Monday, 27 April 2015

Shaklee Bachok :Apakah Radikal Bebas?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron,dan membuat molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas dapat dihasilkan dari hasil metabolisme tubuh dan faktor luaran seperti asap rokok,hasil penyinaran ultra ungu,zat kimia dalam makanan dan bahan pencemar lain. Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronis,iaitu diperlukan masa waktu bertahun-tahun untuk penyakit tersebut menjadi nyata. Contoh penyakit yang sering dikaitkan dengan radikal bebas adala serangan jantung dan barah. Untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik kerana radikal bebas diperlukan antioksidan.

Apa yang di syorkan untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik yang disebabkan oleh radikal bebas? 

pengedar sah shaklee bachok

Bagaimana vitamin ini membantu?

Carotomax ~~~ ditukar jadi vitamin A bila diperlukan sahaja. Ia terdiri ENAM daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

Vitamin C ~~~ bersifat sustained release iaitu pelepasan perlahan-lahan iaitu 100mg setiap jam. Ia juga mengandungi Bio-flavonoid C complex yang membantu meningkatkan penyerapan vitamin C menghalang daripada dirosakkan oleh pengoksidaan dalam badan.

Vitamin E ~~~ mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. Vitamin E juga dikenali sebagai "vitamin cinta" kerana boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

atau anda juga boleh ambil VIVIX SHAKLEE


Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspaditum,Anggur Muscadine,Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Mencegah lebih baik dari mengubati.

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

0 comments: