metabolisme badan anda,malah..bukan itu sahaja juga untuk menggalakkan tenaga secara semulajadi dan memberi tenaga sepanjang hari. (energy booster).

FUNGSI EKSTRAK YANG ADA DALAM CINCH ENERGY TEA SHAKLEE

1. Matcha Green Tea

  • antioksida yang sangat tinggi.
  • energy booster.
  • metabolisme booster.
  • bakar kalori up to 4x.
2. Red Tea
  • salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah yang dikenali sebagai polifenol.
  • pejuang kanser yang kuat.
  • polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan juga sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak.
3. Rooibose Red Tea
  • tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai "The Miracle Tea" atau "Long Life Tea".
  • melarutkan lemak.
  • meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak.
  • agen detox yang kuat.
4. White Tea
  • membakar lemak yang berlebihan.
  • menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu.
  • meningkatkan metabolimse.
  • juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.
5. Taurina
  • menggalakkan metabolisme.
  • lebih bertenaga.
  • larutkan lemak.
  • membantu menghasilkan otot tanpa lemak.
SIAPA YANG PERLUKAN CINCH ENERGY TEA SHAKLEE?

Sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga tambahan. Mereka yang berdiet juga sangat digalakkan mengambil teh super ajaib nih.. 

pengedar aktif shaklee bachok



Adakah anda ingin mengekalkan tenaga yang cergas sepanjang hari? Hadapi masalah metabolisme yang sangat rendah? Diet,tetapi gagal? Mungkin salah satu sebab adalah metabolisme badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik mungkin!

Jadi,apa tunggu lagi. Boleh order sekarang melalui saya!


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋

Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Wednesday, 28 October 2015

Jaga Kesihatan Melalui Penggunaan Produk Penjagaan Rumah Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Dah masuk waktu makan tengahari ni..dah plan ke nak makan kat mana? bagi surirumah tu tentu tengah gigih memask untuk suami dan anak-anak yang akan balik sekolah jap lagi. Nira alhamdulillah dah selesai masak untuk Naadim..Naufal pulak dan siap makan. Untuk Naadim,nira masakkan mihun kung fu.. selera dia makan.. Alhamdulillah.

Okaylah untuk entri ni,nira nak share tentang BASIC H. Eh,apa tu? Haaa,bagi mereka yang pertama kali baca tentang BASIC H,haruslah tertanya kan apa ke benda lah yek. Okay,BASIC H ni salah satu produk penjagaan rumah daripada jenama SHAKLEE. 

INFO BASIC H SHAKLEE

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun


Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
- Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.


-Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.


-Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.


- Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.


-Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.


-Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah


-Dinding, tingkap dan cermin


-Kaunter dapur, jubin dan lantai


-Peralatan


-Dapur


-Hiasan kayu


-Periuk belanga


-Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)


Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik
- Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean


- Periuk belanga
1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam
- Tingkap dan cermin
1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean


- Lantai
1 sudu besar + 1 gelen air
- Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi

1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam

Tahukah Anda?
- Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.


- Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.


- Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.


-Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.


-Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.


-Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya.


LainKeunikan Shaklee

 Selamat
- Tidak toksik
- Tiada gas beracun
- Tiada bahan kimia berbahaya
- Tanpa pewangi
- Lembut pada tangan anda
- pH seimbang
- Tanpa klorin


 Berkesan
- Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.


 Mesra Alam
-Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
- Mudah biorosot
- Tanpa fosfat
- Bungkusan yang boleh dikitar semula
- Tanpa bahan pewarna
- Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


TESTIMONI PENGGUNA

pengedar aktif shaklee bachok


Kalau nak tahu,BASIC H ni ada 1001 kegunaan. Kita boleh gantikan clorox dengan Basic H nih sebab ianya mesra alam dan tidak merbahaya seperti clorox. Untuk pengetahuan,jika penggunaan jangka masa panjang clorox boleh menyebabkan kanser kerana kandungan bahan kimia yang sangat tinggi. So,why not kita laburkan sedikit wang untuk penjaan rumah kita ke arah yang selamat,semulajadi dan bagus untuk kesihatan? 


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋


Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋



Eh! Betul ke ni?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Haaa,apa yang betul? Kenapa tajuk macam tu? issshhhh,bikin panas je kan? Heee,takdela saje je nak suruh korang tertanya-tanya,apakah yang betulnya.. 

Sebelum tu,kita layan dulu testimoni di bawah ye. Ni apa yang downline nira share selepas dia amalkan LECITHIN. Phew! Bukan untuk kurus je tauuuu, banyak khasiat yang ada dalam LECITHIN nih.. So,boleh di katakan tak rugi kalo korang laburkan sedikit wang untuk kesihatan. Tak sampai rm70 pun. Murah sangattt!

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE BACHOK

Betul ke?Heeee,nak tahu betul ke tak,jomla order,bayar,dan amalkan secara KONSISTEN SETIAP HARI..In Sha Allah akan dapat hasilnya!

 Jom kita tengok apa kelebihan LECITHIN nih kepada tubuh badan kita.
😊😊

  •  menyerap vitamin yang larut lemak - membantu tubuh dalam menyerap vitamin A,D,E dan K yang larut lemak.

  •  melindungi hati - menghalang enapan lemak dihati,sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu dalam memulihkan kesihatan hati.

  •  pemecahan lemak dan kolestrol - lecithin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah,pemgambilan tambahan membantu mengemulasu dan metabolisme lemak,kolestrol dan trigliserid didalam tubuh

  •  pelangsingan - menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

  • mencantikkan otot dan kulit - membentuk membran sel,melambatkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik,mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.

  •  memperbaiki alergi - menghalang patelet dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salurdarah ,seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit - dermatis,deman alergi.

  •  menghalang kejadian batu karang - 90% daripada batu karang terjadi dari kolestrol,lecithin mengemulasi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

  •  mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stres - mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran,memperbaimu daya ingatan,menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk lembesaran sihat janin.

  •  menghalang tekanan darah tinggi - memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriisklerosis,menggalakkan peredaran darah.

  •  memperbaiki prostat lelaki - kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilab kuantiti lecithin yang banyak.

  •  meringankan sembelit - lecithin adalah pelembut najis yang berkesan,ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.

Nah! Banyakkan kebaikannya? Harga pun sangat murah. Boleh dapatkannya hari ini dengan saya! 


♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋

Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋



KELEBIHAN BILA BAYI ANDA MERANGKAK!

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

 Aisy Naadim dah tidur,nira bagi dia tidur dalam buai,sebab kalau dia tidur bawah,nak sekali dengan nira ada..kalau tidur bawah,memang tak dapatlah nira nak buat kerja.. dia jenis yang mudah terjaga..nak kita peluk memanjang.  

Petang yang lalu,nira bawak anak-anak pusing tanam kat kawasan perumahan ni..and letak Naadim dalam stroller. Malas nak dukung,berat wooo..hihihi.. so adalah jiran ni tanya nira,"eh Naadim tak boleh jalan lagi ke? berapa dah umur dia? Nira pun cakaplah 10 bulan plus-plus. Dia sambung lagi.."oh,lambat ye boleh jalan,merangkak je ke? anak kawan akak,4 tahun baru boleh jalan..sebab lutut tak kuat,sayik mengesot je.."

Nira senyum je,malas nak menjawab.. kalau tak nak je jawab "baru 10 bulan"..tak masuk setahun lagi.. Naadim memang suka merangkak,tapi dia dah boleh meniti..bukan tu je,siap panjat-panjat lagi.. cuma,dia takut nak jalan..huhu. bila ummi lepas tangan dia,terus dia duduk! Sabor je laaaaa.. sampai masanya nanti,berjalan lah dia tu.. 



Kenapa nira suka bagi Naadim merangkak? Ha,baca ni ye.. and yang penting pekakkan telinga walau orang nak cakap anak kita apa dan senyum je.. *terapi paling mudah*. Juga jangan nak comparekan anak kita dengan anak orang lain. Nanti stress tetiba!

1. Menguatkan leher, tangan, sendi dan otot.


2. Menguatkan otot besar dan kecil dan meningkatkan perkembangan motorik kasar dan halus.


3. Menunjang koordinasi mata dengan tangan, kekuatan, ketegangan otot, keseimbangan dan kemahiran jari.


4. Melatih kedua belah otak di mana pergerakan menyilang ketika merangkak dapat merangsang kedua belah otak atau kawasan yang berbeza pada otak. Ia sekaligus membantu mengkoordinasi penggunaan kedua belah mata, telinga, tangan dan kaki secara serentak.

5. Meningkatkan pengeluaran myelin di otak. Gerakan menyilang ketika merangkak membolehkan kedua belah otak berkongsi, menyimpan dan mengeluarkan semula maklumat penting dengan lebih cepat.  Aktiviti merangkak meningkatkan pengeluaranmyelin, bahan yang melapisi sel saraf yang membantu otak menghantar dan menerima mesej lebih cepat dan jelas. Merangkak akan merangsang pula bahagian otak 'menerima' dan 'ekspresif'.


6. Mengembangkan sambungan rangkaian saraf. Gerakan berulang-ulang saat merangkak merangsang, dan mengembangkan sambungan rangkaian saraf otak sehingga otak lebih berkesan dalam mengawal proses kognitif seperti pemahaman, kepekatan dan ingatan.
 7. Membantu perkembangan dan pemahaman bahasa kerana bayi dirangsang menggunakan kedua telinga secara serentak dan mengembangkan pendengaran kedua telinga.

8. Merangsang kepekaan sentuhan, visual dan jarak jauh-dekat.



Jadi, biarkanlah si manja korang merangkak sepuasnya sebab ia sebenarnya salah satu cara pembelajaran yang terbaik untuknya selain dapat menguatkan segala otot-otot badannya sebelum dia mula belajar berjalan! Ingat! Jangan compare anak kita dengan anak orang ye. :))

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋

Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋



Tuesday, 27 October 2015

RUAM : TIPS BAGI MENGENTIKAN RASA GATAL

Assalamualaikum dan Salam Sayang 
Ruam merupakan masalah biasa dalam kalangan kanak-kanak. Ruam boleh terjadi dalam pelbagai situasi. Sebahagian daripada ruam boleh menjadi serius, tetapi kebanyakannya tidak merbahaya. Ada sebahagian daripadanya adalah serius dan memerlukan rawatan perubatan. Sebahagian ruam terjadi dan sembuh dengan cepat, manakala sebahagian daripadanya mengambil masa yang lama. Ada juga ruam yang terjadi sembuh dengan cepat dan ada juga yang ambil masa beberapa hari untuk sembuh.
Apakah jenis ruam yang biasa berlaku di kalangan kanak-kanak?
  • Antara jenis ruam adalah:Ruam panas.
  • Ekzema (inflamasi kulit secara superficial).
  • Kaligata (Urticaria).
  • Ruam alahan.
  • Kontak dermatitis.
  • Jangkitan kulat seperti panau dan kurap.
  • Jangkitan seperti demam disebabkan virus, campak, rubella, virus yang tidak khusus dan demam denggi.
  • Ruam lampin.
  • Sengatan dan gigitan.
Tanda dan Gejala
Ruam ini biasanya berwarna merah, kering, bersisik dan gatal. Ruam yang serius boleh menyebabkan pembengkakan dan kemerahan.
Bagaimanakah ruam boleh dirawat?
  • Kebanyakan ruam sembuh secara spontan tanpa perlu dirawat.
  • Rawatan bergantung kepada jenis ruam kulit . Kebanyakan ruam yang disebabkan oleh virus akan hilang secara spontan.
  • Rawatan diberi bertujuan untuk memberi keselesaan kepada kanak-kanak.
  • Dengan berjumpa doktor dapat mengenalpasti jenis ruam dan rawatan khusus boleh diberi.
  • Pakai pakaian yang sesuai dan mandikan bayi lebih kerap.
Tips bagi menghentikan rasa gatal
  • Hindari keadaan panas dan lembab.
  • Mandi dengan air sejuk dan jangan menggunakan sabun tetapi gunakan pelembab atau krim berminyak sebagai ganti.
  • Gunakan pakaian yang sejuk dan kering di tempat yang gatal.
  • Sapukan losen ‘calamine’ pada ruam.
  • Mengambil ubat ‘antihistamine’ seperti yang diberi oleh doktor.
Bagaimanakah ruam boleh dicegah?

  • Bagi mereka yang alahan kulit, cuba hindari daripada bahan-bahan yang menyebabkan alahan.
  • Bagi ekzema, elakkan guna sabun kerana akan menyebabkan kering kulit. Gunakan pelembab atau bahan berminyak.
  • Jangan gunakan pakaian tebal bagi bayi.
  • Jika ruam disebabkan oleh alahan makanan, cuba elakkan makanan yang menyebabkan alahan.
Apakah Yang Di Syorkan Dengan Produk Shaklee?

Nira  selalu syorkan kepada ibu yang bakal bersalin sediakan HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM sebab ternyata mampu menyelesaikan @ mengurangkan masalah ruam pada baby. Alhamdulillah kesemua customer nira berpuas hati dengan keberkesanan losyen nih. 

  • Cream ini telah diuji secara klinikal dimana ianya dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut,siku dan tumit kaki.
  • Sifatnya yang dingin,bermenthol,dan tidak berminyak jika di sapu pada kulit.
  • Diperbuat daripada ekstrak semulajadi iaitu sage,horse chestnut,yarrow dan rosemary. 
  • Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti paraben dan bahan kimia lain.

Kegunaan lain :
  1. Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
  2. Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
  3. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
  4. Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.
PENGEDAR AKTIF SHAKLEE BACHOK

Untuk lebih banyak info boleh singgah sini. Jika ingin mendapatkannya boleh hubungi nira sekarang!


♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋

Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Cecepatttt Grab VITALEA SECARA PERCUMA!

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Hai semuaaaaaa... haaaa,dah dapat ke semua pembaca blog nira VITALEA (MULTIVITAMIN) by SHAKLEE secara PERCUMA?? 

Yesszaaaaa,FREE je,tapi nak dapatkan tu ada la syarat dia. And yang pasti bukan syarat berat pun..Alaaaa,syarat ringan je.. 

Camner tu? Oh,camni,uols daftar ahli dan bayar yuran keahlian rm 69.50 (member kit) dan beli lah apa-apa produk pun..tak kisahlah losyen herbal blend ke,b complex ke,zinc ke atau apa-apa yang menarik hati koranglah kiranya,korang dah LAYAK dapat VITALEA nih sebotol! Woha.. Jimat bebbbb.. 

Sebab kalau takde offer,katakan korang nak beli VITALEA,dan masuk ahli..dah berapa tu kan? Yang penting,kena cecepattttt sebab OFFER LAST BULAN NI.. ye..OFFER LAST BULAN NI.. cecepattt ambik phone and contact nira okay! Jangan tetangguh lagiii..

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE BACHOK


Manfaat Utama

  1. Penambah Tenaga Segera - pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelanjaran mahupun kerja seharian.
  2. Pelengkap Nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang,terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
  3. Keupayaan Sistem Produktif - penting kepada kanak-kanak remaja yang sedang membesar.
  4. Metabolisme - sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.
  5. Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi,memastikan sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran,pertumbuhan rambut,otot,kulit,kuku dan hormon,serta menjaga kesihatan tiroid.
  6. Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati.
Apa Yang Best Vita-Lea Iron Formula
  • Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min",dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari ceacair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.
  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi nutrien lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.
  • Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi-spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks,disebut sebagai "Explo-tab".
  • Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.
  • Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.
  • Vita-Lea telah dipilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋

Facebook : NIRA NAZRI
Call/Text/WhatsApp : 0129827229/0199582426
Email : umizanaura@rocketmail.com

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016