Saturday, 8 August 2015

Kenapa Kami Gemarkan Meal Shakes Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Hari ni nira bersiaran dari rumah adik. Saja je datang lepak-lepak kat rumah baru dia. Bawak anak-anak jalan. heheee. Walau di mana berada,laptop memang sentiasa bawak. Maklumlah,nak siapkan entri untuk cabaran 14 hari. Tapi kan,memang menguji sebab line internet dah tak berapa cun. Kejap-kejap cabut modem,lepas cabut pasang balik. Nak siap satu-satu entri entah berapa kali kena cabut.. Sobbbb..sobbbb. Tapi takpela,dugaan kecil je ni. In Sha Allah pengakhiran nanti mesti yang best-best!.

Okay beralih kepada tajuk kat atas,kenapa kami gemarkan Meal Shakes Shaklee..Nira,asben dan Naufal memang gemarkan minuman segera ni. Lagipun nak bancuh pun kejap je..

Hidangan yang lazat,mudah di sediakan dan di gemari oleh seisi keluarga!

  • sarapan segera yang berkhasiat
  • lazat,sarapan segera yang mampu di beli
  • hidangan segera untuk para atlet
  • kudapan menarik pada bila-bila masa
  • hidangan yang ideal,rendah kolestrol,lemak dan sodium
Sesuatu yang anda perlu tahu tentang Meal Shakes

- membekalkan sekurangnya 35% Nilai Harian bagi 19 vitamin dan mineral penting untuk tubuh.
- mempunyai sumber yang kaya dengan kalsium ,fiber dan juga protein.
- rendah lemak dan rendah glisemik.
- rasa french vanilla yang sedap.
- boleh diberikan kepada anak berusia 1 dengan dos yang kecil sahaja.
- bagi kanak-kanak berusia bawah 4 tahun,ianya boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanan secara semulajadi.
- boleh diambil untuk menambahkan berat badan dan menambahkan selera makan anak-anak.
- juga bagus diambil oleh ibu hamil yang mempunyai alahan yang teruk.
- juga boleh diambil untuk menguruskan badan. Kerana mampu memberikan rasa kenyang yang lebih lama selain plan set kurus shaklee.



1. NUTRISI LENGKAP 

  • Menyediakan 24 jenis vitamin A-Z ,mineral dan trace mineral. Kekurangan trace mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithinyang bertindak dengan vitamin larut lemak.
  • Sesuai untuk mereka yang susah menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. MEMBEKALKAN NUTRIEN KEPADA SEL-SEL
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dan membentuk kulit,kuku,rambut,organ-organ,sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • Badan lebih sihat malah protein juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu yang menyusukan bayi.
3. UNTUK PEMBESARAN
  • Mengandungi asid folik,biotin,kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses pembesaran.
  • Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
4. ANTI-OKSIDA
  • Mengandungi vitamin A,C,E,zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti penuaan.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan muda dan mementingkan kulit.
5. PEMULIHAN KULIT
  • Mengandungi lengkap vitamin B Complex,iron,kopper, untuk membentuk sel darh merah yang sihat,sekaligus meningkatkan warna kulit.
  • Sesuai untuk mereka yang ingin kulityang mulus dan cantik.
6. DETOX
  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut/buang air besar)  untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami sembelit.

Siapa yang sesuai ambil Meal Shakes Shaklee??
  1. Semua kanak-kanak terutamanaya yang kurang makan atau yang sembelit/kanak-kanak obes.
  2. Juga sesuai untuk sesiapa sahaja (ibu mengandung,ibu menyusu,pesakit2 yang selepas menjalani pembedahan,mereka yang inginkan kulit cantik,mereka yang ingin kekal sihat).
  3. Mereka yang tidak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet,kerana Meal Shakes didatangkan dalam bentuk serbuk. Hanya bancuh sahaja.
  4. Juga sesuai kepada mereka yang nak tambah berat badan.




♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋





♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋


Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016