Monday, 4 May 2015

WANITA vs SENGGUGUT

Assalamualaikum dan Salam Sayang 




** SENGGUGUT 
Penyakit senggugut merupakan himpunan simpton fizikal,psikologi,dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakkan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age,sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simpton PMS.

Suatu masa dahulu,nira pernah alami masalah senggugut ni. Biasa hari kedua nira akan diserang senggugut. Memang sakit,nak makan pun tak de selera. 

TAK SELESA,TAK SENANG DUDUK..Asyik bergolrk dan berbaring je. DARAH HAID KELUAR BERKETUL-KETUL. Lagi parah,masa kerja tak boleh buat kerja,kena bergolek je.. malu pulak dekat bos. 

Sampailah nira kenal dengan SHAKLEE. Nira start amalkan GLA COMPLEX selepas melahirkan Adam Naufal. Lepas dah amalkan tu,darah keluar dengan lancar,dah takde senggugut dan yang paling penting period dah kembali normal.

So,nira sangat syorkan kepada mereka yang dah lama menderita dengan senggugut ni,boleh amalkan GLA COMPLEX. 

Selain menangani masalah senggugut,terdapat banyak lagi manfaat dan kebaikan GLA COMPLEX menangani masalah dalaman wanita. Antaranya :

  • Membantu mengawal dan mengatur kitar haid- khusus untuk anda yang mengalami masalah kitar haid tidak tetap.,untuk yang dah berkahwin,masalah ini akan mengganggu anda untuk mengira bilakah waktu subur anda.
  • Menstabilkan hormon- khusus untuk anda yang ada masalah seperti jerawat yang naik ketika waktu haid kian hampir.
  • Meningkat kesuburan wanita- membantu dalam penghasilan ovum yang sihat khusus untuk anda yang IKHTIAR UNTUK HAMIL.
  • Melegakan PMS (Pre sindrom haid)- masalah yang datang sebelum waktu haid datang seperti sengguggut,migrain,sakit pinggang dan lain-lain.
  • Membantu dalam menangani menopous- kebiasaannya wanita akan mengalami pelbagai simpton seperti sakit sendi,sakit kepala,sukar tidur,kerap berpeluh dengan teruk,kekeringan pada vagina dan lain-lain.
Antara kebaikan lain GLA COMPLEX :


√ membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
√ membantu meningkatkan kesuburan.
√ melegakan PMS (sindrom pra-haid).
√ menguatkan kuku dan kulit.
√ menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.
√ membantu memerangi ekzema.
√ melegakan simpton akibat arthritis.
√ mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
√ menguatkan imuniti tubuh.
√ memperlahankan proses penuaan.
√ mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung.
√ mengawal kencing manis dan darah tinggi.
√ mengawal kolestrol.
√ untuk fungsi saraf.


TESTIMONI BERTULIS

" Kak makan GLA period datang tak bagi salam pun..hihihi..tak perasan period datang,tengok-tengok dah ada..bahaya mmolekk.. biasa bagi salam jugak,ada rasa lenguh,dahaga,rasa nak marah..ni tau-tau dah ada..hehhehe" 

ini sebabnya ---> GLA COMPLEX
  • Melegakan PMS (Pre sindrom haid)- masalah yang datang sebelum waktu haid datang seperti sengguggut,migrain,sakit pinggang dan lain-lain.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Post a Comment
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016