Thursday, 6 August 2015

KEBAIKAN VITAMIN B COMPLEX DARI SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Terima kasih diucapkan kepada anda yang sudi singgah ke blog nira yang tak seberapa ni.. touchinggg tauuuu! sobbb..sobbbb.. Okay,dah-dah,taknak sedih pagi-pagi ni.. kena ceria barulah sepanjang pagi ni ceria dan yang datang pada kita semua baik-baik je. In Sha Allah =)

Kali ni nira nak share pasal B COMPLEX SHAKLEE. B Complex ni salah satu vitamin feveret nira sebab nira. Sbb boleh membantu memberikan rasa tenang sepanjang hari. Takde nak moody sangat.. Bukan tu je,B Complex ni buat kulit kita cantik tau! Haaaa,tu yang suka sangat. Dahla murah.. Jimat pulak tu..sampai empat bulan youuuu..Vitamin ni jugak nira amalkan sebelum mengandungkan anak kedua. Sebab apa yang nira belajar, kalau kita planning nak mengandung,harus amalkan B Complex setahun lebih awal. Kalau sebelum ni,memang tak ambil endah pun pasal vitamin ni. Tapi,bila dah tahu,bila dah belajar,memang nira menekankan juga kepada ibu hamil kepentingan B Complex kepada ibu dan bayi dalam kandungan. 

Kadang-kadang nira rasa nak cepuuukkkk je dahi si ibu kalau tak amalkan B Complex semasa hamil. Sebab sangat-sangatttt-sanggaaaatlah penting. Kalau kekurangan B Complex boleh menyebabkan kelahiran pra matang dan juga kecacatan tiub neutral kepada bayi. Ya,kita hanya berusaha yang terbaik buat diri dan bayi..selebihnya serah kepada pencipta.. ALLAH S.W.T. So,bagi ibu hamil..nira rayuuuu sesangattt,amalkanlah B Complex ni...Apa-apa pun kita doakan yang terbaik ok!

VITAMIN B PENTING UNTUK KESIHATAN YANG BAIK

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian,tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu,Vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang LENGKAP dan SEIMBANG

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap,mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. 


  • B1,B2,B3,B6,biotin, dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein,lemak,dan karbohidrat kepada tenaga.*

  • Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neutral bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


KEBAIKAN DAN MANFAAT B-COMPLEX DARI SHAKLEE

1. Dapat menukar makanan kepada tenaga

- membantu penghadaman,menukar lemak,karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.

2. Melawan tekanan

- memastikan kesihatan fungsi saraf,sekaligus meredakan sakit kepada tekanan dan mengurangkan kemurungan serta insomnia.

3. Membantu tumbesaran

- menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak,membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

4. Baik untuk mata

- mengurangkan masalah keletihan mata dan mencegah katarak,meningkatkan kualiti penglihatan,perkasaan memori dan daya pemerhatian/daya fokus.

5. Rambut beruban dan gugur

- membaiki masalah kulit kepala dan kelemumur,rambut gugur,beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

6. Dapat mencegah anemia

- membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan anti-bodi,merangsang sirkulasi darah dalam tubuh,merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular,merawat atau mencegah anemia,sakit kepala,pening,lemah semangat,keletihan,migrain,muntah-muntah,mabuk darat atau laut.

7. Meredakan senggugut

- Baik untuk masalah senggugut (PMS) meredakan kerisauan,keresahan dan masalah penghadaman,terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon atau ubat tahan sakit.

8. Mencegah Perlcche

- dikenali juga sebagai kerekahan mulu,mencegah jangkitan lidah serta nafas berbau.

9. Detoksifikasi

- meredakan alahan

shaklee bachok


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋





♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋


Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016