Tuesday, 12 May 2015

Set Kanak-kanak Pintar Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang Ibu bapa mana yang tidak mengharapkan kesihatan,kesejahteraan anak-anak agar mereka membesar dengan sihat dan aktif serta menjadi orang yang berjaya. Ini adalah impian setiap ibu bapa untuk melihat perkembangan anak kesayangan mereka. Kita usaha mana yang patut,selebihnya berserah kepada Allah. Antara usaha yang kita boleh lakukan adalah menyediakan tempat tinggal yang baik,makanan yang berkhasiat,keluarga bahagia dan harmoni,didikan agama yang sempurna dan akhlak yang terpuji.

Antara yang di cadangkan vitamin untuk anak-anak adalah :

1. CHOLINE

Dalam Lecithin mengandungi Coline. Coline diperlukan untuk menghasilkan acetycholine,iaitu bahan yang diperlukan dalam pembelajaran,memori,fungsi otot,peredaran hormon yang sihat. Ia membantu sel-sel saraf untuk menghantar pulse atau isyarat dengan lebih baik. Kajian menunjukkan 2 sudu besar lecithin yang kaya dengan choline sangat membantu untuk meningkatkan daya ingatan yang lemah.

2. DHA dan EPA

EPA dan DHA adalah asid lemak yang sangat penting untuk otak. EPA bermaksud eicosapentaenoic  acid dan DHA bermaksud docosahexaenoic acid. Kedua-dua EPA dan DHA mengandungi Omega 3 yang terdapat dalam  ikan sejuk laut dalam. EPA dan DHA merupakan lemak tak tepu dan sangat memainkan peranan yang penting dalam tubuh kita.

Ia bukan sahaja mengekalkan kesihatan otak dan retina mata,malah DHA merupakan blok binaan asas kepada tisu otak dan retina mata. Ia membantu membentuk neutral transmitter seperti phoshatidyserine yang sangat penting untuk otak. DHA juga sangat penting untuk mengekalkan fungsi retina mata yang sihat. 

Antara kelebihan Omega 3 selain dari membekalkan choline boleh dibaca di sini (SILA KLIK)

3. PROTEIN

Biasa kita dengar protein ni sellau orang nak diet dengan orang yang bina badan saja yang makan. Tapi kebanyakan kita tak tahu bahawa protein sangta bagus untuk otak. Protein memainkan peranan yang penting untuk fungsi dan perkembangan otak. Dengan mengambil protein,kita sebenarnya membekalkan badan kita dengan asid amino yang kemudiannya diperlukan untuk pembentukan neutrotransmitter dalam otak. Neutrotransmitter ini membantu otak untuk berkomunikasi dan menghantar signal dan isyarat ke seluruh tubuh. Dan neutrotransmitter seperti serotonin,norepinephrine dan dopamine jugaklah membantu otak untuk lebih fokus,membantu memori dan pembelajaran.

4. VITAMIN C

Badan kita tidak mampu membina vitamin C sendiri malah juga tidak mampu untuk menyimpan Vitamin C secara semulajadi. Jadi,untuk mengekalkan Vitamin C dalam tubuh,kita perlu mengambilnya dari pemakanan harian,dan sekiranya masih tidak mencukupi,kita perlu mengambilnya daripada supplemen.

Apa kaitan Vitamin C dengan kepintaran?

Vitamin C merupakan antioksidan yang kuat dan terdapat kandungan Vitamin C yang tinggi di dalam tisu otak yang membantu membina neutro-transmitter dalam sel otak. Malah ia juga membantu melindungi sel-sel tubuh dan otak dari ancaman radikal bebas yang merosakkan sel. Selain itu,ia juga membantu dalam pembentukan sorotonin,iaitu mod yang gembira.

boleh juga add on VITALE for kids

Untuk mengetahui lebih banyak kebaikan Vitamin C boleh dibaca di sini (SILA KLIK)

pengedar shaklee bachok


Berminat untuk mendapatkannya? Bulan ni ada promosi OMEGA GUARD. Beli 6 percuma 1 atau beli dua dapat diskaun 5%. Jangan lepaskan peluang untuk berdaftar sebagai ahli dan membeli produk serendah rm 27.50,anda layak menerima VITALEA secara PERCUMA!!

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
0 comments: