Wednesday, 12 August 2015

Penyelesaian Bagi Masalah Rambut Gugur

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Masalah rambut gugur bukan sahaja di alami oleh wanita yang lepas bersalin,malah lelaki juga cenderung untuk mengalami masalah ini. Tidak kira lelaki ataupun wanita,kita akan segera mencara penyelesaian jika berlaku masalah ini. Kerana stress bila sikap rambut,segenggam rambut gugur. Kalau hari-hari cenggini,boleh botak kepala! Sebelum kita tengok apakah penyelesaian bagi masalah ini,kita tengok dulu apakan punca yang menyebabkan ia terjadi.

1. Perubahan hormon
- Perubahan hormon dan ketidakseimbangan juga boleh menyebabkan keguguran rambut sementara. Ini mungkin disebabkan oleh mengandung,melahirkan anak,pemberhentian pil kawalan kelahiran atau permulaan menopous.

2. Keturunan
- Genetik dari kedua-dua ibu bapa lelaki dan perempuan,boleh mempengaruhi kecenderungan seseorang untuk corak kebotakan lelaki mahupun perempuan.

3. Tekanan,penyakit 
- Boleh menyebabkan kehilangan rambut semnetara. Kurap yang disebabkan oleh jangkitan kulat juga boleh menyebabkan keguguran rambut.

4. Diet
- Diet rendah protin atau kurang beberapa vitamin A,B,C dan E serta zinc boleh juga menyebabkan masalah ini terjadi.

5. Penyakit autoimun
- Menyebabkan alopecia areata. Ia berlaku apabila sistem badan seseorang dengan tidak sengaja menyerang folikel rambut dimana rambut tersebut tumbuh yang akhirnya menyebabkan kehilangan rambut secara bertompok.

6. Keadaan Perubatan
- Penyakit tiroid,lupus,kencing manis,kekurangan zat besi dan anemia boleh menyebabkan kehilangan rambut.

7. Ubat-ubatan
- Termasuk ubat-ubatan kemoterapi yang digunakan dalam rawatan kanser,pencair darah,penghalang beta-adrenergic digunakan untuk mengawal tekanan darah,dan pil kawalan kelahiran,boleh menyebabkan kehilangan rambut sementara.

Apakah yang disuggestkan dalam menyelesaikan masalah ini?

Set rawatan rambut gugur yang disuggestkan kepada anda ialah :

a. B COMPLEX- Inositol,salah satu vitamin B,membantu pertumbuhan rambut. B12 pula adalah satu lagi vitamin B yang menghalang keguguran rambut kerana B12 merupakan komponen rambut itu sendiri.

b. ZINC - Berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala.


c. REVITALIZING SHAMPOO dan LIGHTWEIGHT CONDITIONER dari prosante hair care untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus. 

d. NOURISHING SCALP TREATMENT - Menyelesaikan masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran,menentang faktor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

Semestinya yang HALAL dan SEMULAJADI saja,tiada paraben dan bahan kimia lain yang boleh membahayakan kesihatan kita.

TESTIMONI PENGGUNA

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋
♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

0 comments: