Monday, 10 August 2015

25 Kelebihan Vitamin E

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Dalam entri ni,anda akan lebih mengetahui dengan lanjut mengenai Vitamin E dan nira yakin selepas anda baca entri ni,anda akan terus ambil phone dan call nira untuk order!! Yes,yakin sangat sebab ni jugak Vitamin Feveret nira. Perempuan ni,kalo ada bab-bab kulit cantik,halus,gebu,aset anjal memang sanggup laburkan duit. heeeeeeee..

SUMBER VITAMIN E

Bagaimana anda melengkap vitamin E harian anda? Jika anda dapat melengkapkan nutrisi Vitamin E anda melalui makanan,sangat eloklah. Tetapi adakah mencukupi jumlah yang di ambil? Jennnngggg..jenggggg.. Jom kita lihat berapa banyakkah makanan harian yang anda pelru ambil bagi mencukupi Vitamin E.


PENGEDAR SAH BACHOK

Agak-agak mampu ke nak makan semua kat atas tu pada setiap hari? Honestly,nira memang tak mampu. Belum separuh makan,dah keluar balik atau sebu perut.. Huhhuuuu.. Jadi,sebagai alternatif,nira telan je sebiji Vitamin E keluaran Shaklee pada setiap malam sebelum tidur. Senang. Hanya sediakan air putih dengan 1 tablet Vitamin E. Tak payah susah-susah nak makan benda seperti dalam gambarrajah tu.

APA KANDUNGAN VITAMIN E SHAKLEE


  1. Minyak kacang soya.
  2. Minyak biji gandum (yang kaya dengan Vitamin E).
  3. 8 jenis Vitamin E (d-alpha,beta,gamma,delta).
  4. Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi untuk membantu penyerapan Vitamin E dengan lebih baik.
  5. Mengandungi GRAPE SEED EXTRACT yang kaya dengan antioksidan.
SID BACHOK
Perbandingan jumlah vitamin E bagi 1 softgel berbanding makanan sebenar.

KHASIAT DAN KEBAIKAN VITAMIN E SHAKLEE



  1. Melambatkan penuaan : Antioksidan yang tinggi dalam Vitamin E mampu melambatkan proses penuaan pada mereka yang mengamalkannya.
  2. Membantu mengurangkan kesan regangan akibat kehamilan dan kegemukan lalu.
  3. Pencegah penyakit katarak.
  4. Mencegah penyakit jantung.
  5. Melindungi struktur membran daripada rosak.
  6. Mengekalkan struktur paru-paru,hati dan memberan sel darah merah.
  7. Membantu melancarkan peredaran darah.
  8. Membantu memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan.
  9. Mengurangkan parut (boleh disapu pada tempat yang berparut)>
  10. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  11. Meningkatkan pengeluaran air mani.
  12. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot.
  13. Menguatkan dinding kapilari.
  14. Mengurangkan tekanan darah.
  15. Membantu mengekalkan kecergasan dan meningkatkan prestasi atlet.
  16. Kulit dan rambut menjadi sihat.
  17. Mencegah anemia.
  18. Mengurangkan risiko kanser prostat dalam kalangan perokok.
  19. Memperlahankan perkembangan penyakit Alzhemier atau nyanyuk.
  20. Membantu menghilangkan parut,jerawat,jeragat dan tompok hitam.
  21. Membantu kesuburan dan mengelakkan keguguran.
  22. Merapatkan hubungan suami isteri.
  23. Membantu mencegah "retrolental fibroplasia",sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
  24. Sangat membantu dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.
  25. Mengadungi grape seed atau biji anggur yang juga penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.
SIAPA PERLU VITAMIN E

Nira dah amalkan Vitamin E beberapa bulan yang lalu. Walaupun nira menyusu,ia tidak menjejaskan penyusuan nira. Oh ya,nira juga amalkan Alfafa Complex sebagai milk booster, tapi nira perlu menjarakkan waktu kerana Alfafa dan Vitamin E tidak boleh di ambil secara serentak. Ia akan menjejaskan fungsi Alfafa Complex Shaklee.. Ohya,siapa ya yang perlu amalkan Vitamin E Shaklee nih..

  • Untuk suami isteri (boleh dijadikan sebagai hantaran perkahwinan)

  • Untuk Suami : Lebih tenaga (termasuk untuk seksual),ereksi lebih lama,lebih mudah terangsang,libido yang kuat,organasma yang lebih kerap dan bersemangat,meningkatkan pengeluaran air mani,dan jumlah sperma lelaki. Sebab tu sangat di cadangkan dalam kesuburan lelaki.

  • Untuk Isteri : Lebih tenaga (termasuk untuk seksual),lebih mudah terangsang,libido yang kuat,menstabilkan hormon "cinta" dan kewanitaan,terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai hormon prolaktin lebih tinggi (hormon prolaktin tinggi boleh menyebabkan keinginan seksual agak kurang).

  • Untuk pesakit Alzheimer : Mereka juga dicadangkan untuk mengambil Vitamin E untuk memperlahankan simptom yang di alami pesakit.

  • Untuk mereka yang mempunyai parut jerawat,jeragat,tompok hitam yang teruk dan mereka yang ingin mencantikkan kulit.

  • Untuk ibu yang mengalami stretchmark selepas bersalin atau turun berat badan.

  • Sesuai sebagai langkah pencegahan bagi mereka yang berisiko tinggi menghidap kanser.

  • Sesuai bagi ibu hamil yang selepas keguguran dan bersedia untuk hamil semula.

  • Untuk para atlet yang ingin maintain tenaga mereka sewaktu bersukan.

KENAPA PILIH VITAMIN E SHAKLEE

Vitamin E Shaklee adalah vitamin E semulajadi. Ini bermaksud kandungannya semulajadi dan bebas kimia. Kenapa penting untuk anda dapatkan vitamin E semulajadi? Vitamin E semulajadi lebih mudah untuk diserap oleh badan berbanding dengan vitamin E sintetik atau buatan. Kesukaran penyerapan vitamin E boleh menyebabkan toksin terkumpul dan boleh mewujudkan sel abnormal dalam tubuh kita. 

Vitamin E jenis sintetik adalah Vitamin E buatan yang dihasilkan dengan campuran bahan kimia.  Biasanya vitamin jenis sintetik ia akan menggunakan kod 'dl'. So,rugi je lah kalo anda laburkan duit mahal-mahal untuk dapatkan Vitamin E tetapi kesannya tak seperti yang di harapkan. 

So,keputusan sekarang berada di tangan anda. Adakah ingin melaburkan wang kepada sesuatu yang semulajadi atau kepada yang sintetik? Jika anda berkata ya untuk sesuatu yang semulajadi,boleh contact nira sekarang seperti detail kat bawah. :))



♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋




♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016