Friday, 7 August 2015

ESP Shaklee Penentang Kanser

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Entri ni di tulis bila ada yang bertanya soalan minum ESP akan memberikan kemudaratan pada masa akan datang iaitu kanser. Maka,serba sedikit nira carikan maklumat kepada anda semua. Semoga lepas ni,dah tak takut-takut nak amalkan ESP ya.

ESP ialah Soya Non-GMO dan juga takde hormon Estrogen. ESP ada kandungan Genistein halang pertumbuhan dan perebakan sel kanser serta musnahkan radikal bebas dalam pemulihan uterus,ovari,menopous dan pembesaran prostat, So,selamat juga untuk penghidap cyst.

Perbezaan ESP dengan soya lain.


  1. Dihasilkan daripada soyan non-gmo (selamat dari risiko toksin).
  2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan.
  3. diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  4. 1 tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya.
  5. diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone.
  6. rendah lemak tanpa kolestrol.
  7. diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protein yang tinggi.
MENGAPA HARUS MEMILIH SOYA SHAKLEE

Antaranya kerana :

1. ESP dihasilkan dari kacang soya yang tumbuh membesar secara organik.

Kenapa mesti ditanam secara organik?
-Kerana kajian penanaman secara kimia (non-organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan bahkan lebih menakutkan adalah ia memberi kesan negetif pada tubuh setiap kali kita mengambilnya. Masaakan menentukan kemuncak penyakitnya seperti kanser.

Dari segi kajian,sudah terbukti ada hubungkait antara kanser dan nitrates. Jadi,amatlah penting pesticides,fungicides dan herbicides tidak digunakan sepanjang proses pembesaran soya ini.

2. ESP dihasilkan dari kacang soya non-GMO.

Sedarkah anda kebanyakan penyakit yang dihidapi oleh manusia moden kini adala disebabkan makanan dari GMO process-Institue for Responsible Technology.

Kenapa soy protein haruslah non-GMO?

Secara umumnya,kacang soya yang telah diubah genetiknya lebih murah untuk dihasilkan dan kebanyakan syarikat akan mencari idea untuk menjimatkan kos.
Menurut saintis dari Brazil,Dr.Louis,toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan ke dalam sel tumbuhan. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP).
Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpananya sebelum diproses menjadi suplemen kesihatan.

3. ESP mengandungi 9 asid amino penting.

Badan memerlukan 9 asid amino ini setiap hari untuk menghasilkan hormon,rembesan penghadaman,antibodi dan enzim. Walau bagaimanapun,tidak semua kacang soya adalah sama. Kualiti dan amino kandungan asid akan berbeza-beza berdasarkan keadaan tanah,cara penanaman dan pertumbuhannya. Jika satu asid amino penting hilang,sistem imun akan jatuh sebanyak 30% dan banyak fungsi badan penting ditangguhkan atau di hentikan.

4. Pembersihan menggunakan air,bukan alkohol.

Kebanyakan protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat,malah memusnahkan kandungan isoflavon sehingga 88%. 
Isoflavon diperlukan untuk mengurangkan risiko kanser payudara,prostat,paru-paru,ususdan kanser umum lain kerana peranannya dalam mempengaruhi metabolisme hormon reproduksi dan aktiviti biologi.
Berbeza dengan soya dalam ESP Shaklee,ianya di cuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon,genistin dan daidzin yang tinggi demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

5. Penyingkiran Bahan Anti-Tyrosine

Soya mentah mengandungi bahan anti-growth dan anti-tyrosine. Kekurangan tyrosine akan menyebabkan tekanan darah yang rendah,suhu badan yang rendah dan restless leg syndrome (RLS). Oleh itu,produk berasaskan soya dimasak secara sederhana untuk menyahaktifkan bahan anti-tyrosine dan anti-growth. ESP juga melalui proses mengestrak yang membuang bahan ini. Dalam masa yang sama menyimpan soya dalam bentuk yang mentah untuk mengekalkan tahap tertinggi AMINO ASID dan isoflavon yang sangat sensitif terhadap haba.

6. Rendah Glysemic Index

Setiap 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya. Setiap makanan mempunyai GI nya tersendiri. Semakin rendah GI,semakin mudah untuk ia dihadamkan dan semakin lama perut terasa kenyang.

7. Soy isolate itu mesti di tambah dengan unsur kalsium.

Kajian melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Oleh itu unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soya protein itu untuk meneutralkan kembali serbuk soya itu. Kebanyakan pengusaha protein tidak menambah cukup kalsium.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

0 comments: