Friday, 7 August 2015

13 Khasiat dan Kebaikan Lecithin Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Untuk entri ni,meh kita kaji sikit berkaitan dengan Lecithin Shaklee. Apa yang best dengan vitamin ni..Lecithin diekstrak dari kacang soya  organik bukan GMO,setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin,dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin,inositol,fosforus dan lemak tak tepu.Ketahui 13 Khasiat dan Kebaikan Lecithin yang harus di ketahui.

1. Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol,triglycerides dan juga lemak-lemak yang lain. Oleh itu,ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti tekanan darah tinggi,stroke,hearts disease,arteri yang mengeras. Malah ada sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000 mg sehari jika berhadapan dengan masalah kesihatan sebegini.

2. Kenapa ada juga orang kurus sukakan Lecithin?

Sebab ia bertindak mengemulasikan lemak (memecahkan lemak). Untuk pengetahuan anda,Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

3. Lecithin memainkan peranan penting dan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan tanpa Lecithin yang mencukupi,membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar,bahan-bahan metal,dadah,foodadditives,pesticides dan lain-lain. Semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat-zat. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian,pastinya ianya keputusan yang bijak.

4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

5. Lecitihin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisen. Sebab tu,mereka-mereka yang menderita akibat multiple sclerosis,fibromyalgia,tekanan,PMS dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.7. Lecithin juga turut di kenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkemban,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter. Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau penyakit alzheimer's. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari untuk memulihkan sistem ingatan.

8. Lecithin juga di katakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini di katakan punca insomnia.

9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Sebab itulah ianya berguna bagi mereka yang ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.

10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi-sendi dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang dan sistem penghadaman.

11. Lecithin adalah zat untuk kecantikan..ianya perlu dalam menghasilkan rambut yang sihat,cantik berkilat,kulit yang lembut,gebu dan juga mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopous.

13. Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan untuk membuat BILE. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E, dan K ke dalam badan.

Antara TESTIMONI LECITHIN SHAKLEE
READY STOCK! Dapatkan untuk anda hari ini sekarang juga!

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya seperti detail di bawah ♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋

Sekiranya anda berada berdekatan dengan nira (Jelawat,Bachok,Kubang Kerian,Kota Bharu dan Wakaf Che Yeh) boleh buat temujanji dengan nira. Penghantaran pos ke Seluruh Malaysia,Sabah,Sarawak dan Brunei. Konsultasi percuma akan di berikan dengan setiap pembelian Vitamin daripada nira 

♛❋♛❋♛❋♛❋♛❋


0 comments: