Wednesday, 29 July 2015

Apakah itu Resveratrol?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kenali VIVIX dan komponenya utamanya RESVERATROL

Vivix mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspaditum,Anggur Muscadine,Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifeonol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix Shaklee


Apakah itu Resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis anti-oksida-polifenol,yang didapati pada tumbuhan,buah-buahan,bijian dan kacang,manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kesan Utama Resveratrol

>>> Melindungi dan mengaktifkan mitokondria - Setiap sel badan mengandungi ratusan mitokondria,ia di kenali sebagai 'kilang menjana tenaga' atau 'loji tenaga sel'. Selain daripada menjana tenaga dan menyelaras metabolisma tubuh,mitokondria juga mengawal proses tumbesaran dan kematian sel-sel. Organ-organ kita akan terpengaruh jika mitokondria mengalami sebarang kerosakan.

>>> Mengatifkan gen anti-penuaan (sirtuin 1) - Sirtuin 1 adalah gen anti-penuaan yang membawa kesan terapeutik kepada penyakit-penyakit seperti gangguan metabolik,masalah neurodegeneratif,kanser serta penyakit kardiovaskular. Apabila gen Sirtiun 1 dirangsangkan oleh Resveratrol,ia akan mengaktifkan pertumbuhan sel yang normal dan sihat serta mematikan pertumbuhan virus,bakteria serta sel abnormal seperti sel kanser.

>>> Melanjutkan jangka hayat - Peneyelidikan oleh Dr. David Sinclair dan ahli-ahli sains Itali memaklumkan bahawa Resveratrol mempunyai kesan melanjutkan jangka hayat.

>>> Meningkatkan daya ketahanan - Bagaimana meningkatkan daya ketahanan? Dengan Resveratrol,bilangan dan fungsi mitokondria dalam sel-sel otot ditingkatkan untuk mmebentuk fiber otot seperti otot ahli-ahli sukan. Daya ketahanan dapat ditingkatkan melalui proses ini.

>>> Membina daya ketahanan terhadap kanser -

  1. Fasa pertama - Mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.
  2. Fasa Pertumbuhan - Mengaktifkan gen Sirtiun 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
  3. Fasa Pertumbuhan Pesat - Mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.
Kebaikan-kebaikan Lain
  1. Mengurangkan kerosakan kepada DNA dan sel-sel.
  2. Mengurangkan kadar penyakit Alzheimer dan Parkinson
  3. Menyelaraskan paras gula dalam darah,memperbaiki fungsi insulin di kalangan pesakit diabetis.
  4. Mengurangkan sekatan pada saluran darah dan pemejalan darah.
Ingin mendapatkan VIVIX hari ini? Boleh text saya sekarang!


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu0 comments: