Monday, 27 April 2015

Vitamin Ibu Bersalin : Set Confinement Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

 Set Confinement- bersalin,berpantang dan rambut gugur

Dah 9 bulan 10 hari bawak perut,kini tiba masa untuk melahirkan. Pasti tengah survey set berpantang yang terbaik untuk di amalkan ketika pantang nanti. Antara kriteria yang di cari haruslah yang mudah,berpatutan dan tidak memberi kesan kepada bayi yang menyusu.

Biasanya ibu hamil mempunyai 2 pilihan. Pilihan pertama adalah produk berasaskan ramuan tradisional seperti jamu dan herba yang dikapsulkan menjadi pil-pil set bersalin.

shaklee bachok


Kini ibu hamil mempunyai alternatif lain yang lebih ekluksif dan mudah terutama untuk ibu-ibu yang mementingkan kesihatan luaran dan dalaman,berpantang sendiri dan menyusukan anak. Jom kita lihat apa kebaikan set ini..:))

Set C atau Set Confinement :


  • VITALEA
  • B COMPLEX
  • VITAMIN C
  • ZINC COMPLEX

Sesuai di amalkan semasa berpantang tak kira sama ada bersalin secara normal atau secara pembedahan. Sangat berkesan diamalkan kepada ibu-ibu yang bersalin melalui pembedahan. Juga dapat mengatasi masalah rambut gugur.

Ibu bersalin bukan sahaja memerlukan khasiat vitamin dan mineral yang mencukupi,malah memerlukan air yang secukupnya untuk pemulihan sistem dan organ peranakan kembali seperti normal. Set Confinement Shaklee membantu ibu-ibu lebih relaks,tenang,membekalkan keperluan vitamin dan mineral asas,mempercepatkan penyembuhan luka dan pasti sekali tiada kesan negetif kepada bayi yang menyusu.

Kebiasaannya customer saya akan add on :
  • ESP
  • LECITHIN
  • ALFAFA
  • OMEGA GUARD
Mari dapatkan Set Confinement Shaklee agar tempoh berpantang anda penuh dengan keceriaan dan keselesaan. Rasailah keajaiban set ini. Para suami,dapatkan set ini untuk isteri kesayangan anda. Anak sihat,isteri ceria,keluarga bahagia!





♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Shaklee Bachok :Apakah Radikal Bebas?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron,dan membuat molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas dapat dihasilkan dari hasil metabolisme tubuh dan faktor luaran seperti asap rokok,hasil penyinaran ultra ungu,zat kimia dalam makanan dan bahan pencemar lain. Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronis,iaitu diperlukan masa waktu bertahun-tahun untuk penyakit tersebut menjadi nyata. Contoh penyakit yang sering dikaitkan dengan radikal bebas adala serangan jantung dan barah. Untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik kerana radikal bebas diperlukan antioksidan.

Apa yang di syorkan untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik yang disebabkan oleh radikal bebas? 

pengedar sah shaklee bachok

Bagaimana vitamin ini membantu?

Carotomax ~~~ ditukar jadi vitamin A bila diperlukan sahaja. Ia terdiri ENAM daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

Vitamin C ~~~ bersifat sustained release iaitu pelepasan perlahan-lahan iaitu 100mg setiap jam. Ia juga mengandungi Bio-flavonoid C complex yang membantu meningkatkan penyerapan vitamin C menghalang daripada dirosakkan oleh pengoksidaan dalam badan.

Vitamin E ~~~ mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. Vitamin E juga dikenali sebagai "vitamin cinta" kerana boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

atau anda juga boleh ambil VIVIX SHAKLEE


Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polyganum Cuspaditum,Anggur Muscadine,Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Mencegah lebih baik dari mengubati.

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Mini Cup Cakes Yummy!

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Kalau guna alasan "dah lama mengidam cup cakes mini" agak-agak korang boleh terima tak alasan tu? Uiks, bolehla kannn,Naadim pun dah besar ni.Boleh la tambah adik. Ok,itu tak lawak! Serius-serius.

Sebelum ni pergi Mydin tak sempat nak tilik-tilik kedai yang kat luar tu, tapi malam tu sempat pulak sebab biasa sebelum ni aku yang tolong angkat barang-barang letak kat kaunter. Tapi,disebabkan tengah berMei Tai kan Naadim,asben amik alih. Tu jadi sempat tilik-tilik kedai kat luar tu.

Sekali tengok rupa cup cakes yang comel,rasa geram lah pulak! Dengan warnanya yang kalerful. Huhuhu. Terus beli. Mengalahkan budak. 

Di sebabkan rupanya yang kecik,sekali ngap je! Naufal pun suka. Rasanya pun best. Tak manis sangat. Okayla. Harga pun berpatutan. 

Haaa,kalau ada yang tergoda tu dan nak beli,bolehla singgah kat Mydin Mall Kubang Kerian. 6 biji ni rm7 je..yang mengidam tengok gambar ni,sila telan air liur  ye..Kejammm kannn? Haahhaa

Salam isnin! Selamat bekerja semua ~~~




Friday, 24 April 2015

TESTIMONI LECITHIN UNTUK KURUS DAN OTAK CERGAS

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Promosi sepanjang April 2015 ni ada LECITHIN. Nak beli 6 pun boleh,kalau beli 6 dapat free 1. Kalau beli dua diskaun 5%. Seperti yang ramai dah tahu,Lecithin mampu memecahkan lemak dalam badan kita dan ia jugak adalah vitamin untuk otak.

Ada anak atau anak murid atau anak sedara yang ada masalah sering lupa bila belajar? Susah nak fokus apa yang diajar? 
Boleh cuba amalkan makan Lecithin setiap hari. Ini kerana Lecithin membantu penghasilan cecair Kholin dan Inositol yang membantu kita lebih fokus dan mengingat.




Jom kita tengok testimoni pengguna Lecithin ni..




DAPATKAN LECITHIN ANDA HARI INI JUGA!! 

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Menyesal Guna Herbal Blend Shaklee.....

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Ishhhhh..sungguh! Sungguh menyesal menggunakan HERBAL BLEND SHAKLEE.. sebab,kesannya sangat oh-semmm! Hahahaa,nak bagitahu tu je..saje je nak bagi tajuk gempak! meh layan testimoni dulu okay.

herbal blend
Menyesal kan tak jumpa loeyen ni dari awal-awal haritu kannn? Masa jerawat penuh kat muka. Takpe-takpe,masih boleh sapu kat parut-parut jerawat yang "cantik" kat muka tu. Lepas sapu ni,pasti kulit wajah licin dan selembut baby. Gitu!

Harga 1 tiub ni pun sangat murah,sangat mampu-mampu miliklah orang kata. Tahan lama pulak tu. Rugi tau kalau korang tak try sendiri. Yang best ianya tak panas,tak melekit. Best je bila sapu,lembut pada tangan.



Kegunaan lain :
  1. Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
  2. Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
  3. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
  4. Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.

♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Shaklee Bachok : ESP PILIHAN RAMAI

Assalamualaikum dan Salam Sayang 





Serba sedikit info ESP
Energizing Soy Protein
+Kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetik (NON-GMO) dan diproses di bawah suhu rendah.
+Satu tin ESP (1kg) dihasilkan dari 30kg kacang soya.
+ Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.


Kenapa ESP ON DEMAND??
.•• utk mereka yang nak PUASA : ESP bantu kekalkan tenaga. Walau kita berpuasa tak rasa penat sangat.
•• utk mereka yang plan nak PREGNANT : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
•• utk mereka sedang HAMIL : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein bagus untuk tumbesaran.
•• utk mereka yang MENYUSUKAN BAYI : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Susu pun berkhasiat.
•• utk mereka yang ingin STABILKAN HORMON : ESP mengandungi kacang soya,yang kaya dengan isoflavon. Ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluar darah kotor dan gantikan protein yang dikeluarkan.
•• utk mereka yang nak KURUS : ESP bantu kita kenyang. Nafsu nak makan pun kurang.
•• utk yang nak CANTIK : ESP buat kulit lebih anjal,gebu,tegang dan lebih cerah. Nampak berseri anjal gitu! Takyah tempek bedak tebal-tebal dah. Natural beauty.haaa!
•• utk yang kekal SIHAT : ESP beri ketahanan badan dan pelengkal nutrient pada kita.
Oleh sebab ini lah ramai yang sukakan ESP! sentiasa menjadi pilihan mereka diluar sana. Tak rugi untuk melaburkan wang untuk sesuatu yang baik.

♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Tuesday, 7 April 2015

Shaklee Bachok: Kebaikan DTX Complex Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

pengedar sah shakleee bachok



Mungkin jarang kita dengar DTX COMPLEX Shaklee ini disebut-sebut,kerana,kita sering mengaitkan suplemen untuk perkara-perkara yangs ering berkaitan dengan kehidupan kita sahaja. DTX COMPLEX Shaklee tergolong dalam kumpulan sebagai suplemen cadangan kesihatan hati.

Jom kita terokai apa kelebihan DTX COMPLEX.

Perbezaan DTX Complex Shaklee

  • Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee; ekstrak bijih benih pokok susu tisel menyokong badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati.
  • DTX Complex Shaklee mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.
  • Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik;ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksidan) dan ekstrak daripada dandelion,kunyit,articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).
Formulasi yang dipatenkan untuk DTX Complex

1. Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk Thistle Seed)
  • Proses ini mendapatkan 80% silymarin- kaya dengan bahan oksidan.
  • Melindungi hati daripada toksin,termasuklah dadah,racun dan bahan kimia.
  • Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis.
  • Mengurangkan kadar kolestrol hati akibat lebihan alkohol.
  • Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang.
  • Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema.
2. Articok
  • Membina semula sel-sel hati.
  • Merangsang pengaliran hempedu.
3. Dandelion
  • Membnatu fungsi hati,sangat berguna ketika berlaku kebengkakan hati (hepatitis)  dan jaundice.
  • Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu;membantu mencegah batu karang.
  • Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit.
  • Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi= melawan anemia.
  • Melawan tumor dan kanser.
  • Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.
4. Kunyit
  • Mengandungi curcumin : bahan anti-oksida.
  • Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan.
  • Mmepunyai kesan anti-viral terhadap HIV.
5. Reishi
  • Membina imun - membantu dalam mencegah atau merawat kanser.
  • Mengurangkan masalah bronkotis,sinutisis.
  • Merawat sindrom keletihan yang kronik.
  • Membantu mencegah penyakit jantung.
6. Schizandra
  • Ekstrak biji benih dari schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida.
  • Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein,meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi,memperlahankan pembentukan toksin.

 



HATI merupakan organ terbesar didalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya,serangan jantung akan merosakkan organ atau organ jantung. Tetapi,serangan kepada hati akibat [engambilan alkoho berlebihan boleh merosakkan hati. Nmun,hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia,menjalankan fungsi-fungsi kritikan untuk memperbaiki.

Fungsi Hati manusia adalah seperti berikut :

1. Rembesan Hempedu
  • Cecair rembesan ini disimpan didalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman.
  • Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak;ia memecahkan kepada lapisan yang lebih kecil.
  • Hempedu juga membantu penyerapan vitamin larut lemak A,D,E,K dan membantu mengasimilasikan kalsium. 
  • Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A.
2. Bertindak sebagai Detoksifikasi.
  • Metabolisma protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasi oleh hati.
  • Hati mengawal metabolisme hati.
  • Untuk detoksifikasi ammonia,hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik,sisa racun serangga,dadah,alkohol,dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik.
  • Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.
  • Oleh itu,dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul,anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul.
3. Mengawal Paras Gula dalam Darah.
  • Dengan menukarkan tiroksina- hormon tiroid,ke dalam bentuk yang lebih aktif.
  • Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati menyebabkan hipotiroidisme.
  • Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation.
  • GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul.
  • Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen,dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga.
  • Hati juga memcahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin.
4. Penting untuk Metabolisme Lemak.
  • Penting dalam sintesi asid lemak dari asid amino dan gula,iaitu ketika pengeluaran kolestrol,lipoprotein dan phospolipid,dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Di mana,makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati,yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.



♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu

Sanggup ke "telan" semua tu untuk cantik,kulit anjal dan berseri?

Assalamualaikum dan Salam Sayang 

Nak kulit anjal dan berseri tak? Nak nampak cantik untuk suami tak? Nak suami dan ayah sihat tak? Nak suami dan ayah bebas dari risiko penyakit jantung tak? yang mana penyakit no 1 ni boleh jadi "sudden death" dengan izin Allah.

Haa,kalau nak semua kat atas tu,kenalah makan 1kg biji gandum,500ml minyak sunflower,8kg bayam,500g badam. Bukan kekadang tau,tetapi setiap hari. Boleh bankrup kalau macam ni kan..

Kalau nak tahu,jumlah yang di ambil tu terdapat dalam vitamin E yang diperlukan oleh badan setiap hari (400 iu)

Habis tu,kalau badan kurang vitamin E,kulit cepat kendur,berkedut,lesu,lemau dan tidak bermaya. Adoi,tak maula nampak tua dari usia sebenar...ohhh tidakkkkkkkkkkkkkk!!!

So,nira cadangkan ambik je vitamin E neh.. kos sehari sangatlah murah jika nak compare kena makan benda-benda kat atas tu. Lagipun vitamin E Shaklee bukan calang-calang...bukan cap ayam,dan bukan vitamin kimia/sintetik yang selalu kita jumpa kat hospital atau klinik tu...

Pengedar Sah Shaklee Bachok


Ia adalah vitamin semulajadi yang dihasilkan daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dnegan Vitamin E. Pastu ada 65 mcg selenium untuk menyerap vitamin E tu lebih lancar dalam badan.

Vitamin E ni penyahtoksid logam berat dalam badan dan melindungi retina kita. Ia juga menjaga jantung dengan cara melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid.,meningkatkan kolestrol HDL,mengurangkan tekanan darah,menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri.

Lelaki dan wanita boleh ambik vitamin E... tapi ibu hamil tak boleh ambik sebab antioksidan yang tinggi. tapi,macam mana nak jaga kecantikan untuk suami,kang di tengok ajo sebelah mata... ok lah,kang boleh melantak 1kg biji gandum,500ml minyak sunflower,8kg bayam,500g badam....hishhhh,ibu hamil kena jaga berat badan,kang terlebih berat badan pulakkk...

sabar..sabar.... ibu hamil boleh je buat masker kat muka.. cucuk je dengan jarum dan sapu kat kulit muka yang kering dan huduh tuuu..huhuhuuuu... kalau ada lebihan lagi,boleh simpan,untuk kegunaan esok pulak. Haaa,memang best uolsss! 



Nak ambik vitamin pulak kena la dapatkan panduan terbaik daripada distributor Shaklee yang anda beli beserta tips dan rules ambik vitamin...baru hasilnya mantap...insyaAllah.


♡♡These statment have not been evaluated by Food and Drug Administration.These product are not intended to diagnose,treat,cure,or prevent any diseases♡♡



♛❋ Sebarang pertanyaan mengenai produk shaklee {atau} ingin menjana pendapatan boleh hubungi saya♛❋


Nira Nazri (ID 1078451)
Facebook : Nira Nazri
FB Page : Naura Healthy Care
No Tel : 0129827229
WeChat ID : nira270890
Instagram : @ANIRA_MUSTAPHA
Email : Umizanaura@rocketmail.com
COD Area : Jelawat,Bachok,Kubang Kerian & Kota Bharu
Copyright to SIHAT ITU SATU KEBAHAGIAAN
Designed by UMIESUEstudio 2016